Nyhedsbrev april 2014

Nyhedsbrev april 2014

1. Sidste medlemsmøde

2. Næste møde

3. Årets øl nyhed

4. Ølfestival

5. Årets Bryggeri

1.) Til sidste medlemsmøde havde vi besøg af Bryggeriet Refsvindinge, vi var 22 til mødet, hvor vi startede med mørbrad i fad (smagte dejligt.)  Lars som er foredragsholder for Refsvindinge fortalte om de 11 øl vi fik smagt på, samt en masse røverhistorier.

2.) Næste møde finder sted på Proppen, Hovedgaden 27, 3460 Birkerød dato for mødet er tirsdag den 29 april. Tilmelding her ,  her kan du også se en liste over vores næste møder, samt tilmelde dig til disse.

3.) Årets ølnyhed er blevet kåret her er listen.

ØL

BRYGGERI

STEMMEANDEL

Amarillo & Citra IPA

Ugly Duck Brewing Co.

36,6%

Ras (Grisk Light)

Hornbeer

20,3%

Miami Vice

Ugly Duck Brewing Co.

15,1%

Spionen - Undercover IPA

Syndikatet

14,4%

Det gule Akvarium

Humleland

13,7%

Amarillo & Citra IPA

Amarillo & Citra IPA vandt såvel den indledende afstemning i januar, hvor mere end 800 øl deltog, som anden runde i februar, hvor den fra start lå højt, og vandt klart med hele 36,6 % af stemmerne - næsten dobbelt så mange stemmer som den nærmeste konkurrent.

Amarillo & Citra IPA - ifølge Martin Jensen: 

I forlængelse af den store succes med Simcoe & Chinook bryggede vi Amarillo & Citra. Ret hurtigt stod det klart for os, at det her var sgu nok en keeper, så den er blevet en fast del af sortimentet.

Rund, blød og velbalanceret. Her er ingen overdrevne humledoseringer – snarere lige tilpas. En blomstret citrusagtig aroma kombineret med en bred let bitter mundfølelse bringer smilet frem på læberne. Nydes let afkølet i store mundfulde – og naturligvis i godt selskab. 

We love hops! It´s as simple as that. A smooth and well balanced IPA. Typical grapefruit and pine character on a golden coloured malty background.

Resultatet af afstemningen 6 % ABV og derover

ØL

BRYGGERI

STEMMEANDEL

Viking Chili Stout

Hornbeer

30,4%

Frederik III Imperial Stout

Frederiksodde Håndbryggerlaug

29,3%

Willemoes Jul 2013

Bryggeriet Vestfyen

20,8%

Frederiks Jul

Indslev Bryggeri

10,3%

Putin

Ugly Duck Brewing Co.

9,2%

Viking Chili Stout

Viking Chili Stout vandt også den første runde i januar, men var ikke nogen tydelig vinder fra starten af anden runde. I løbet af februar tog to øl afstand til konkurrenterne og lå så og kæmpede om førstepladsen. Først i løbet af afstemningens sidste dag blev det klart at Viking Chili Stout ville løbe af med sejren, og det med meget respektable 30,4 % af stemmerne.

4.) Husk at der er ølfestival 22,23 og 24 maj, hvor du allerede nu kan købe biletter på ale.dk, vi opfordre jer alle til at melde jer som frivillig, da det samtidig er en anden måde at opleve festivalen på.

5.) Fra 1-15 maj kan du stemme på årets bryggeri på ale.dk, bemærk at afstemningen er flyttet pga. påsken.

 

 

Højt skum

Michael MIXER Griebel