Degustacja piw polskich (smagsprøvning af polsk øl)

Den 24 januar 2013 i Den gamle hovedvagt.

Formanden bød velkommen til den lille sluttede forsamling - vi var 26 deltager - til denne polske ølaften. Torben Mathwes fra Kolding, var den underholdende guide gennem denne ølsmagning. Formanden mente, at grunden til at der ikke var flere tilmeldt var, at det var Torben og ikke hans far der kom.

Formanden havde glædet sig til denne aften, for som han sagde, de fleste der var tilstede, havde nok prøvet at leve på polsk og at ”gøre det” på polsk! Så nu var der mulighed for at smage polsk øl.

Vi smagte følgende øl:

Pinta a’la Grodziskie på 2,6%, lagret på røget bøgetræsfad, hvilket man godt kunne smage, en lidt tynd øl med lav alkoholprocent.

Witnica black Boss, 8,5% porter, lagret i 6 mdr. Dejlig porter med smag af lakrids og med sødme.

Alebrowar sweet cow 5%,  stout faktisk en milk stout, som navnet siger, er med mælk eller nu om stunder med lactose. En lidt tam øl med sødme.

Alebrowar rowing Jack 6,2%, en humlet øl, med 5 slags polsk humle. En ok øl, efter at det er bryggeriets første forsøg på at brygge øl.

Kormoran szoko 5,8%, dette er aftens afstikker . Den smager af Baileyes, chokolade/karamel. Anderledes, men sikker god til f.eks. dessert.

Kormoran miodne 5,7%, øllets svar på mjød. Tilsat lokal polsk honning.

Pinta imperium atakuje 7,8%, Imperiets angreb.

Amber grand imperial porter 8%, en porter med dejlig sød smag.

I mellem de forskellige øl, underholdt Torben med historier fra turen i Polen efter øllet, og besøg hos div. bryggerier.

Efter at have smagt alt dette gode polske øl, i hvert fald var det meste godt, kunne formanden godt forstå at nogen levede ”på polsk”.

Det var en god aften, og der er mange der er gået glip af noget.