NYHEDSBREV 2017-6

Hjerteligt velkommen til en lille nyhedsbrev fra din lokalafdeling her på Amager

Vi ved at du ikke har hørt så vanvittigt meget fra os - men  tro os, vi ligger vel nærmest vandret i øjeblikket, for at arrangere de kommende arrangementer. Dem er der en del af, så gør din kalender klar til at blive krydset af.

Øllets Dag 2. september

Øllets Dag er vanen tro den første lørdag i september, hvor vi sætter hele den store menageri op på pladsen ud for Café Langebro. Der er inviteret en ret bred vifte af udstillere - og vi håber at vi igen i år bliver femten til atten udstillere på pladsen. Der vi i hvert tilfælde være en seriøs håndfuld af dejligt øl, som du kan nyde for en flad ti'er pr. smagsprøve. Entréen er kr. 50, inklusive smageglas og den første smagsprøve fra vor hovedsponsor, Hancock Bryggerierne, præsenteret af Øldepotet ved Kim Malmer i Kirstinehøj.
Der vil i år være et nyt glas, for vi har haft en fornemmelse af, at der har været nogle gæster, der har medbragt glas fra tidligere år, og således har sparet den sølle halve hund, som er hele grundlaget for at vi kan får arrangementet til at løbe rundt. Det er kun en fornemmelse vi har haft, men det har ærgret os lidt, så vi har simpelthen skiftet glasset, hvorfor der ikke vi blive serveret i gamle glas. Til gengæld vi de gamle glas, som vi har i overskud, blive solgt seks for en hund.
Vi åbner ølhaner, dåser og flasker fra klokken 12.00 - og vi smækker porten til Himmerige klokken 18.00, hvorefter de der er mere tørstige, kan kaste sig over de gode udvalg på Café Langebro.
Pølserne i år kommer fra Johns Hotdog Deli - der er dansk mester i hotdogs, så kom ikke her og påstå, at vi ikke vil jer det godt.
Hvis du skulle have lyst til at være en del af arrangementet, og således give os en hånd med arbejdet, hører vi meget gerne fra dig. Du kan skrive til lokalformanden via uno.friis.gall@remove-this.ale.dk og meddele din interesse. Hvad vi lover for dette engagement, er rigtigt hyggeligt samvær - samt nogle dejlige smagsprøver og ømme lattermuskler.
Vi skal bruge folk til:
- At passe glassalget med dertil hørende hygge med gæsterne der kommer.
- Almindelig oprydning under arrangementet.
- Opsætning og nedtagning af teltene.
Der er ikke forsalg af billetter til arrangementet, man møder bare op og håber at vi ikke har solgt alle glassene. Kom tidligt - og drik rigeligt.

Årsmøde 2017

Den 27. september er der årsmøde, hvor der skal vælges en ny bestyrelse. Alle interesserede bør tænke over at stille op -  både til bestyrelse og arrangementskomité.
Stedet er vanen tro Allé Kroen, Conradis Steakhouse, Alléen 56, Kastrup - lige ved Kastrup Station.
Der vi følge en officiel indkaldelse, men dagsorden er naturligvis i følge lovene.
Inden selve årsmødeseancen er der mulighed for at nyde en udsøgt middag, der sættes på bordene klokken 18.30.
Menuen er som følger:
Skindstegt Unghanebryst fyldt krydderurtesmør. Serveres med røget pastinakpuré, vintergrønt, aleglace med limeskal, pilsner syltede æbler og smørkogte kartofler.
Selve årsmøde starter klokken 19.30, hvor gæster der ikke ønsker at deltage i middagsarrangementet kan indfinde sig.
Der vil blive serveret øl i udsøgt kvalitet under selve årsmødet (kræver tilmelding), men den enkelte står for egen traktering under middagen.
Bemærk at der er tre muligheder for tilmelding: årsmøde med middag og øl til kr. 225, årsmøde kun med øl til kr. 100, samt en tilmelding, hvor der hverken følger vådt eller tørt med arrangementet, men som til gengæld er gratis.
Det skal bemærkes, at sidste tilmelding til årsmødet er 22. september klokken 23.59, hvorefter tilmelding ikke længere er mulig. Man kan som medlem møde uanmeldt op - men kan ikke påregne at deltage i nydelsen af det indkøbte øl. Men bevares, sortimentet på Allé Kroen er Kastrups bedste, så mon ikke man alligevel får smage lidt humle?
Årsmøde med middag
DKK 225,00 + DKK 11,87 gebyr
Årsmøde kun med øl
DKK 100,00 + DKK 7,49 gebyr
Årsmøde uden noget
Gratis
Billetter via: https://billetto.dk/e/arsmode-danske-olentusiaster-lokalafdeling-amager-billetter-201082/select

