Finaleølsmagning – Årets danske ølnyhed 2017

Torsdag d. 22. februar blev der afholdt finaleølsmagning i Fredericia lokalafdeling på Generalen.
Der var tilmeldt hele 51 medlemmer til vores finalesølsmagning, men ikke alle medlemmer kom fra Fredericia. Nogle af de tilmeldte kom fra både lokalafdelingerne i Kolding, Vejle og Middelfart.
Formanden bød velkommen. Bestyrelsen havde allieret sig med Anders Ousen som kom, og fortalte om udvælgelsen af de ni finalistøl, og om paneludvalgene der havde smagt og stemt øllene i finalen.
Øllene havde vi fået Beershoppen i Kolding til at skaffe til os, og både Henrik og René kom og var, sammen med Anders og bestyrelsen, med til at præsentere finaleøllene.
Henrik fra Beershoppen havde også en overraskelse med til os, en øl fra bryggeriet Åben i Kolding, en frokost Brown Ale på 3,7%, som vi kunne nyde sammen med en Brezel. 

Øllene var som bekend opdelt i 3 kategorier, og da sidst øl i hver kategori var smagt, afgav hver medlem deres stemme. Efterfølgende blev stemmesedlerne samlet inde, og formanden talt stemmerne op i hver af de tre kategorier. 

Under 4%
Don’t worry Pale Ale, fra Svaneke Bryghus - 10 stemmer
Fur Påskefrokost, fra Fur Bryghus - 26 stemmer VINDER
Økologisk Julefrokost, Hornbeer - 12 stemmer 

Mellem 4,1 -7%
Pommiére La Calme Houblonée, fra Svaneke Bryghus - 3 stemmer
Mandarina Man,fra Amager Bryghus 9 stemmer
Kinky Cowboy Texan IPA, fra Ugly Duck - 34 stemmer VINDER

Over 7%
Raw Power, fra Ebeltoft Gårdbryggeri - 16 stemmer
Wilder Flower Batch 500, fra Ebeltoft Gårdbryggeri - 11 stemmer
Trumputkim, fra Hornbeer - 20 stemmer VINDER

Mellem 1. og 2. smagning overrakte David Oxlund, på vegne af Tour de Biere, en gul cykeltrøje, som Søren ”Kok” Pedersen havde gjort sig fortjent til, tilbage i ovennævnte cykelløb i 2016, men som først var kommet hjem nu!. Årets deltager fra Fredericia afdelingen blev præsenteret, og som ny deltager i år er Robert Markussen. 

Aftenen afsluttede med, at formanden takkede for en hyggelig aften, og huskede medlemmerne på de næste arrangementer, nemlig d. 15. marts hvor vi får besøg af brygmesteren fra Flakhaven/Coisbo samt vores heldagstur til Ricklinger i april.