NYHEDSBREV 2017-3

Kære ølvenner
Velkommen til nyhedsbrev nummer tre, 2017.02.06
Denne gang kan du læse om:

• Årets ølnyhed
• Fælles arrangement med finalesmagning 18. februar
• Amagerbro Ølfest
• Danske Ølentusiaster skal have ny landsformand
• Generalforsamling 25 marts i Dalum – deltag hvis du kan.

Årets ølnyhed

Så er første runde slut og Danske Ølenusiaster har fundet de ni finalister i de tre kategorier.  Finalisterne blev afsløret på mødet for tillidsfolkene i lørdags i Dalum på Fyn – og finalefeltet er:

Kategori 0 – 4,0 %:

• Fur Julefrokost / Fur Bryghus / 2,7%

• Politikeren / Syndikatet / 2,7%

• Røgøl / Det lille Bryggeri / 3,9%

Kategori 4,1 – 7 %:

• Jacobsen Porter / Jacobsen / 6,5%

• Kong Henrik / Hornbeer / 5,0%

• Madagascar / Thisted Bryghus / 6,5%

Kategori 7,1 og derover:

• Jack & Beer / Thisted Bryghus / 8,0%

• Julegris(k) 2 / Hornbeer / 9,0%

• Willemoes Jul 2016 / Vestfyen / 8,2%

Medlemmerne af danske Ølentusiaster kan stemme frem til udgangen af februar måned.
Som noget helt nyt, er der tillige indført er fjerde afstemning, hvor den samlede vinder kåres – altså den ultimativt bedste ølnyhed fra 2016. Afstemninge finder sted samtidig. Du kan finde afstemningen på www.ale.dk – efter du har logget ind – eller lige prcist her: Årets danske Ølnyhed 2016. Årets danske Ølnyhed 2016.

Smag finalisterne 18. februar

I samarbejde med Region København afholder Lokalafdeling København Nord, en finale-smagning af Årets danske Ølnyhed 2016.  Vi skal smage på de ni finalister i Årets Danske Ølnyhed 2016, og det bliver et arrangement, som afholdes sammen med alle de andre lokalafdelinger i vores region.  Så foruden det gode øl, kan du møde ølentusiaster fre hele storkøbenhavn.
Smagningen finder sted den 18. februar 2016 kl. 13:00 på Telefonfabrikken's Fællesrum, Telefonvej 8, 2860 Søborg. Her har Lokalafdeling Nordkøbenhavn til dagligt til huse – og det er nordkøbenhavnerne vi skal takke for dette fede arrangement, som vi håber at så mange amagerkanere  som muligt støtter op om.
Der arbejdes på højtryk for at skaffe de ni finalister, så du er fuldt rustet til at afgive din stemme. Her fra Lokalafdeling Amager takker vi Lokalafdeling Nordkøbenhavn, og ikke mindst deres lokalformand Bitten, for at lægge dette store arbejde for dagen.
Det koster 100,- kr. at deltage i smagningen. Tilmeldingen sker her.
Det er sidste mulighed for at tilmelde sig smagningen er den 10. februar 2017.
Vi håber at se jer alle sammen til denne finale smagning sammen med alle de andre lokalafdelinger.
Letteste transport til Telefonvej 8 i Gladsaxe, kan for den enkelte ses på www.rejseplanen.dk – men umiddelbart er S-tog linje A det bedste bud. Herfra er forslaget afgang klokken 11.56 fra Nørreport Station – og så en lille kilometers gåtur. Andre alternativer med linje 6A og linje 250S er også mulige.

Amagerbro Ølfest

Hvad sker der omkring Amagerbro Ølfest? Bliver det til noget – eller hvad?
Svaret er, at vi arbejder på mere end højtryk for at få arrangementet op at stå. Vi har sendt invitationer ud til 24 interessante entreprenører indenfor det gode øl – og nu venter vi på deres svar, om hvorvidt de har lyst at deltage. Vi har aftalt med os selv og Københavns Kommune, at vi først sætter billetter til salg, når vi har ti positive svar – og der er vi altså ikke helt endnu.
Grunden til dette tiltag er, at vi vil være sikre på at vi rent faktisk har et produkt at sælge vore gæster. Det vil – død og pine! – være ærgerligt at stå med x-antal solgte billetter, og så ikke have nok udstillere, til at arrangementet virker. Så vi går og holder øje med vores postkasse for at kunne sætte salget i gang det sekund vi mener, at NU ER DEN DER!
Med hensyn til frivillige, så kan vi stadig godt bruge et par ekstra hænder. Vi har fået otte tilmeldinger til at give en hånd – men tilmeld dig endelig til at have en hyggelig dan sammen med andre glade ølentusiaster. Smid en mail på www.amagerbrooelfest.dk og tilmeld dig hyggen.

Danske Ølentusiaster skal have ny landsformand

I lørdags var formandskabet, næstformand Søren og undertegnede, til stormøde i Dalum på Fyn. Emnerne var mange – men mest interessant var emnet omkring formandsskiftet i Danske Ølentusiaster. Der var kritiske røster fremme omkring hvorfor landsformand Anne Lise Knørr pludselig havde valgt at forlade formandsposten i utide. Dette er en meget forenklet version, af hvad den konstituerede formand, Hans Peter Jepsen, forklarede, omkring at dette var en beslutning, taget af Anne Lise Knørr selv, efter at et flertal i landsbestyrelsen havde vedtaget, at landsbestyrelsen ikke mener, at Anne Lise Knørr vil være den rette person til at føre Danske Ølentusiaster videre.
I Lokalafdeling Amagers formandskab har vi bestemt en holdning til hvad der blev sagt fra talerstolen, men vi vælger at holde dette for os selv, indtil vi har talt med den øvrige bestyrelse, men vi kan da godt afsløre, at vi agter at deltage på generalforsamlingen 25. marts – også i Dalum.

Generalforsamling 25. marts i Dalum – deltag hvis du kan

Lokalfdeling Amager opfordrer alle medlemmer til at deltage på generalforsamlingen 25. marts, på Dalum Landbrugsskole i Odense. Læs mere her www.ale.dk/foreningen/generalforsamlinger/generalforsamling-2017/

Nok for denne gang

Højt skum
Uno Friis Gall
Lokalformand