Kære medlemmer

Amager Mesterskabet i Ølgenkendelse nærmer sig. Lørdag den 7. oktober klokken 14.00, og cirka tre timer frem,  drikker vi om årets mesterskab, der i denne omgang bliver arrangeret som en hyggelig eftermiddag, hvor vi kommer gennem femten opgaver af varierende sværhedsgrad. Fælles for dem alle er dog, at det handler om med dygtighed og held, at ramme den rigtige øl ud af nogle muligheder.


"Vi har holdt Amager Mesterskabet i Ølgenkendelse i en håndfuld år, hvor vi afholdt det som første afdeling af hvert medlemsmøde," fortæller lokalformand Uno Gall. "Faktisk er Amager Mesterskabet så gammel en opfindelse, at det var med ved vort første medlemsmøde for over fjorten år siden. Tidligere gjorde vi det, at vi over en sæson, på seks til ni medlemsmøder, samlede pointene sammen - og så til sidst, på den sidste aften, sad med et finalebord, med de der kunne vinde mesterskabet. Det var mildt sagt vildt skægt, når folk sad og gættede løs omkring hvad det nu var, vi havde i kanderne. Og let var det sgu heller ikke. En af de få gange, hvor jeg ikke selv stod for at lave opgaverne, fik brødrene Henrik og Flemming Schwartz virkelig skovlene under mig, da jeg ikke kunne smage forskel på en Sort Guld og en Let Carlsberg. Jamen, hvad gi'r I, jeg kunne godt lave de mest nederdrægtige opgaver til de andre, men jeg kunne ikke selv klare mosten. Jeg lover jer, den hører jeg stadig for," griner opfinderen af det populære spil.


Mester på en eftermiddag
I år bliver det lidt anderledes, for konkurrencen bliver afholdt over en eftermiddag - og det er ikke Uno der står før løjerne i år, da han er arbejdsramt denne lørdag. I stedet er fornøjelsen lagt i hænderne på Dorte Nielsen, der sprang til, da det vel nærmest så ud som om at Amager Mesterskabet 2017 ikke ville blive til noget.
"Det var klart nok, at der ikke rigtigt var energi hos de der havde arbejdet hårdest med Øllets Dag, til at få stablet konkurrencen på benene, men Jeg syntes altså at det ville være rigtigt synd, om vi måtte aflyse - og så sagde jeg selv til bestyrelsen (som Dorte selv er en del af, red), at den klarer jeg da. Så det gør jeg da bare lige.
Det bliver således, at hver deltager får tre spørgeskemaer, a'la' dem vi havde i tidernes morgen. I alt vil der være femten opgaver - nogen af dem bliver med svarmuligheder, mens der også vil være nogen af de rigtigt svære opgaver: blindsmagning - eller "den sorte Hest", som vi jo har døbt den i DØE- Amager-regi.
Efter hver opgaveskema, der altså indeholder fem opgaver, regner vi den øjeblikkelige stilling ud, så alle kan følge med. Det bliver simpelthen så sjovt. Jeg glæder mig meget," siger Dorte, der naturligvis får hjælp af den øvrige bestyrelse, når konkurrencen løber af stablen.
Kun tyve pladser - så meld dig hurtigt til:
Arrangementet afholdes i pavillonen til Prismen, der i bogstaveligste forstand ligger lige midt på Prags Boulevard, helt præcist i nr. 50.  Der er kun plads til tyve deltagere, så det vil være klogt at melde sig under fanen så hurtigt som muligt, hvis man har lyst til at deltage.


Dorte Nielsen:
"Nu er det jo et hyggelig lørdags-arrangement, som man kan vælge at tage enten som det der er, nemlig et meget seriøst mesterskab, eller som det det også er: en hyggelig eftermiddag, i særdeles godt selskab, hvor man får lov til at grine og sakke med de andre deltagere. Meningen er naturligvis, at vi først og fremmest skal have det sjovt, men det gør selvfølgelig heller ikke noget, hvis der i sidste ende bliver lidt spænding om hvem der bliver Amager mester 2017. Og når vinderen er fundet, så skal der naturligvis skåles og hyldes, for det er utvivlsomt ikke let at  blive nummer et," siger Dorte Nielsen, der tilføjer: "Nu er det hele jo ikke spas og ballade. Når vi er færdige med mesterskabet, omkring klokken 17.00-17.30, rydder vi op i samlet trup - og så er det jo op til den enkelte, hvor aftenen fortsætter. Men jeg håber sgu, at den i hvert tilfælde begynder her hos os."
Hvor aftenen fortsætter, kan vi jo ikke sige, men den populære beværtning Amager Ølhus ligger kun nogle få hundrede meter fra Prismen, så det vil ad være et seriøst bud.
Tilmelding:
Både medlemmer af Danske Ølentusiaster og gæster kan deltage, Billetter købes via:
https://billetto.dk/e/amager-mesterskabet-i-olgenkendelse-2017-billetter-215565
For at ingen tørster, vil der være salg af øl både før og under arrangementet, men er man sulten, må man alliere sig med Øens Spisested inde i Prismen.


På bestyrelsens vegne
Dorte Nielsen