NYHEDSBREV 2017-11

Kære ølvenner
Så er det vist tid til årets sidste nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager - og dermed benytter vi os også af chancen til at sige Godt Nytår til alle. Nå, ja, og så smider vi lige forhåbningen om, at I har haft en god jul med i posen - og så er alle formalia vist også ved at være i hus. 

Nytårskur på Café Langebro

Traditionen tro holder Lokalafdeling Amager nytårskur den første lørdag i det ny år. Det vil så sige 6. januar 2018, hvor medlemmerne af lokalafdelingen mødes på Café Langebro klokken 16.00-18.00.
Lokalafdelingen er vært for to fadøl pr. medlem, men intet ligger til hinder for, at de ærede medlemmers selv kan krybe i baren og forsyne sig med yderligere hygge, fra Alvins rigelige udvalg. 
Alt i alt forventer vi en super hyggelig lørdag, hvor medlemmerne kan ønske hinanden et rigtigt godt og hyggeligt 2018.
Der er ingen tilmelding. Du kommer bare - men husk at tage dit medlemskort med, hvis du vil nyde godt af Lokalafdeling Amagers tilbud om to gratis fadøl. 

Marcels er blevet til Hop House

For mange af os på Amager, er Marcels Bodega på Amagerbrogade en institution på Øen. Hvem af os har ikke, på et eller andet tidspunkt, nydt en øl, eller flere, på dette sted, der gennem nærmest generationer har været kendt - og berygtet, det erkender vi - som en af Amagers få steder, der har haft fem-bevilling - også på hverdage. 
Men nu er det slut. Marcels er lukket - men heldigvis for os øl-elskere, så er et rigtigt øl-mekka opstået på stedet. 
Her er en lille sjov historie om et lille nyt øl sted på Amager, som nyhedsbrevet har modtaget fra ingen ringere end vor næstformand, Dorte Nielsen:
Hvis man går sig en tur på Amagerbrogade, så støder man ind i nr 160, hvor Amager har fået sig et herligt øl sted, der hedder Hop House, der åbnet den 7 December 2017.
Et fantastisk sted med 24 haner, som jævnligt bliver skiftede ud, med både øl fra Sverige, Tyskland og Danmark. 
Ja de vil gerne starte med at ha øl fra Europa.
I baren møder man Jessica Blacker og Tom Fieldsend. Tom er medejer af stede, sammen med tre andre gutter,  men står for stedet og Jessica er tom´s søde kæreste, som ved en masse om det øl de har på deres haner og hjælper dig gerne til at finde dig den øl du kunne tænke dig at smage.
Det har taget dem fem uger at gøre stedet i stand og jeg må nok sige, de har gjort et godt stykke arbejde.
Atmosfæren er unik, blandet andet med tegnede humleblomster, som folder sig ud på alle væggene med den mørke baggrund og stearinlysne i skønne forskellige ølflasker, gør at stedet har sin egen charme. Samtid har man fuldført det, med egne logo på glassene og endda skånemåtterne til bordene.
Selv om det er udført så godt, er det stadig  100 % afslappe og hyggeligt at være der og man bliver budt velkommen med åbne arme.
Stort velkommen til Hop House - og jeg håber i alle vil tage godt i mod dem. 
Det er rigtigt nemt at komme der til 5C holder 40 meter fra døren - så der er næsten ingen undskyldninger for ikke at kigge forbi.

 

 

En æra er slut - lokalformanden forlader øen

Det er med tungt hjerte, at jeg må fortælle jer alle sammen, at jeg takker af som lokalformand - her, lige midt i en periode. Men sagen er den, at man jo skal bo i området, for at være lokalformand - og meget snart opfylder jeg ikke længere det krav. Der er sket det, at jeg har købt et hus udenfor øen - og bliver sydsjællænder, i det jeg rykker teltpælene til Vallensved ved Næstved.  
Det er naturligvis både vemodigt, men også spændende. Vi kommer til at bo i en lille landsby, med 275 indbyggere - hvor der hverken er en beværtning eller et pizzaria, så det er virkelig ude på landet. I den grad en omvæltning i forhold til Amager. Flyttedatoen ligger endnu ikke helt fast - men omkring 1. marts er nok realistisk. 
Dermed er konstateringen også, at næstformand Dorte Nielsen overtager rollen som lokalformand, hvilket i bund og grund sker mere eller mindre omgående. Vi har dog aftalt en "flydende overgang" - og efter bedste evne, sætter jeg Dorte ind i sagerne, så I, som medlemmer, næppe vil opdage overgangen.
Men frygt ikke: ølbankoet på Amager vil bestå, nu blot med en taktløs bornholmer og en sydsjællandsk bonderøv som spreder ordgylle og talpjat, forhåbentligt til de ærede medlemmers fortsatte tilfredshed.
Hermed, med ønsket om et højt nytårsskum


Uno Friis Gall
lokalforman