Det store ØLbanko

Der har været stor nervøsitet blandt medlemmer og fans, om hvordan Det store Ølbanko vil blive grebet an i 2017, for det er jo ikke nogen hemmelighed, at Lokalafdeling Amager har modtaget en rimelig overgangssum - tre plader Ritter Sport med hasselnødder - fra Lokalafdeling Bornholm, der i seneste transfervindue overtog vor sædvanlige opråber, Chris Thorvald Christensen.
Et stort sponsorat fra Frederikshavn Spækhugger Foreningen af 1897, har dog midlertidigt frikøbt vor ædle stemme fra forpligtelserne på Solskinsøen, og vi er derfor ovenud lykkelige over at kunne præsentere det helt sædvanlige opråber-hold, anført af Amagers svar på hr. Kapajn Halvdolk, C.T. Christensen, samt lokalformanden, der er nedsunket til af være ukrainsk hjælpeorganist på denne aften.
Så atter i år skal vi plages med "fiskerinoteringsspil" (hvor rygter siger, at Nilfisk, Rød Cecil og surströmming i år får egne numre), "Rundkørselsteori-spil fra Hvide Sande og omegn" samt, "Spillet om et-benede radikale politikere i 70'erne" - eller hvad den krøllede galning fra Aakirkeby nu ellers finder på.
Noget af det, der findes på, kan sagtens svære sjofle sange og grove vittigheder, og vanen tro, må man snakke under spillene - og man må gerne svine opråberne til, bare man husker, at det koster en omgang.
Med andre ord, så skal vi grine os igennem otte spil, hvor præmierne vanen tro vil være skyhøje - og der vil blive suppleret op med et passende antal Jens Dahm-spil, så også de, der aldrig vinder noget, måske alligevel vinder noget
Baren vi være besat af de sædvanlige smukke ungmøer. De har været medlem af foreningen siden 1962, så kom ikke og sig, at vi ikke gør noget for jer. Sammen med overtjener Morten, sørger de for, at der kan købes lækkert øl fra Hancock, Refsvindinge og Thisted Bryghus. Salg af ølkort og servering ved bordene er et led i servicen, så også de småberusede kan få nok at drikke til at benene ikke kan bære.
Datoen er 4. november - og første brik lægges klokken 19.00 - så dér skal du være klar ved din plads. Dørene åbnes klokken 18.00, men vær klar på, at vi måske ikke er helt klar med alt, da vi først har lokalet fra klokken 16.00. Så er du tidligt på den, får du stukket en arbejdsopgave i hånden.
Adressen er: Prismen, Kultursalen, Holmbladsgade 71.
Billet
DKK 100,00 + DKK 7,49 gebyr
Billetter i forsalg via: https://billetto.dk/e/olbanko-2017-billetter-201703/select
Der er 100 billetter i salg - og når de er solgt, er det for sent at komme krybende med hatten i hånden. Så vil du deltage, så køb din billet nu!

Andre ting i støbeskeen

Af andre ting, som vi går og planlægger på, kan vi nævne, at vi søger at finde samarbejdspartner til at afholde Amagermesterskabet i Ølgenkendelse. Dette bliver formentligt en lørdag i efteråret, hvor vi mødes klokken 14 og drikker mesterskabskonkurrence. Tid og sted annonceres senere.
Jo, og så kan vi fortælle, at vi allerede nu har aftalt med Café Langebro, at vores nytårskur kommer til at ligge på Caféen med det dejlige øl. Datoen bliver lørdag 6. januar - formentligt klokken 16.00.
På rygteplan kan nævnes, at vi påtænker at holde fest 21. april 2018, hvor Lokalafdeling Amager fejrer sit 15 års jubilæum. Tidspunkt og location senere - men vi kan love, at samme dansktop orkester, som spillede ved både vores 5 og 10-års jubilæum, vil blive stærkt anført af Gerda Pingholm... 
Nok for denne gang. Smid dine krydser i kalenderen, nyd sommeren med lidt koldt øl - og så ellers
HØJT SKUM
Søren & Uno