Julefrokost 2011

Julen var skam kommet til Fredericia, da 64 øl-entusiaster samledes på Ryes Kasserne i selskab med en masse god øl.


Det var nok den mest velbevogtede julefrokost, nogen lokalafdeling har holdt i år, idet man, inden man kom ind til festen, skulle passere de skarpt bevæbnede vagter. Indenfor var der dækket juleborde, og Bent Rochler kunne byde velkommen i de historiske lokaler.


Som traditionen sig bør, kørte der et diasshow, hvor vi kunne gense nogle af højdepunkterne fra årets gang i DØE Fredericia.


Som velkomst øl, blev der serveret den lokale Snebajer fra Tuborg. Den helt igennem traditionelle julefrokost blev ledsaget af følgende øl, præsenteret af de forskellige bestyrelsesmedlemmer:


Formanden insisterede på at indlede med Merry Christmas fra Hancock i Skive. En flot gylden sag brygget på 100% saaz humle på sølle 6,3%,  ledsagede silden fortræffeligt.
Herefter tog et af vore nye bestyrelsesmedlemmer David over. Grundet hans aktiepost i Midtfyns Bryghus, fandt han det naturligt at præsentere deres jule ale på 6,8%, der er en lys ravfarvet old english ale med julens smagsnuancer. Krydret med appelsinskaller, korianderfrø og kardemomme.

 
Peter førte os omkring Færøerne, hvor vi smagte Okkara Jol på 5,8%. Denne øl fik rigtig mange tilhængere denne aften. Okkara Jol er en red ale, og iflg. bryggeriet selv har den et flot samspil mellem den krydrede smag fra de færøske vulkansten og den runde frugtsmag fra gæren.


Fra England præsenterede Henrik Christmas Ale (7%) fra Englands ældste bryggeri Sheperd Neame (1798).

 
Anders præsenterede broderlandets God Jul fra Nøgne Ø. Dette var en amerikansk inspireret strong ale på 8,5%, der var meget mørk – næsten sort. Den havde en stor fylde med smag af karamel, nødder og chokolade. Den perfekte ledsager til osten.


Ris á la mande og Willemoes Jul 2011 er et perfekt match, som Tex fik mulighed for at præsentere. Willemoes Jul, der har vundet et utal af smagninger i år, er en Barley Wine på ikke mindre end 10%.


Undervejs fik vi også sendt en julehilsen til vores ”lillesøster” Ølkællingerne fra Kolding.

 
Naturligvis fremførte Peter også årets Jule Saga, der er kan læses her.


Godt mætte og ikke videre tørstige forlod alle officersmessen i god ro og orden. Nogle for at drage hjemad og andre fortsatte den gode aften i det fredericianske natteliv – med lidt mere godt juleøl.

Nu skal der varmes op.
Så starter festen.