ÅRSAFSLUTNING

I 2019 spiste vi med kniv og gaffel. 4 retters Gourmetmiddag med øl til.

Det var bare fantastisk og alle pengene værd.

ØL og PØLSER på terrassen

Terrassen
Gavemiddagen
Gavekortet
 

Undertegnede inviterede til ØL og PØLSER på terrassen søndag den 29. september. Det var sløjt med fremmødet på trods af, at vejret artede sig. Men vi supplerede os med nogle naboer, så det ikke så helt sølle ud.

Vi drak bl.a. Mørk Mumme, som var tilovers fra Øllets Dag. Vi afsluttede med kaffe og lagkage.

Ganske overraskende modtog jeg sammen med min kone en gave fra „de standhaftige medlemmer” af lokalforeningen på et tilskud til spisning på Færgegården i anledning af vores guldbryllup i august. Vi har allerede indløst gavekortet til en bedre middag. Tak, tak for det.

 

Ole Mikkelsen

ÅRSMØDE

Årsmødet blev afviklet i henhold til vedtægterne. Fra hovedstyrelsen deltog Steen Christiansen fra Rødovre-afdelingen.

Alle bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt og Lennart Bachman blev valgt som det femte medlem. Velkommen til arbejdet. Lennart argumenterede for at vi burde have en person, som havde som særlig opgave at informere pressen om vore arrangementer. Det vil vi forsøge at arbejde videre med.

Steen fortalte om landsbestyrelsens arbejde. Man ville bl.a. styrke professionaliseringen af foreningens ansatte, så man i tilfælde af fx sygdom kunne overtage hinandens arbejde. Som konsekvens af de nye visioner for DØE kunne vi forvente, at vi i nær fremtid skulle overgå til en afdeling med økonomi og kasserer og revisor. Til gengæld ville vi få del i foreningens midler. Hvis vores omsætning kommer over 50.000 kr. om året, ville vi også blive momspligtige med det besvær for bogføringen, det ville indebære. Landsforeningen ville så forsyne os med et gratis simpelt bogføringsprogram.

De 12 deltagere havde sædvanen tro en rigtig hyggelig aften, hvor det stegte flæsk og persillesovs medvirkede foruden selvfølgelig det gode øl til den gode stemning.

ØLLETS DAG

Vi prøvede for første gang selv at stå for vores arrangement. Vi solgte øl, to specialøl fra Schiøtz, og pølser på Torvet i Faaborg. Da der samtidig var kræmmermarked i byen, og vejret var fremragende, var der mange gæster.

Det er nok noget vi skal gentage til næste år. Også det gode vejr ;-).

LYØ-tur

Turen til Lyø var en rimelig succes trods styrtregn og kun få deltagere. Niels Simonsen fra Odense og vores egen Peter Laursen (Bullers Bryghus) serverede med vanlig veltalenhed smagsprøver. Derudover nød vi godt af forældede øl fra Færgegårdens lager.

 

 

PÅSKEFROKOST

Påskefrokosten blev afviklet på Færgegården søndag den 27. april med ølbraiserede svinekæber og pandekager med is. I det lune vejr blev flere deltagere og nød solen med øl foran restauranten. En dejlig dag!

FINALISTSMAGNING

Så har Faaborg-afdelingen ved et velbesøgt arrangement tirsdag den 19. februar på Færgegården valgt Årets Ølnyhed 2018 blandt de 8 kandidater. Hvad grunden end er, så gik afstemningen sådan, at de mest alkoholrige øl blev de mest populære. Ja man kunne faktisk blot kigge efter alkoholprocenten for at rangliste samtlige otte øl. Altså nummer et blev: Blod, Sved og Tårer fra Det Lille Bryggeri – med en alkoholprocent på 11,5%.

Nu kommer afdelingens resultat til at indgå i landsresultatet, som først offentliggøres i marts. I øvrigt kan det røbes, at der slet ikke var enighed om resultaterne. Især gik forskellighederne på, hvorvidt de enkelte deltagere foretrak sorte frem for kraftigt humlede øl (læs: IPA). Undertegnede hørte ikke til flertallet, som ikke kunne få smagen sort og fyldig nok.

Til at ledsage de forskellige øl serverede Færgegården lækkert tilbehør.

 

 

Nytårskur og Pubcrawl

Nytårskuren blev afholdt på Færgegården med kun 5 deltagere. Vi var blevet henvist til selve restauranten, da et andet selskab optog skænkestuen. Da Bent havde klaget til nogle af deltagerne fra dette selskab, spenderede de en ekstra øl til os. Det måtte siges at være formildende omstændigheder. ;-)

Efter gode øl fra Frejdal (Vestfyen) sammen med en dejlig Bøf Lindstrøm, drog vi videre til Klokken, da Heimdal havde meddelt, at de ikke var noget 'værtshus', og at de i øvrigt allerede lukkede kl. 20. Aftenens sluttede vi af hos den tilbageværende part af Peter og Jannie på Terrassen.

Kun synd, at ikke flere deltog.