Juni 2011

Lille Øllets Dag

Vores nye satsning ”Lille Øllets Dag” blev en voldsom succes. Anslået 80-100 medlemmer lagde vejen forbi Kampmannsvej hos Pia & Tex på en overvejende strålende solskinsjuni-dag, hvilket dermed også har været vort mest besøgte medlemsmøde nogensinde.

8 håndbryggere var inviteret, der i bedste ”Øllets Dag” stil, havde hver deres stand, hvor man udskænkede de liflige dråber.

Deltagerne var:
Vejle Fjord Skovbryg – IPA skovbryg
Bestyrelsen – Grimløgs bane
Anders Ousen – Ousens store røde
Anders Ousen – Sprintime ale mk. 2
Fæstningsbryggeriet – 6. Juli hvede med hyld
Fæstningsbryggeriet – Belgisk trippel
Brygværkstedet Hovsa – Påskebryg
Brygværkstedet Hovsa – Black beer
Brygværkstedet Hovsa – Brown Ale
Gildet – Kaffeslev (Kaffstout)
Gildet – WitTex
Gildet – BSA
Gildet – IPA
Gildet – Belgisk Wit
Kongensgade Bryghus – Fuck bestyrelsen

endvidere var Ove Mejlgaard inviteret med hans Mjød, men han måtte desværre af arbejdsmæssige årsager melde afbud samme dag.

En del af vores præmie for at blive udnævnt til Årets lokalafdeling valgte vi at bruge på dette arrangement bl.a. i form af gratis bespisning af medlemmerne.
Søren Kok bød på:
Grillet nakkesteg a la Chef, på rotor
Grillede store pølser
Tomatsalat med løg, asparges, ost og basilikum, dressing med æbleeddike og oliven olie
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og drueagurker
Grillede majskolber med sød chili
Hjemmebagt brød med ølmæsk
Sennep, ketchup, remoulade, ristede løg, brutale løg og kryddersmør

For 25 kr. fik man hele pakken, d.v.s. smageglas, 16 ølbilletter og mad. Det var der ingen der klagede over.

Stemningen var fantastisk god. De mange besøgende summede rundt og fik sig smagt igennem og fik en god ølsnak med håndbryggerne – og håndbryggerne fik sig indbyrdes udvekslet en masser erfaringer og gode ideer. Frederiksodde Haandbryggerlaug havde ikke selv tid til at deltage med en stand, men var forbi, og der var også herfra roser til mange af bryggene.
Der blev efter arrangementet etableret et forum for de lokale håndbryggere, hvortil der bliver indkaldt til første møde.

Sammen med smageglas og poletter blev der udleveret en stemmeseddel, som rigtig mange benyttede lejligheden til at udfylde.
Stemmerne er talt op og det kan afsløres at stemmerne ligger tæt, men det endelige resultat af hvem, der kan kalde sig Årets Håndbrygger i Fredericia 2011 bliver først offentliggjort på Årsmødet mandag den  24. Oktober.

Alle håndbryggere gav udtryk for, at de havde været meget tilfredse med dagen, og at de gerne vil deltage næste år, hvis vi vil gentage succesen…….og det gør vi.

En kæmpe tak til Pia og Tex for at lægge have og hus til arrangementet og ikke mindst vores mester-chef Søren for det gode mad.


Vi er ikke kun landskendte. Vi er verdenskendte. Den unge mand - Hilmar -kom helt fra Island for at deltage. Skulle nogen være i tvivl, så er det ham til venstre.
Grenå havde åbenbart også hørt om vores enestående arrangement.
Der blev passet på de glædeligvis mange kvinder, der mødte op.