Formandsberetning for Birkerød lokalafdeling oktober 2006.

Ved sidste årsmøde d. 18. oktober 2005 blev der ikke valgt en formand, men fem aktivister til Birkerød lokalafdeling. Ved et møde den 1. november 2005 besluttedes det at undertegnede blev konstitueret til formand, Leif til næstformand, Lissi til kasserer, Bjarne og Aksel til menige aktivitetsmedlemmer.

Jeg proklamerede derefter at jeg er til belgisk øl og ville arbejde for at der bliver arrangeret spisning til medlemsmøder.

Der var nogle indkøringsproblemer med antal tilmeldte til arrangementerne og det registrerede antal tilmeldte. Problemet med at mail blev væk blev løst. I dag er det sådan, at i altid får en tilbagemelding på jeres tilmelding, når den er registreret. Hvis i ikke får en tilbagemelding, så er i ikke registreret til aftenens arrangement.

Vi startede i november med nogle velsmagende men stærke blondiner og brunetter.

December bød på vinterøl.

Januar bød på danske ølspecialiteter.

I februar lykkedes det, i samarbejde med Hillerød, at servere alle de ti øl der var kandidater til årets øl, 2005.

I marts blev der serveret øl fra DTU købmanden, tre canadiske, en dansk og en belgisk påskebryg.

April, tredje påskedag, bød ikke på spisning, kun smagning. Leif havde været i Tyskland og hente majbock.

Maj måned stod på hjemmebryggernes dag. Hillerød Håndbryggerlav Repræsenteret af William Jacobsen og Finn Svendsen gav en flot orientering om hvordan man brygger øl hjemme i badeværelset.

De smagsprøver vi fik i glassene spændte over et bredt spektrum af øl. Så nu venter vi bare på hvornår vi skal smage nogle lokale bryg.

Juni bød på 6 engelske ale.

Juli og august holdt vi sommerpause.

Ølletes dag blev holdt i Mantziusgården med 70 tilhørere, og en sprudlende Anders Kissmeyer som fortalte om sit kære øl.

September blev afholdt i Jægerhytten med to danske bryg og fire øl jeg havde hjembragt fra min ølferie i Belgien. Her fortalte jeg bl.a. om vores besøg på 5 Trappist klostre i Belgien og om ølfestivalen på Grand Place på øllets dag.

Selve arrangementet i Jægerhytten forløb fint. Jeg har dog fået en usædvanlig dårlig behandling af Jette i Jægerhytten, Jeg kom altid ubelejligt og blev flere gange afvist, da De ikke havde tid til at tale mig om arrangementet. Det endte helt galt da den endelige afregning efterfølgende skulle laves. Der blev vrisset af mig i telefonen, da jeg ville aftale det sidste møde. Det endte med at Jette fik hvad der var aftalt + mere til, alligevel var hun utilfreds. Hun optrådte meget arrogant, talte meget højt og sagde ikke farvel da jeg gik. Jeg blev rystet over at en restaurationsholder kunne opføre sig sådan, og det over for en kunde der havde betalt over 6000 kr. for et arrangement.

Konklusion: Vi er færdige med Jægerhytten for altid.

Det var meningen at vi skulle have haft en aften med smagning af Fullers ESB på flaske, på fad og som real cask ale. Jeg havde talt med Andy fra Charlies Bar om et sådant arrangement samt et foredrag om real ale.

Problemet er at de to fade hved indeholder 50 liter ale, og de skal tømmes plus flasken. Hvis vi kun er 25 ølentusiaster tilstede, bliver det 4 liter øl pr mand + flasken, det er nok lidt rigelidt.

Jeg har været til en sådan smagning, og der er forskel på de tre "ens" ale.

Vi vil diskutere i aktivitetsudvalget hvordan vi kan få en sådan smagning stablet på benene, uden at de ekser bagefter.

Til sidst lidt statistik:

Der er 342 medlemmer i Birkerød afdeling, som omfatter: Birkerød, Allerød, Farum, Holte, Vedbæk, Rungsted Kyst, Hørsholm og Kokkedal.

Vækst det seneste år 12,5 %.

Mænd: 85,5 %.

Kvinder: 14,5 %.

Med glød og højt skum!

Erik Lohse