Øl & Trivsel
 

Tirsdag den 25. april troppede 35 glade ølentusiaster, inkl. bestyrelsen, op på Generalen til den noget utraditionelle smagning ”Øl og Trivsel”.

​To fra Odense afdelingen Susanne Henneberg​, og næstformanden Thomas ​Kent Madsen ​var blandt de fremmødte.​
For de fleste ølentusiaster er der jo som sådan ikke noget nyt i, at øl = trivsel, men vi skulle alle blive meget klogere, for trivsel er mange ting, og vores hjerne er en noget mærkelig størrelse.
Formand Kirsten bød velkommen til arrangementet og overlod hurtigt ordet til foreningens næstformand, Robert, som informerede nærmere om aftenen og præsenterede vores foredragsholder, Louise Opprud Jacobsen, som indtil for nylig var ansat i Innovation Lab.
 

Louise fortalte at vi selv kan påvirke vores hjerner til at føle mere glæde. Hjerneforskningen fortæller, at vi kan ændre vores hjerner permanent, så vi bliver gladere og dermed trives bedre, og har samtidig vist hvorfor trivsel er så vigtig for os.

​​Louise forklarede ​endvidere, ​at vores glæde består af 3 elementer. 50% af vores glæde er medfødt og dermed genetisk bestemt, 10% består af vores livsomstændigheder (øl-lager), og 40% vores lykkefriværdi, som vi kan træne og have indflydelse på.​
​Træner du din glæde systematisk, kan du hæve dit glædesniveau permanent lovede Louise, og dermed udnytte du din lykkefriværdi, som igen øger din personlige trivsel.

Under Louises meget spændende foredrag om den menneskelige hjerne, nød vi 10 forskellige øl. Det lykkedes på glimrende vis Robert og Louise at få foredraget koblet til øllet, som alle kunne relateres til et specifikt emne, geografisk sted på jorden eller et universitets forskningsresultat.

Obama American Pale Ale på 4,8 % fra Ugly Duck.
Steelhead Extra Staut på 6,5 % fra Mad River Brewing.
Mongo IPA på 8,5 % fra Port Brewing.
Farmhouse Gose på 4,3 % fra Brew by Numbers.
Punk IPA på 5,6 % fra Brewdog.
No Cow on the Ice på 4,9 % fra Mikkeller.
Censored Copper Ale på 6,7 % fra Lagunitas.
Den sorte pensel på 8,0 % fra Humleland.
Ryan and the Beaster Bunny Farmhouse Ale på 7,0 % fra Evil Twin.

Hoppy Feet IPA på 7,0 % fra Clown Shoes.​

Efterspurgte links:

Prezi præsentation fra Louise 

F.lux - appen der sænker lyset så man sover godt   

Oplægget om viljestyrke, at nå sine mål og hjernen:

 

 

justgetflux

Kelly McGonigal