Øl fra Flandern

 

Øl fra Flandern

 

I formandens fravær var det vores idéudvikler, Robert Markussen, som kunne byde de 39 glade ølentusiaster velkommen til vores smagning af øl fra Flandern. En særlig velkomst til de nye medlemmer. Han gav derefter ordet til Robert de Raeymaekers fra Den Belgiske Ølmand.

 

Ølmanden takkede for velkomsten og oplyste straks, at han ikke selv bryggede øl og derfor var blank indenfor det felt, men – som han sagde – så ved jeg en masse om de enkelte øls og bryggeriers tilblivelse og historie.

 

Han sagde endvidere, at de øl, han helt bevidst havde valgt, ikke lige var de øl, som man normalt forbinder med belgiske øl.

 

Vi smagte på følgende, herlige øl:

·        Seef Bier på 6,5 %.

·        Oerbier på 9,0 %.

·        Geuze Boon på 7,0 %.

·        Hopus på 8,3 %.

·        Martins Pale Ale på 5,8 %.

·        Guinness Special Export på 8,0 %.

·        Duvel Tripel Hop på 9,5 %.

·        Kasteel Rouge på 8,0 %.

 

Ølmanden fik fra start skabt en god stemning, og hans fortællinger om øl og bryggerier – som netop ikke var øltekniske – var morsomme og meget informative. Og han var god til at cirkulere rundt imellem bordene og tale med alle.

 

Da den sidste øl var nydt, var der virkelig gang i salget af øl, idet han solgte de smagte øl for kun 20 kr. pr. flaske (referenten købte for 280 kr.).

 

Den Belgiske Ølmand har altid ca. 100 belgiske øl i butikken, og hans data er: Østergade 14, 5874 Hesselager, 2873 0400, denbelgiskeolmand@remove-this.gmail.com, www.den-belgiske-olmand.dk.

 

Et virkelig godt arrangement, som mange gav udtryk for.