Medlemsmøde på Heimdal d. 10. februar 2011

Hyggeligt møde med snak om løst og fast. Der er jo ikke det helt store udvalg, men vi fik da smagt på lidt Ærø og Midtfyns Bryghus.

Foto: Jens Ørum

Påskeølsmagning på Midtfyns Bryghus d. 7. april

Øverst: John modtager lokalforeningens lille present til bryggeriet, i anledning af at de endnu engang har brygget "Årets ølnyhed"
Derunder: Hygge i butikken, og rundvisning på bryggeriet.
Foto: Jens Ørum

D. 7. april var vi inviteret ud til Midtfyns Bryghus, til en smagning af Deres Påskebryg. Den kan vi godt anbefale! Det blev som forventet en meget hyggelig aften, hvor John underholdt os med de sidste nyheder og anekdoter. En rundvisning på bryggeriet fandt vi også tid til. Et par nye medlemmer havde fundet vej til Broby denne aften. Velkommen til Jer!

 

Besøg fra Aalborg lokalafdeling d. 30. april

Lørdag d 30. april var dagen hvor region Fyn endelig skulle tage imod gæsterne fra lokalafdeling Aalborg.

En form for gengældelsesvisit som tak for arrangementet sidste år, hvor Aalborg var værter for en god håndfuld glade fynske Ølentusiater , der havde taget turen op, for at se hvad Aalborg - der var blevet kåret som årets lokalafdeling 2009 - havde at byde på. Det var en helt igennem fantastisk tur. Og nu var tiden så kommet til at Aalborgfolket skulle se Fyn, i al dens forårspragt, og opleve noget ægte fynsk gæstfrihed i øllets tegn. Vi var fire medlemmer med fra Faaborg som sammen med resten af den Fynske trop mødte Aalborgfolket ved samlingspunktet på Nyborg vold. Byens tidligere borgmester Niels. V. Andersen viste rundt og fortalte om voldens historie i svenskerkrigstiden. Det var en pragtfuld tur rundt på volden hvor vi på en gang blev ført tilbage i tiden, og samtidigt fik smagt på fire glimrende svenske øl.  Vi fik også lejligheden til at se det gamle bryggeri Carlsminde ved volden. Carlsminde var især var kendt og berygtet for deres bryg Borgerøl, også kaldet ”Den døde svensker”.  Vandet der blev brugt til dette bryg kom fra den del af voldsøen, hvor der i en periode lå en del døde svenskere fra slaget i 1859. Disse blev stille og roligt fjernet naturligt af voldsøens fauna. Det skulle efter sigende have givet det sidste pift til Carlsmindes Borgerøl. Efter at have travet volden flad, og takket Niels. V. Andersen for en fantastisk rundtur i historiens Nyborg, satte vi os ind i de to busser og drog ned mod Midtfynds Bryghus for at slå et sving ind forbi Eddie Szweda, hvor vi skulle spise vores medbragte madder og smage noget af MB’s altid velsmagende øl. Efter at have taget hjerteligt afsked med Eddie - hvor vi alle igen blev tildelt en bjørnekrammer - gik turen videre hen over Sydfyn til Gundestrup Mejeri og Bryghus hvor Jørgen Hoff stod klar til at modtage os. Han førte os ind i hallen, hvor der var dækket op med lækre oste i både fast form og i brie. Lidt pølse var der også. Og noget godt brød. Og så naturligvis noget godt øl.  Det var uhyre velsmagende. Efter at have nydt Gundestrups lækkerier tog vi afsked og kørte videre. Nu gik turen ind til Odense hvor vi skulle spise på Cafe Olivia. På vejen nåede vi  også lige ind forbi Carlsens Kvarter, hvor vi fik os en god øl. Og så ellers over på Olivia og spise langtidsbraiseret svineskank. Det smagte fantastisk og er ganske givet grisens svar på osso bucco. Det var så mørt at vi kunne dele kødet over med en ske. Og utroligt smagsfuldt. Maden blev fuldt op af kander med lækkert øl fra Christian firtal der ligger lige over for, og som havde Pale ale festival i den weekend også. Efter endt mad og drikke var det på tide at Aalborggenserne fandt hjemad igen. Alt i alt en helt igennem perfekt dag. En af dem der vil blive husket af den enkelte deltager mange år frem.

 

Lidt stemningsbilleder fra dagen. Bemærk Onkel Sune ølglas på kanonen!
Foto: Onkel Sune

Picnic i Svanninge Bakker d. 2. juli

En smule regn kan da ikke afholde ægte ølentusiaster fra at mødes under åben himmel! Nå ja, næsten åben himmel.. Der var heldigvis et ledigt bord i hytten. Onkel Sune havde været en tur hos vor sydlige nabo, hvilket vi andre nød godt af. Wrastler's Stout, Kastleer 11% for at nævne et par stykker. Lige inden lukketid smed han så trumfen på bordet; en Schorschbock på fulde 16%! Det var godt nok en herreøl! Som vanligt havde vi en hyggelig dag i rare menneskers selskab. For god ordens skyld bør det vel lige nævnes, at det altså ikke var os der havde heste med, men en lokal rideklub der også havde fået den gode ide at holde skovtur på "Gåsebjergsand".

Stemningsbilleder fra "Gåsebjergsand" Naturlegeplads.
Nederst: Søren Nielsen mente at Schorschbock'en på 16% ramte hårdere end en hest sparker...
Foto: Jens Ørum
 

Årsmøde i lokalafdelingen

Vi afholdt årsmøde i Faaborg den 29. september. Referatet finder du her:

Den Belgiske Ølmand

Fredag den 28. oktober havde vi besøg af Robert de Raemaekers - Den Belgiske Ølmand fra Hesselager. Det var en fantastisk hyggelig aften hvor 14 glade entusiaster lod sig forkæle med 7 forskellige belgiske værker. Robert de Raemaekers brillierede med en fantastisk viden om traditioner, historie og bryggerkultur i det gamle såvel som det nye Belgien. Det bevirkede at istedet for at side med følelsen af at deltage i en ølsmagning, sad vi med en følelse af at deltage i en belgisk tidsrejse. Dette bevirkede naturligvis også at brygget vi smagte på, kom til sin fulde ret. Når du skal smage på en kultur, får du den bedste smagsoplevelse ved at være i selve kulturen samtidigt. Og hvis dette rent fysisk ikke kan lade sig gøre, må en dygtig foredragsholder sørge for at skabe rummet omkring smagningen så realistisk og autentisk som muligt.
Og denne kunst mestrede Robert de Raemaekers til fulde.
Alt i alt en dejlig aften der så absolut bør gentages.
Peter Laursen

 

Julearrangement

Onsdag den 7. december afholdt vi julearrangement på Restaurant Tre Kroner i Faaborg. Som altid en rigtig hyggelig aften.

Lidt stemningsbilleder fra julearrangementet