PUBCRAWL I MALMØ

Kære Ølvenner.
Så er det tid til udflugt, helt ud af landet, for lørdag den 16. april drager Lokalafdeling Amager over Öresundsbron, hvor vi vil gøre et heftigt forsøg på at vælte Malmös ølsteder.
Vi har fået en gammel kending, der netop er blevet medlem, nemlig Martin, til at lave en pubcrawl-rute i hans hjemby – og efter at have kigge på planen, kan vi konstatere, at der ikke er en eneste af os der kommer til at tørste. For nu at sige det mildt, så er det en fantastisk rute der er planlagt – og vi kan love jer for, at I vil finde øl på turen rundt, som ikke kan kradses op under neglene i København. Ja, vi lover frimodigt, at var Skåne, og dermed Malmö, ikke blevet tabt i en eller anden krig for et par århundreder siden, så var vi kommet forbi mindst fem beværtninger, der kunne smykke sig med et af Danske Ølentusiasters gamle Guldmærker.
Vi mødes i Malmö, nærmere betegnet mellem klokken 14.00-14.30 på Bishops Arms i Norra Vallgatan (åbningstid er klokken 14.00). Beværtningen ligger sammen med Hotel Savoy – og den ligger lige overfor Central Stationen. Man kan faktisk se den, når man er gået ud fra stationen.
Herfra vi Martin føre os rundt via den nedenfor skitserede rute – og hvis vi holder så langt, vil vi komme forbi syv spændende steder hinsidan. Her vil vi ikke fremhæve det ene sted frem for det andet, men man kan selv kigge ind på stedernes hjemmesider for at se hvad der bydes på – og det er ikke småting! Så glem alt om Pripps Blå!

Metoden
Måden vi gør det på er enkel: du transporterer dig selv til Malmö og vi mødes på Bishops Arms – og så tager vi den derfra. Vi vil ikke på forhånd lave et skema over hvor vi er og hvor vi skal være hvornår. Det er ligesom ligegyldigt og vil kun tjene til at give os unødigt stress. Hvis et sted er skide hyggeligt, så vil vi have lov at slå rødder som det passer os. Alligevel vil det være således, at der på et givent tidspunkt gives signal til opbrud om til minutter (så kan man nå at drikke ud og nifle af) – og så går vi videre til næste sted. De, der vil blive hængende på stedet, eller de der lyster at gå i forvejen, gør nøjagtigt som de selv syntes. Vi følger ruten, så man kan hæfte sig til og fra som man lyster – og man kan jo altid ringe til en af de andre og høre hvor karavanen er lige nu.
Meningen (men den kan ændres under vejs) er at vi tager turen rundt og til sidst ender med at tage en bus tilbage til Paddys Bar, der ligger lige ved Stora Torg – der igen ligger ved Central Stationen. Her slutter vi af – og så kan man, som det passer én, sive over og tage toget hjem til Danmark.

Hvem kan deltage?
Alle der kan holde sig oprejst længe nok til at komme over broen og herefter gå med til næste sted. Der er som sådan ikke nogen begrænsninger for hvem der kan deltage, for Sverige er et frit land, alle må komme der.
Turen er herfra arrangeret for medlemmer af Danske Ølentusiaster, men skulle man have nogle kammerater eller lignende, der interesserer sig for godt øl, så er det en formidabel idé at tage dem med. Bare rolig, vi har mulighed for at melde folk ind i foreningen undervejs. Så gæster er hjerteligt velkomne.
Der ud over er det således, at der ikke er nogen tilmelding til turen. Da der er 100 % selvfinansiering over hele linjen (det betyder transport, øl, mad og alle andre fornødenheder), er der som sådan ikke nogen grund til at man skal tilmelde sig. Man dukker bare op kl. 14.00-14.30. Kør hjemmefra i god tid – der er en længere procedure mht. paskontrol, både i Danmark og Sverige.

Svenskerne er lidt anderledes end os – så læs dette:
I Sverige ser man lidt anderledes end danskerne, på det der med at være beruset, ligesom indtagelse af øl på offentlige steder ikke er velset (lovligt). Så lad være med at sidde i Öresundstoget og drikke øl. I hvert tilfælde ikke på den svenske side. Paspolitiet kan finde på at give dig en bøde for det – eller endnu værre: hælde din øl ud.
Lad også være med at gå på vejen med en øl i hånden. Man kan (teoretisk) blive anholdt for det.
Tolerancen for beruselse er også anderledes i Sverige end i Danmark. Det er forbudt at servere for berusede personer. Selv for meget let berusede personer. Så skjul din brandert godt – og vær klar over, at hvis bartenderen siger nej – SÅ MENER HAN DET! Lad være med at svine ham til. Han gør kun sit job – for hvis han serverer for en beruset person, så får han selv en bøde.
I Sverige har man såkaldte forordningsvagter. De går i uniform med gul vest. De er ikke politibetjente – men de har de samme muligheder som politiet og de har bl.a. ret til at afvise berusede personer udenfor beværtninger. De har også ret til at anholde dig – og ja, de må bruge håndjern. Spørg bare formanden. Han har prøvet det meste!
Oh, jo, en lille ting: Taxier i Malmö skal man holde sig fra. Priserne kan være sindssyge, så er det sagt. En tur der svarer til Sundbyvester Plads til Amager Centeret kan koste over 500 kroner. Hvis du endelig skal køre i hyrevogn, så aftal prisen forinden turen. Der er fri prissætning på hyrevogne i Sverige - og med al respekt: de snyder så det driver...

Ruten
Klokken 14.00-14.30: Bishops Arms, Norra Vallgatan 62 – lige overfor Central Stationen - http://www.bishopsarms.com/Malmo___Savoy
The Bishops Arms i Malmö, Norra Vallgatan
www.bishopsarms.com
The Bishops Arms är en svensk Gastropubkedja och våra pubar har varit det självklara valet för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. Vi finns idag på 40 platser ...
Drumbar, Lilla Torg 9 - http://www.drumbar.se/
Malmö Brygghus,  Bergsgatan 33 - http://www.malmobrygghus.se/
Metro, Ängleholmagaten 14 (Möllan) - http://www.metropamollan.se/
Beer Ditch – Norbelvägan 24 - http://beerditch.com/
Nya Tröls, Karlskronaplan 1 - http://www.nyatrols.se/
Paddys Bar, Kalendegatan 7 -  http://www.paddys.se/

HUSK PAS og/eller billed –id, ellers kommer I ikke ind I Sverige – og så er der ellers bare at sige vel mødt og

Højt skum

Formandsskabet