Øl og mord

 

60 var mødt op I den gamle hovedvagt for at høre gamle kriminalhistorier og smage noget godt øl.

Peter fortalte om de gamle mordsager, og den kære formand og Henrik Feldhaus fortalte om øllet, som naturligvis passed med tid og sted for historierne. Som vanligt havde Henrik medbragt bestillingslister, så man kunne købe de øl man syntes særlig god om.

Vi lagde ud med Harold Shipman-sagen, den grumme historie om den flinke familielæge som myrdede mange hundrede af sine patienter. Hertil fik vi Fullers London Pride præsenteret af Karsten.

Derpå hørte vi om Brides in Bath fra England 1915. Ægteskabssvindleren Lloyd alias Schmidt alias Williams som myrdede sine koner på bryllupsrejsen. En af den kendte engelske retsmediciner the honorary pathologist sir Spielsburys store sager. Hertil fik vi Bishops Finger præsenteret af Karsten.

L'affaire Gouffe var historien om den elskovslystne parisiske foged, som blev myrdet og i en kuffert transporteret til Lyon i 1898. En sag som viste betydningen af identifikation, og som var den sag som gjorde den retsmedicinske pioner professor Aleaxandre Lacassagne verdensberømt. Hertil fik den gode franske øl Page 24 fra Brasserie St. Germain som blev præsenteret af Henrik.

Så hørte vi om Peters undersøgelse af Knud den Helliges knogler. Knud konge blev 1086 dræbt foran højalteret i skt. Albanis kirke i Odense. Hans knogler ligger i en montre i krypten under skt. Knuds kirke i Odense. Hertil fik vi H.C. Andersen årgangsøl fra Albani præsenteret af Karsten.

Så kom turen til den berømte sag om Dr. Crippen fra 1910. Han myrdede sin kone, begravede dele af liget under kældergulvet, og flygtede med sin sekretær der var forklædt som mand. Eller gjorde han? Nyere DNA-undersøgelser har rejst fornyet tvivl. Hertil fik vi Ridgeway Seriously Bad Elf præsenteret af Henrik.

Nu kom turen til sagen om Erich Tetzner, Leipzig 1929. Det var en af den tyske retsmediciner Richard Kockels sager. Erich Tetzner havde myrdet en vagabond, anbragt liget i sin grønne Opel og antændt den, med den hensigt at hans kone skulle hæve livsforsikringen på 150.000 reichmark. Hertil fik vi noget så usædvanligt som en tysk porter: Neuzelle Porter præsenteret af Karsten.

Vi sluttede med drabet på Zar Nikolej den anden i 1918, og den spændende historie om fundet af hans, hans familie og ledsageres knogler. Hertil fik vi (naturligvis) Ridgeway russian imperial stout præsenteret af Henrik.

Øloverraskelsen blev præsenteret af Henrik.