NYHEDSBREV 2019-9

Øllets Dag

Kære Ølvenner

Der er gået et rum stykke tid siden i har hørt fra mig, men bare rolig jeg er ikke blevet væk. Vi er i fuld gang med at arrangere øllets dag, og som altid bliver det en kæmpe fest. Så HUSK at kryds kalenderen af og holde den 7. september fri, for det hele sker foran Cafe Langebro fra KL 12 til 18. Og om det regner eller solen skinder, så bliver det hold, så klæd jer på efter vejeret.

Bustur til tre bryggerier

Vi prøver at lave en bustur til 3 forskellige bryggerier på Sjælland, som kommer til at ligge den 21. september, så hvis i har lyst til at tag med, så sæt et kryds i kalenderen. Vi endnu ikke hvad prisen bliver, men ca. omkring 500 kr. kommer turen til at koste.
Vi arbejder hårdt på sagen og melder ud så hurtigt som muligt… så tjek jeres mail ofte.
Hvis busturen ikke bliver til noget, fordi der er for lidt tilmeldte, så har vi tænkte os at besøg Københavns små gader og besøg nogle lækker ølsteder. Hvor man selv betaler det man drikker.

Pilsner smagning

Lørdag den 15. juni 2019 var det Valdemars Dag – 800 års dagen for dengang Dannebrog faldt fra himlen i Tallinn, Estland. Det skulle selvfølgelig fejres, og i Danske Ølentusiaster på Amager skulle det naturligvis fejres med en ølsmagning. Vi havde fået Bo Fønss til at holde en pilsner smagning. Vi startede i lyn og torden, men efterhånden som vi smagte os gennem 5 dejlige pilsnere klarede vejret op og vi kunne gå tørskoet hjem. Bo Fønss er et overflødighedshorn af viden om øl, hvilket han gavmildt skænkede af. Dertil kom diverse anekdoter og en masse bonus information bl.a. om pilsnerens historie, hvorfor Jacobsen Ekstra-Pilsner egentlig er en Ekstra-Pilsner, om Carl von Lindes opfindelse indenfor afkøling anvendt i brygprocessen i slutningen af 1800-tallet og om gaffeltrucks, snekanoner og nedbrygningsvæske. Alt i alt en velsmagende, lærerig og ikke mindst fornøjelig lørdag eftermiddag i sædvanligvis godt selskab.

Ølbanko

Den 9. november 2019 bliver vores berygtede og berømte Ølbanko© afholdt i Prismen kl. 19.00, mere info vil komme.

 

Jeg håber i alle får en rigtigt god sommer.

Så højt skum herfra.

Hilsen lokalforeningen Amager
Bestyrelsen

Kenneth Ditmar Hansen og hans 130 års øl

Da jeg var til ølfestival møde man mange mennesker, og en af den jeg mødte var Kenneth som har facebook side: alverdens øl barer. Han kom gående med en super flot mørke blå flaske hånden, som nærmest ligene en juvel fra et ukent fremme land. Man blev nærmest tiltrukket af den, så jeg måtte bare vide, hvad det var for en flaske. Vi snakket lidt frem og tilbage, da jeg spurte ind til denne fortryllende flaske og ud kom en smuk historie frem, som jeg bliver nød til at dele med jer og dem som kender mig godt, ved hvordan fantasien løber løbsk en gang i mellem 

På Breddegrad 55:31,17N/ Længe grad 10:49,72E har en dykker fundet 14 flasker øl som er uåbnet på havets bund, som er ca 130 år gammel. De ti af dem er der blevet smagt på og skulle hilse og sige de smag ganske forfærdeligt, så jeg tænker mon en havfrue har pissede i flaskerne, siden de smager så grimt, for legenden sig jo, at smukke havfruer fortryller sømændene med der skønhed og trækker dem ned i havet dybet og nu blev den lille havfrue jo skrevet i 1837… så måske det på denne måde flaskerne er endt på havets bund!! Nå, men Carlsberg har 3 og Kenneth har så den sidst. Han vil egentlig ha'  flasken solgt til små 4000 kr. - med indhold, - men syntes at det var lidt synd, så han er ved at udarbejde en historie omkring denne øl her fra 1886, samt andre gamle øl.

Årsmøde den 15. oktober 2019

Afholdes i år på Restaurant Kareten, Hollænderdybet 1, 2300 København.
Så er det tid til årsmøde og jeg skal gøre opmærksom på der er to tider.
Til dem som har lyst til at spise med først, så starte det hele kl 17:00 med en lækker gryderet, hvor man selv betaler for sin drikkelse. Derefter starter vi med  årsmøde kl. 19:00, hvor der er mulighed for at købe billetter til en ølsmagning til 100 kr.
Hvis man hverken har lyst til at spise eller til ølsmagning så er man også velkommen, og det er gratis at være med.
Der to forskellige billetttyper, en med mad og ølsmagning som koster 250 kr. og en kun med ølsmagning som koster 100 kr. Vi regner med at vi slutter senest kl. 22.00.
Man skal huske gyldigt medlemskort ellers har man ikke stemmeret.

Du kan købe din billet her fra den 1. juli til den 6. oktober 2019. Det er også muligt at kontakte mig på mail, og i kan bank overfør.

https://billetto.dk/e/arsmode-med-mad-og-olsmagning-til-arsmode-billetter-368598