UD og SE lørdag d. 11 aug.

Præcis kl. 10:22 stødte 8 fest-stemte Fredericia Ølentusiaster af sted fra Fredericia Banegård med retning Odense – Svendborg. I Odense stødte Susanne fra DØE Odense til flokken. Og yderligere to medlemmer fra Fredericia stødte til i Svendborg, hvor vi også blev suppleret af næstformanden fra DØE Svendborg Ole. Med højt humør akompagneret af "Kragesangen" i hver en beværtning vi aflagde visit, gjorde Fredericia Ølentusiaster og Svendborg et gensidigt stort indtryk på hinanden! 

Første stop på "Børsen". Vi mødtes i Martha-stuen på 1. sal. Efter bestilling af mad og servering af øl - Hancock Cambrinus, som vi fik lov at prøvesmage/sige god for inden servering -  kom ejeren Launi forbi og fortale mange gode historier og anekdoter. Dels om Martha-filmen, rummet, dets indretning med diverse sjove detaljer, dels om andre Martha-foreninger i bl.a. Sverige.
I Martha filmen skulle maskinmesteren fremvise total renvasket hænder, før han måtte sætte sig til bords med kaptajnen og resten af officererne. At han der ud over var møgbeskidt var uden betydning. Derfor måtte Danske Ølentusiaster også fremvise Launi helt rene hænder før vi kunne sætte os til bords.
Hos Børsen er der også indrettet en John Mogensen stue, og her fik vi en omfattende beskrivelse af det stor vægmaleri, mens vi ventede på maden blev serveret. 

Andet stop kunstbryggeriet "Far og Søn", som holdt ekstraordinært åben for os. Et godt udvalgt af spændende øl blev smagt mens de fortalte om stedet og deres nye projekter, der også indbefattede tonic- og sodavand.
Efter en lille times tid hos Far og Søn, takkede næstformanden Ole af, og resten af gruppen forsatte mod næste vandhul. 

Tredje stop "Hansted", et hyggeligt sted i kælderen med et rigtig godt øludvalg og god og opmærksom betjening, der ikke tillader gæsterne at tørste.
Igen blev kragesange fremført på fineste vis, som blev belønnet af stedets bartender med gratis chips, eller også var det bare for at lukke munden på gruppen. 

Fjerde stop "Klosterstuen", hvor man kan opleve en diger samling af udstillede grise(!), der er sat op som pynt alle vegne. Det startede med ganske få, som gæster henover årene har suppleret til i dag over 400.  Øludvalget var lidt bedre end på de fleste værtshuse og humøret steg lige et par grader hos deltagerne. 

En lystig svend fra Klosterstuen viste os derefter hen til "Den høje stue", også et værtshus med autentisk atmosfære og mulighed for at købe lidt mere end to øltyper.
Her måtte gruppe lige lave mandtal, og kunne konstatere, at en enkelt havde valgt at afkorte turen, og nu var på vej hjem mod Fredericia. 

Femte stop og aftensmad: "Bella Italia", hvor vi fik fyldt depoterne op igen mens snakken gik så lystigt om det runde bord, vi var placeret ved, at det tiltræk andre gæster og ejerens opmærksomhed! Pudsigt nok det sted, hvor "Kragesangen" blev sunget allermest lavmælt! 

Sidste stop "Strandlyst" med livemusik, hvor der også lige var mulighed for en svingom. Strandlyst havde et noget begrænset øludvalg, men næstformanden Roberts skarpe øje, spottede i et køleskab ude i baglokalet, en enlig Albani Citra Wit som kunne virke dejlig læskende efter en tur på dansegulvet.
Desværre måtte bartenderen meddele at denne sidste Citra Wit var gået på datoen, men i en hurtig forhandling, endte den alligevel med at blive solgt. Lidt før kl. kl. 23 brød gruppe op, og begav sig hen til Svendborg banegård, for at tage toget retur hjemad.

Da klokken slog 00.00 i toget hjem mod Odense, blev der sunget op til flere fødselsdagssange for Ove som fyldte 76 år, og som blev fuldt op af kragesangen naturligvis.
På Odense banegård måtte en hurtig stafet afsted, for at proviantere mere øl i 7-eleven kiosken til den sidste strækning mod Fredericia. 

Hjemme i Fredericia igen var aller-sidste stop for de standhaftige hos Peter, der på behørig vis fik indviet sin nye lejlighed som ligger direkte over for banegården, og her bød Peter på Whiskey og Gasolin.