Øllets Dag 2016

Øllets Dag 2016 i Fredericia

At blive større og større er ikke nødvendigvis lig med større succes, men det er nu svært at få armene ned efter Øllets Dag i Fredericia. Aldrig før har man kunne smage så mange forskellige øl: 175 af slagsen var der at smage, så der var ingen, der måtte gå tørstige hjem fra Humletorvet.

 
Man kunne bl.a. smage øl fra Bøgedal Bryghus, Carlsberg/Brooklyn, Coisbo Beer, Dansk Mjød, Ebeltoft Gaardbryggeri, Bryggeriet Frejdahl, Fur Bryghus, Gildet Bryglaug, Grauballe Bryghus, Gundestrup Mejeri & Bryghus, Herslev Bryghus, Hornbeer, Indslev Bryggeri, Husbryggeriet Jacobsen, Munkebo Mikrobryg, Randers Bryghus, Bryggeriet Refsvindinge, Raasted Bryghus, Skagen Bryghus, Bryggeriet Skands, Thisted Bryghus, Trolden Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Bryggeriet Vestfyen, Virklund Bryghus, Wintercoat og Ørbæk Bryggeri.


Ud over de mange danske bryggerier, deltog Eriksens Vinhandel med det amerikanske bryggeri Lagunitas. BeerShoppen i Kolding havde i år to stande. Den ene med de syrlige øltyper Gueuze og Lambic, som har sit helt eget trofaste publikum og den anden stand med en række andre lidt sjældnere øl fra både danske og udenlandske bryggerier. SuperBrugsen i Erritsø havde premiere på deres egen Erritsø Brown Ale og øl fra Grauballe Bryghus.


Vi plejer gerne have lave mindst én anderledes bod, hvor vi sidste år havde den skotske bar samt ”ekstrem øl-baren”, havde vi i år lavet en ”Jul på Torvet” bar, hvor man kunne komme i julestemning og samtidig smage godt både dansk og belgisk juleøl.

 
De lækre smagsprøver fra Ostergaard i Middelfart, var meget populære – ligesom der også var trængsel hos Slagter Gregersens bod, hvor der bl.a. blev langet mange ribben sandwich over disken.


Blues orkestret Harpin' Wolf & The Black Sheep sørgede, igen i år, for den rette musikalske stemning.


På dagen havde vi ikke mindre end 43 hjælpere (iklædt DØE Fredericia forklæder samt tossede hatte), men vi må se i øjnene, at næste år må vi op på minimum 50 hjælpere, så de folk der står på standende, også kan få mulighed og tid fri til at smage på det gode øl. Så det skulle glæde os at høre fra dig, hvis du har lyst til at være med som hjælper næste år.


Samtlige af de tilstedeværende bryggerier i år, har givet tilsagn om også at deltage i Fredericia til næste år som bliver lørdag den 2. september 2017.


Der blev udleveret 1300 glas, så vi vurderer at vi har haft ca. 1500 gæster på dagen. Da vi registrerer og belønner (med ekstra poletter) de medlemmer af Danske Ølentusiaster, som viser deres medlemskort ved info-standen, ved vi at knap halvdelen af vores lokale medlemmer enten deltog som hjælpere eller gæster. Vi kunne også konstatere, at vi havde besøg af ølentusiaster fra Vejle, Kolding, Middelfart, Varde, Odense og Esbjerg. Der blevet tegnet 15 nye medlemskaber på dagen.

 
På gensyn til Øllets Dag 2017 – lørdag den 2. september.