Tak for sidst

Kære bryggerier, sponsorer og medlemmer af Danske Ølentusiaster i Fredericia


Vi vil her gerne sige jer tusinde tak for sidst. Uden jeres deltagelse og uvurderlige hjælp, var succesen Øllets Dag 2009 i Fredericia aldrig blevet til noget.

Forberedelserne til arrangementet har været mange og lange. Indrømmet: En smule nervøsitet og glædesfulde forventninger havde vi naturligvis, da det var vores debut med Øllets Dag i Fredericia.

Om end himlen åbnede for sluserne umiddelbart efter at vores formand officielt havde åbnet Øllets Dag, klarede det dog op i løbet af dagen og folk strømmede til.  

Frederiksodde Haandbryggerlaug, Bryggeriet Vestfyen, Stensbogaard Bryghus, Midtfyns Bryghus, Indslev Bryggeri, Café La Tasca, hjemmebryggeren.dk og Carlsberg repræsenterede i alt 62 forskellige slags øl – og der blev delt rundhåndet ud heraf, til de besøgendes store tilfredshed. Der blev virkelig smagt og mange var oppe i Danske Ølentusiasters bod for at købe flere poletter.

Det var, som vi havde håbet, et voksent og meget interesseret øl publikum der kom. Der blev smagt og vurderet. Mange grænser for hvordan øl ”skal” smage blev flyttet denne dag.

Vi afholdt blandt de besøgende en afstemning omkring Årets Øl i Fredericia 2009. Vinderen blev Sort Hvede fra Indslev Bryggeri, efterfulgt af Barley Wine fra Midtfyns Bryghus og Spelt Bock fra Indslev Bryggeri. Herefter Double IPA fra Midtfyns Bryghus, Canadian Maple fra Stensbogaard Bryghus, La Tasca Ale fra Café La Tasca og Willemoes Porter fra Bryggeriet Vestfyen. Men stemmerne var – sædvanen tro – meget jævnt fordelt, hvilket gudskelov bekræfter at folks smag for godt øl er meget forskellig.

Ud over at smage på øllet, kunne man også få gode råd om, hvordan man selv brygger øl, hvilket mange benyttede sig af.

Der var mulighed for at ”nagelen” d.v.s. slå søm i træ blokke på standen hos Fredericia Tyrolerlaug. Rekorden på dagen blev i øvrigt sat i 3 slag.
 
Hvor man i nogle byer har fordelt øl standene over det meste af byen, valgte vi i Fredericia at samle aktiviteterne ét sted og Ryes Plads foran Den Engelske Pub, ledsaget af dejlig skotsk musik, kunne ikke være bedre. Vi satser meget på at kunne benytte Ryes Plads igen til næste år.

For at kunne konstatere, hvor mange medlemmer af DØE Fredericia der dukkede op og for at give medlemmerne lidt ekstra ud af kontingentet, havde man lokket med yderligere øl poletter, såfremt man viste medlemskortet ved vores stand. Det var en stor succes, hvor vi fik en god snak med rigtig mange af vore medlemmer. Vi fik også tegnet en del nye medlemmer, så vi nærmer os målsætningen om 200 medlemmer inden årsskiftet. Vi glæder os til byde de nye medlemmer velkomne ved de kommende møder.

Det bedste af det hele er de mange positive tilbagemeldinger vi fik både under og efter arrangementet – både fra besøgende men også fra bryggerierne.

Endnu en gang tak til sponsorer, bryggerier og medlemmer, der hjalp – og det med alt lige fra plakatopsætning til at gå ”sandwich”

Vi håber, at I vil deltage igen til Øllets Dag i 2010. Det bliver lørdag den 4. september.

HØJT SKUM


Danske Ølentusiaster i Fredericia


Karsten Ejby
formand