Øllets Dag

 

Efter 10 år med Øllets Dag i Fredericia, må de lokale ølentusiaster erkende, at rammerne på Ryes Plads - som man har omdøbt til Humletorvet - er ved at blive for trange. I år stod mere end 60 af foreningens medlemmer klar til at betjene de over 1000 besøgende, hvor man kunne smage mere end 200 forskellige øl fra over 40 danske bryggerier. Dertil kommer de mange både danske og specielt belgiske, polske og tjekkiske øl som de lokale ølforhandlere Vin med kant, BeerShoppen og SuperBrugsen i Erritsø samt Fru Iversen og Eliska serverede. 

Der kunne på dagen smages lækkerier fra følgende danske bryggerier: Munkebo Mikrobryg, Frejdahl, The Man Behind, Bryggeriet Refsvindinge, Ørbæk Bryggeri, Trolden Bryghus, Dansk Mjød, Hancock Bryghus, Virklund Bryghus, Grauballe Bryghus, Randers Bryghus, Råsted Bryghus, Wintercoat Beer, Bryghuset Kragelund, Hornbeer, Rise Bryggeri, Gundestrup Bryggeri, Bryggeriet Skands, Midtfyns Bryghus, Skagen Bryghus, Fur Bryghus, Herslev Bryghus, Syndikatet, Thisted Bryghus, Bryggeriet Vestfyen/Willemoes, Ebeltoft Gårdbryggeri, Bøgedal Brew, Vestslesvisk Bryghus, Carlsberg, Husbryggeriet Jacobsen, Holbæk Bryghus, Bryghuset no. 5, Bryggeriet Åben, Skanderborg Bryghus, Hop Bottle Brewery, Amager Bryghus, Fanø Bryghus, Væggerløse Håndbryg, Staarup Haandbryg, Aarhus Bryghus, Klosterbryggeriet og det lokale Fribryg.
Stærkt savnet var naturligvis Indslev Bryggeri og Ugly Duck Brewing Co., der måtte melde afbud i sidste øjeblik.

Efterhånden er Øllets Dag i Fredericia også ved at udvikle sig til et tilløbsstykke for blues entusiaster, for igen i år havde man engageret det odenseanske ”hus orkester” Harpin’ Wolf and the Black Sheep, der også trak mange gæster til. 
Som altid kan de besøgende stemme om den bedste øloplevelse. Resultatet af afstemningen bliver først offentliggjort på årsmødet, der afholdes den 25. oktober – men det kan dog afsløres, at man i år er nødt til at give to priser – én til Årets Øl og én til Årets Bryggeri. 
På dagen kunne regionsformand Kjeld Jensen afsløre, hvem der i år løb af med den regionale ølpris og det gjorde – ganske fortjent – Øluniverset repræsenteret ved Jonas Rørdam Lassen og Rick Musters – de samme herrer der også står bag Hop Bottle Brewery, der i øvrigt vandt Årets Øl pris i Fredericia sidste år med deres Hop Men’s IPA. Øluniverset gentager sidste års succes festival i Vejle den 9. marts 2019. 
Det er vores klare opfattelse, at alle havde en fantastisk dag i år, men af hensyn til både udstillere og de besøgende, skal vi have nogle større rammer – om det så bliver i form af en helt ny placering i byen eller om vi ændrer i stand opbygningerne vides endnu ikke.
Så der skal nytænkes i Fredericia til næste år, som man allerede er fuld i gang med at planlægge. Foreløbigt er der lavet aftaler med over 30 bryggerier og igen en del ølforhandlere.