NYHEDSBREV 2017-5

Kære ølvenner
En kort version af et nyhedsbrev fra Lokalafdeling Amager, hvor vi vil prøve at overtale dig til at deltage i vort næste arrangement: Malmö Pubcrawl. Vi rejser hinsidan lørdag den 29. april - og kommer nok hjem en 12-14 timer senere, fyldt med dejligt svensk øl.
For at kunne administrere så godt som muligt, har vi besluttet at lave turen med tilmelding. Det gør vi ikke for at være restriktive eller noget; det er simpelthen for at have en fornuftig idé om hvor mange vi bliver. De, der har været med ude at kravle før, ved, at en for stor flok kan være svær at manøvrere rundt på de forskellige beværtninger, så vi har sat et deltagermaksimum på 18 deltagere - og det er et krav, for at deltage, at man er medlem af Danske Ølentusiaster.
Tilmelding koster kr. 60 (med gebyr) - og inklusivt i dette, er den første øl på O'Learys. Der er 18 billetter til salg, så kom til tasterne, hvis du vil med. Du kan købe billet helt op til sidste øjeblik, hvis der stadig er ledige pladser, men når de sidste billet er solgt - ja, så er den solgt.

 
Tilmelding via: https://billetto.dk/e/doe-amager-malmo-pubcrawl-2017-billetter-187222
Vi mødes på O'Learys på Malmö Central Station, så vi kan sætte læberne til det første glas skummende øl klokken 14.00.


For god ordens skyld understreger vi, at alt, ud over første øl, er på egen regning. Omkring transport, så husk at din togbillet fra København også gælder hele dagen i busserne i Malmø - så smid den ikke væk.
Og vi overlader ordet til vor udsendte:
Vi har, som det vil være de, der kommer jævnligt i lokalafdelingen, bekendt, en lokal mand i Malmö, nemlig Martin Hansen, vor "svenske" tour guide og pubcrawls-planlægger, der skriver:


"Så er jeg klar med dette års fantastiske Malmö pub crawl tur den 29/4-17. Jeg vil mene jeg har fundet et par fantastiske steder. Mit forslag vil være at vi i år mødes på O`Larys Pub kl. 14.00. Denne ligger på Central Stationen. Stedet byder på et bredt udvalg af øl og også lidt til at få stillet sulten med, hvis nogen ikke har fået frokost... undskyld, lunch, som det hedder i Sverige. (Frokost er morgenmad...)
Bishop Arms ligger lige på den anden side af Central Stationen. De åbner kl. 15.00 og er et must at besøge, når man som ølentiuast vælger at besøge Malmø. Stedet har et stort udvalg af alt slags øl fra hele verden, stedet har også et kæmpe udvalg af wiskey - hvis man skulle have disse lyster. Stedet har uddannet personale, der en afdæmpet og rolig atmosfære med rolig musik.
Derefter går vi til Södergaten 14, stedet er nyt og åbnede i slutningen af marts måned. Stedet reklamerer med at de kører en nyt koncept der hedder: Tankovna. Det er et tjekkisk koncept de satser på - og tjekkisk øl, går man jo aldrig galt i byen med! Desuden satser de på lokale bryggerier også.
Derefter går turen til den næste Bishop Arms på Gustav Adolf Torg 49. Stedet bærer samme præg som den første Bishop vi besøgte og kan ved tidspres springes over, der er masser af gode steder endnu.
Derefter bliver det til en tur til Biraria, Södra Vallgatan 3. Stedet her har et stort udvalg af øl, mest flaskeøl fra Østeuropa.
Mon ikke vi er ved også at være sultne !! Næste sted skal vi en tur med bussen til Malmö Grill på Ystadsgatan 39. Stedet har et bredt udvalg af øl og desuden laver de rigtige gode pizzaer burger og lign. Hr. Gall og jeg har været der en enkelt gang. (Rigtigt, vi taler stadig om den lækre pizza vi fik - og det tilsvarende dejlige øl - Uno).
Et andet sted man skal besøge når man kommer til Malmö, er Beer Ditch, Nobel Vägen 24. Vi var der også sidste år, de har et kæmpe udvalg af godt øl, har hørt at stedet er ved at blive solgt, så vi må håbe det er åbent.
Næste stop bliver: Grand Öl Och Mat, Monbijongatan 17. Stedet har et bredt udvalg af øl, en del tjekkisk reklamerer de med. Stedet er et stort sted. Så vidt jeg kan se på deres hjemmeside er der også mulighed for et slag pool, stedet har hver weekend live musik. Denne aften kl. 22.00 går en der kalder sig for Mary Ocher på scenen. Hun spiller folkemusik af 60'er genren hvis dette skulle have interesse. Der er gratis entre indtil kl. 23.00.
Derefter går turen ind mod byen igen til den tyske bar Autobahn, Drottninggatan 36. De tilbyder masser af godt tysk øl fra fad, og tysk øl er jo heller aldrig til at tage fejl af, jeg har dog prøvet at gå derind, en lørdag aften, men der var alt for mange mennesker, men lad os prøve, ellers kan man jo bare fortsætte til næste og sidste sted.
Nemlig Paddys, Klendegatan 7. Der sluttede vi også sidste år. Stedet er et stort sted, med flere barer og noget nyt der er kommet, er at de har udvidet, så der i samme smøge som paddys ligger, er åbnet en vin, gin, og coctailbar, så har man nu fået nok øl, kunne det jo være nærliggende at besøge denne bar også. Paddys byder også på live musik, der er dog ikke kommet noget program for den 29/4 endnu. Der er gratis indgang, man skal dog betale for at lægge sit overtøj (obligatorisk). Stedet lukker kl. 02.00, men så er det sikkert også ved at være at man skal finde toget mod København. Stationen ligger ikke så langt derfra.
Jeg glæder mig rigtig meget til den 29/4 og håber at vi bliver mange.
Jeg ønsker at vi lige får tilmeldinger hvis vi bliver mere end 10 ( hvilket jeg håber) er det nok lige en god ide jeg giver Malmö Grill besked ang. spisning og plads.
Der er også flere steder end sidste år, så som jeg skriver kan man evt. springe et sted eller 2 over.
HUSK HUSK. Der er grænsekontrol i lufthavnen og i Hyllie tager de stikprøver. Se på DSB Øresund hvilket id du skal vise, men kørekort eller pas fungerer. Pas også på, hvis der er grænse kontrol i Hyllie, med at sidde og drikke øl, det er forbudt i Sverige og enkelte betjente kan godt finde på at tage de sidste dråber fra en (sker dog sjældent) så er der en betjent på stationen !!!
Drik ud."


PUB LISTE
O`larys
Bishops Arms. Central Stationen
Pub Södergatan 14
Bishop Arms. Gustav Adolfs Torg
Biraria
Malmö Grill
Beer Ditch
Grand Öl Och Mat
Autobahn
Paddys.


Mange hilsner
Martin Hansen."


Med højt skum


Uno Friis Gall
Lokalformand