Julefrokost 2016

 

Julefrokosten blev afholdt på Hotel Færgegården torsdag den 17. nov. 2016

Det var ærgerligt at arrangementet måtte flyttes fra fredag til torsdag, hvilket forhindrede et par tilmeldinger. Men i alt 13 deltagere spiste sig igennem retterne og drak og smagte på diverse øl. Til maden blev serveret Jule Hvede fra Indslev.

Et rigtig hyggeligt og vellykket arrangement.

Årsmøde 2016

Årsmødet blev afholdt på Færgegården den 21. september i henhold til vedtægterne. Som gæster deltog Else Lindhard fra hovedbestyrelsen og Hans Jørn Knudsen fra Region Fyn. Vi begyndte med spisning af dejlig Chili Con Carne med Willemoes 55° N, Saison til.Et rigtig godt match.

 

Under beretningen om årets aktiviteter kunne formanden meddele, at der glædeligvis har været medlemsfremgang i lokalafdelingen, så vi nu er 54 medlemmer.

 

Som formand blev Ole Mikkelsen genvalgt og Bent Christensen blev genvalgt som næstformand. Som nyt bestyrelsesmedlem blev Søren Christiansen valgt.

 

Der blev efter motiveret forslag af Bent nedsat et aktivitetsudvalg bestående af:

Else og Hans Jørn fortalte om foreningens og regionens opgaver og aktiviteter.

 

Der var en utrolig hyggelig stemning, og Færgegården stod for en ølsmagning af 6 meget forskellige polske specialøl. De 14 fremmødte fik en dejlig oplevelse ud af det.

Fynske Fristelser

Lørdag den 20. og søndag den 21. august 2016 havde ølentusiasterne en stand på Fynske Fristelser.

Standen var fint beliggende i museets gård, vejret var fint, kun en enkelt kortvarig byge om lørdagen forstyrrede. Til gengæld var vejret ikke så skønt, at folk hellere ville ligge ved stranden.

Vi havde smagsprøver med fra Royal Unibrew, Bryggeriet Vestfyen og Refsvindinge Bryggeri. I alt 11 meget forskellige øl, selvom tendensen var til de meget humlede typer.

Det lykkedes os at få underskrifter på 7 nye indmeldelser, heraf et husstandsmedlemskab. Adskillige overvejede et medlemskab, og de fik indmeldelsesformular med hjem. De fem tilmeldte er fra Faaborg.


Stor tak til Anders Hansen, Bent Dau Christensen, Jesper Petersen og Peter Laursen for deres store indsats.

 

Højt Skum

Ole Mikkelsen lokalafdelingsformand

 

 

Familiepicnic i Svanninge Bakker

Lørdag den 13. august 2016

var der arrangeret familiepicnic på naturlegepladsen Gåsebjergsand i Svanninge Bakker.

 

Vejret var for det meste godt med en enkelt lille regnbyge. Bålet var tændt, snobrødsdejen og pølserne var klar, men udover formanden med kone og et par venner kom kun én deltager. Vi smagte på et par gode hjemmebryggede øl, spiste pølser og snobrød – og brød hurtigt op.

 

Det er nok sidste arrangement af den karakter i Faaborg.

Kanonen afskydes på Lyø

Kanondag på Lyø

Efter en fantastisk dag på Lyø er vi fuldstændig overvældede over den tilslutning, vi havde til vores ølsmagning. Ikke mindre end 35 mennesker var mødt op, hvoraf vi var 10 fra foreningen, der havde taget færgen til den smukke ø.

 

Vi smagte på øl fra Refsvindinge Bryggeri, Midtfyns Bryghus og Ø-Bryg fra Thurø. I alt 11 forskellige øl. Øens købmandsgård lagde grund til, og der var ristede pølser og brød halvvejs i smagningen.

 

Vi blev virkelig taget godt imod, og til slut blev en kanon afskudt som applaus til Danske Ølentusiaster, fordi vi kom forbi.

 

Der skal lyde en tak til Søren fra Oasen i Faaborg, som fortalte om øllene.

 

På foreningens vegne

Bent Dau Chrristensen, næstformand

... flere lyøfotos

 

Ølmærke 2016 til Hotel Færgegården

Ølmærke 2016 fra DØE blev ved en lille højtidelighed tildelt Hotel Færgegården for deres utrættelige fokus på godt øl.

Fra ølsmagningen på Færgegården

Torsdag den 12. maj smagte vi på tysk øl brygget efter det såkaldte 'Reinheitsgebot' fra 1516.

Det har altså været gældende i 500 år, skønt EU-regler har gjort, at også tyske bryggerier brygger med andre ingredienser i dag end vand, malt, humle og gær.

 

 

Årets Ølnyhed 2015

Tirsdag den 23. februar afholdt lokalforeningen en smagning af finalisterne til

Årets Ølnyhed 2015

En lille kreds af oplagte ølentusiaster mødtes i Hotel Færgegårdens skænkestue. Der var bestemt ikke enighed om, hvilke øl, der var favoritter. Men ved afstemning kom følgende ud som afdelingens valg:

I kategorien øl med under 6%  ABV:

  1. Hjemstavn – Dansk Ale fra Munkebo Mikrobryg
  2. Charlies Cool Porter fra Hornbeer

I kategorien øl med over 6%  ABV:

  1. Frejdahl Roulv fra Bryggeriet vestfyen
  2. Elskerinden – Dessert Stout fra Syndikatet

 

 

Pubcrawl fredag den 29. januar 2016

Så har vi holdt pubcrawl. Tilslutningen var skuffende, men vi, der var der, havde da nogle hyggelige timer sammen med at se på værtshusmiljøet i Faaborg.