NYHEDSBREV 2017-4

Kære ølvenne

Et lille nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager, hvor du kan læse om:

-          Amagerbro ØLfest er desværre aflyst

-          Medlemsmøde 18. marts på Kareten – i stedet for ølfesten

-          Mad og Glæde – har du lyst at hjælpe Ugly Duck i Forum?

Amagerbro ØLfest aflyst

Amagerbro ØLfest er desværre aflyst
Kære medlemmer og gæster til Amagerbro ØLfest
Det er med stor ærgrelse, at vi ser os nødsaget til at aflyse årets udgave af Amagerbro ØLfest. Dette skyldes, at vi ved afslutningen for tilmelding for udstillere, kun havde syv tilmeldte udstillere – og det tør vi ganske simpelt ikke give os i lag med at holde ølfesten med, da der vil være alt for få udstillere, set i forhold til vore og publikums ønsker.
Bestyrelsen i Danske Ølentusiaster Lokalafdeling Amager besluttede derfor, på bestyrelsesmødet i mandags, at aflyse årets udgave af Amagerbro ØLfest.
Vi er naturligvis klar over, at den korte svarfrist, som vi desværre røg ud i, har gjort, at mange af udstillerne af forskellige årsager har valgt at sige fra. Den taget vi på vores skuldrer – og vi kan love jer, at der fra vores side ikke er nogen former for hard feelings, af den grund.
Vi føler, at vi gør rigtigt i at fortælle, at baggrunden for at vi kom så sent i gang med invitationerne til Amagerbro ØLfest, ligger i, at der i slutningen af 2016 var nogle ydre omstændigheder omkring Prismen, hvor stedet, for medarbejdernes sikkerheds skyld, blev lukket midlertidigt, da der var ballade med en lokal gruppering af unge mennesker, der lavede hærværk og truede personalet.
Derfor havde vi ikke lyst til at påbegynde udsendelsen af invitationer, før vi dels var sikre på at Prismen var åben, sekundært at sikkerheden var i orden.
Da disse forhold så var bragt i orden, løb vi ind i sagen fra Frederikssund, hvor ølfestivallen Valhalla pludselig fik besked fra politiet om, at man skulle have lejlighedsbevillinger og dispensationer fra restaurationsloven. Vi var naturligvis nødsaget til at undersøge om lignende kunne ramme os – og dette satte vores proces yderligere bagud.
Vi skal understrege, at vort samarbejde med Prismen, og personale og ledelse herfra, har fungeret 100 % upåklageligt, og at beslutningen om at aflyse, alene er taget af bestyrelsen i Lokalafdeling Amager.

Medlemsmøde på Kareten som ”plaster på såret”

Nu har mange af jer jo sat kryds i kalenderen den 18. marts, så bestyrelsen har besluttet, at vi bruger lørdag den 18. marts til noget fornuftigt, frem for at sidde derhjemme og småkede os, hver for sig.
Så heldigvis har Martin Due og Kareten sagt ja til at lægge lokaler til et ekstraordinært medlemsmøde, hvor formandskabet, i samarbejde med Aksel fra Fish’N’Beer, vil præsentere jer for en herlig ølsmagning, med ti spændende øl, fordelt på to bryggerier. Altså nøjagtigt samme koncept som sidst, hvor det jo mildt sagt var hylende morsomt.
I skrivende stund er det ikke besluttet hvilke bryghuse, der får lov at levere vores øl, men lad os bare slå fast, at det bliver på høøøjt plan – som man siger.
Vi begynder medlemsmødet klokken 18.00, hvor middagen serveres for de der tilmelder sig denne. Klokken ca. 19.00 kaster vi os over det vigtige – ølsmagningen – men forinden vil formandskabet lige komme med en lille beretning, fra vor ekspedition til stormødet i Dalum.
Tørstige sjæle kan mødes med andre tørstige sjæle, i Kartens bar omkring klokken 17.30, hvor vi så kan nyde en øl eller to i hinandens selskab, inden vi trækker til vort eget lokale.
Tilmelding til medlemsmødet foretages via Billetto, hvor billetter kan købes, både med og uden bespisning via https://billetto.dk/da/events/medlemsmoede-nr-2-2017
Ølsmagning med bespisning koster kr. 275.- og ølsmagning uden bespisning, kan gøres for kr. 150.-
Vi gør opmærksom på at der kun er 30 billetter til salg, så først til mølle...

Mad og Glæde – har du lyst at hjælpe Ugly Duck?

Vi er venligt blevet forespurgt af Mike Andersson fra Ugly Duck, om der måske er en amagerkansk ølentusiast eller to, der har lyst til at hjælpe de gæve fynboer på Irmas Mad og Glæde messe i Forum. Det drejer sig om weekenden 4. og 5. marts, hvor der er brug for nogle øl-kloge personer, der kan hjælpe i Ugly Ducks stand. Efter sigende falder der både øl og T-shirt af til frivillige.
Interesserede kan henvende sig direkte hos Mike på: mga@remove-this.indslevbryggeri.dk

Med højt skum,
Uno Friis Gall
Lokalformand
Danske Ølentusiaster
Lokalafdeling Amager