Øllets Dag 2012
 

Vejret var atter med os, da Danske Ølentusiaster i Fredericia, afholdt Øllets Dag på Humletorvet, som vi til lejligheden havde omdøbt Ryes Plads til.
Forud var gået måneders arbejde med kontakt til de mange bryggerier og andre administrative gøremål, for at få Øllets Dag i Fredericia til igen i år at blive et af de største, om ikke det største, arrangement på landsplan.

 
På DØE standen kunne man som medlem fremvise sit medlemskort og derved få udleveret 2 ekstra poletter. Medlemskortene blev registreret, så vi ved at over 130 medlemmer besøgte Øllets Dag. Der trækkes på Årsmødet lod om en række øl-bøger – sponseret af Billunds Boghandel, blandt de medlemmer der blev registreret på dagen.


Det var også på DØE standen at der blev tegnet nye medlemskaber – 38 nye medlemmer fik vi tegnet og en del af disse, var det andre medlemmer der kom op med på standen. Fra Middelfart Sparekasse havde vi venligst fået udlånt en dankort automat, så vi kunne tage imod betaling med det samme.


Ikke mindre end 32 hjælpere – alle ens klædt i grå polo-shirts med logo’er for vores sponsorer og deltagende bryggerier på ryggen, var med til at få det hele til at klappe. Det være sig alt fra plakatopsætning, opstilling af telte, hente og aflevere borde, oprydning og ikke mindst udskænkning af øl fra de bryggerier der ikke selv havde mulighed for at komme.


På dagen kunne man smage øl fra:
Ørbæk Bryggeri, Brygladen/Kvajj, Midtfyns Bryghus, Hornbeer, Bøgedal Bryghus, Coisbo Beer, Indslev Bryggeri, Croocked Moon Brewing, Håndbryggerlauget Gildet, Grauballe Bryghus, Bryggeriet Vestfyen, Trolden Bryghus, Thisted Bryghus, Carlsberg, Aarup Bryghus, Trekantens Bryghus, Fur Bryghus, Ugly Duck Brewing, Ribe Bryghus og Frederiksodde Haandbryggerlaug – ligesom Generalen og Den Engelske var med i poletordningen.


Vi havde lånt en stor kølertrailer der sørgede for at det serverede øl var nogenlunde køligt.


Hansen El sørgede for at der var strøm til de mange fadølsmaskiner m.m.
Den Engelske sponserede igen i år levende musik på pladsen.


Vi gentog succesen fra sidste år med at der kunne købes flûtes på standen og i år var der også vanddunke med taphaner, så gæsterne kunne få skyllet deres glas.


Som vanligt kunne man også stemme på den bedste øl, man smagte på Øllets Dag, hvilket der var rigtig mange der benyttede sig af. Resultatet af denne afstemning samt udtrækningen af vinderne af de mange øl-bøger sker på Årsmødet torsdag den 25. oktober på Generalen.


Kl. 17.00 var det en flok glade, stolte men også trætte øl-entusiaster der kunne lukke ned for dette års øl-succes. Ved fælles hjælp var pladsen ryddet op og rengjort på under en time. Dueholm Vognmandsforretning sørgede for at containerne blev afhentet med alt vores affald.


Derudover blev arrangementet støttet af Cafe nr. 47 og Generalen.


Vi takker alle bryggerierne, gæster, samarbejdspartnere og medlemmer for en fantastisk Øllet Dag og håber at se jer alle til næste år – lørdag den 7. september.