Humlepraxis

Onsdag d. 8. april blev der afholdt intimkoncert, for de 22 medlemmer der var mødt op til dette arrangement med Humlepraxis.

Humlepraxis startede i 2013 med det formål at producere unikt håndbrygget  øl til det danske marked. Og fra 2014 brygges øllet i eget bryggeri. Kenneth , som er manden bag Humlepraxix,  er ansat som klarinettist i Odense Symfoniorkester sideløbende med, at han brygger øl og har en  meditations praksis.


 Som professionel klarinettist har Kenneth udviklet en ny og mere oplevelses-orienteret ølsmagning, hvor han, udover at fortælle om bryggeriet og øllet, spiller et særligt udvalgt stykke musik til hver af de 8 øl i Hærvejs-serien, som har en moderat alkoholprocent mellem 5,6% og 6%,  som vi smager på gennem aftenen. Derudover spiller og fortæller han også en underholdende musikalsk historie om en distræt og nærsynet brilleslange, som var meget sulten….

1. øl  er en Hærvejs Sol, som er en delikat pale ale med en god del aromahumle. Øllet er en perfekt sommerøl, men kan drikkes hele året.  Her spillede Kenneth, Girl from Ipanema.

2. øl er en Hærvejs Ale, som er en velhumlet amber ale med en fyldig og nuanceret smag. Øllet egner sig både til mad og til at drikke alene.  Den blev ledsaget at Carl Nielsens: Fynsk forår.

3. øl er en Hærvejs Fyr, som er en ale brygget med friske granskud fra hærvejen. Øllet har en markant nålesmag som egner sig godt til frokostbordet. (kommer i handlen til august). Hertil, I skovens dybe stille ro…

4. øl er en Hærvejs IPA, i den amerikanske stil med masser af aromatisk humle. Øllet er båret af en herlig bitterhed samt god smagsfylde og duft. Her fortalte Kenneth den musikalske historie om en distræt og nærsynet brilleslange, som var meget sulten…..

5. øl er en Hærvejs Ild, som er en blonde brygget med kashmiri Chilli. Øllet har en fin balance mellem noterne fra den belgiske gær og chillien sidst i smagen. Vi hørte: Humlebiens flugt.

6. øl er en Hærvejs Røg, som er en behagelig røget øl med stemning af lejrbål og whisky. Øllet er for dem der kan lide smagen af røg, og er ikke skadelig for lungerne. Kenneth spillede: Take five…..

7. øl er en Hærvejs Nat, som er en lakridsstout, der er sort som natten. Øllet er brygget med ren lakrids, som afslutter smagen og bliver tilbage som ren nydelse. Nu var det tid til en vuggevise og selvfølgelig blev det, elefantens vuggevise.

8. og aftenens sidste ølsmagningsøl er en Hærvejs Jul, som er en kraftig humlet øl i IPA stil. Øllet er mørkt med et rødt skær, og bitterheden giver fint modspil til julemaden. (kommer i handlen i november). Kenneth sluttede aftens koncert med at spille, Når du ser et stjerneskud……….

Det var en super hyggelig, anderledes og musikalsk ølsmagning, som der burde have været større tilslutning til.