Ud og Se med DSB

Lørdag d. 15/8 var vi en lille flok på 6 medlemmer (Henrik, Robert, Peter, Hans, Robert og Kirsten) der mødtes på Fredericia Banegård og tog toget til Aarhus for at afprøve de århusianske beværtninger. Der var lavet en ”løs” rute/liste over de steder, der kunne være interessante at besøge; men der var åbent for andre forslag, så der kom også et par andre, ind som vi besøgte. Vi blev enige om, at vi vil give point fra 1-10 hvert sted, vi besøgte lidt lig det, vi bruger på vores pub-crawl.

Efter en hyggelig togtur, ankom vi til Aarhus, og det første sted vi besøgte var Peter Gift. Et hyggeligt sted, men der var lige før, vi kom til ulejlighed, da de fleste borde var reserveret; men vi fandt dog et bord. De havde et fint udvalg af ø,l og på et tidspunkt kom ejeren af stedet til vores bord og stod og snakkede med os, han synes det var dejligt, at vi kom helt fra Fredericia for at besøge dem, og så bød han på en bitter, måske Arnbitter. Der blev taget billede af os, som de ville have på deres Facebook side. Point 5.

Det næste sted, vi besøgte var Die Kleine Bierstube. Det var tæt på at være hyggeligt, sikke et sted. Da vi kom, var der en der sad ved baren og drak en øl og læste avis. Så da vi kom 6 mand høj (læs: 5 hankøn og 1 dame og ja  - det var næstformanden!) var det lige før trunten bag baren var ved at løbe af pladsen. Det var hendes første dag på job, så hun fik lige sin ilddåb. De havde et godt udvalg af øl, men hun havde ikke helt styr på hvor de forskellige øl var og hvilke glas, der skulle bruges til hvilken øl, men hun fik al den hjælp, hun havde brug for af os, så det blev en fantastisk oplevelse. Det var lige før, at vi ville blive der, for der var meget øl og et godt spisekort. Point 7,5.

Så gik turen skråt over gaden til Golden Lion, et ok sted, men ikke så meget at fortælle om det. Point 5.

Efter besøget på Golden Lion var vi ved at trænge til noget mad, og vi tog en hurtig afstemning om, hvor vi skulle spise, og det blev på………….Die Kleine Bierstube. Her fik vi en tiltrængt frokost og lidt mere øl.

Næste stop var Cockney Pub, hvor der var en fint ølkort, men bartenderen var ikke særlig dedikeret -  nærmest lidt ligeglad; men der var hyggeligt, og ølkortet var godt. Her måtte Hans give op, og valgte at tage hjem, så nu var vi en mindre pæn flok, der fortsatte. Point 6.

I samlet trop gik vi mod Fermentoren, som er hyggelig og har et fornuftigt øludvalg. Point 8,5.

Nu prøvede vi at finde Fairbar. Det var ikke så nemt, og dem vi spurgte på gaden, var heller ikke helt med på,  hvor den lå, og GPS’en var heller ikke helt opdateret, så efter at have ledt lidt (i øsende  regnvejr)  fandt vi Fairbar. Meget hyggeligt sted. Point  7.

Da vi gik videre for at finde det næste sted på listen, kom vi forbi et sted hvor døren stod åben og musikken strømmede ud, og her på AnnaLises Pub annoncerede de med, at man kun få et kongesæt for kr. 25,00. Det var en rigtig knejpe/stamværtshus med træ på væggene og  godt tilrøget, og en nordatlantisk befolkningsgruppe var pæn repræsenteret her.  Vi fik et kongesæt hver ( en Ceres og en Arnbitter) og bang…. så stod der en omgang øl til os på bordet fra nabobordet. Det var ikke så tit, de havde besøg af så mange ”ikke stamgæster”. Vi delte dog lidt ud af øllene, for vi skulle jo også videre; men vi fik da også tid og mulighed for at danse lidt her, bl.a. til Bamses Venner’s:  Venner kom og se…….. på utallige opfordringer fra Robert. Point 4,5.

Nu var vi nået til det sidste sted, vi besøgte. Det var Ris Ras Filliongongong…Det var et hyggeligt sted, hvor der blev røget vandpibe bl.a.. Der var et godt udvalg af øl og en hyggelig stemning. Point. 6,5.

På vej til banegården var det tid til at finde et sted at spise, og det blev på Mackie’s, hvor vi fik pizza, og nu var der et par stykker som var tjenelig til at komme hjem, så vi fulgtes alle 5 til toget og var hjemme i Fa. kl. 00.12 efter en dejlig og hyggelig dag i Aarhus.