Velkomst øl - Ugly Duck Amarillo & Citra IPA som tilbage i 2013 blev kåret som årets.
En lille overraskelse fra Henrik / Beer Shoppen. En super frisk New Englend IPA fra bryggeriet Åben, og denne Lupulini IPA var lige blevet tappet på flaske ugen før.
En lille overraskelse fra Henrik fra Beer Shoppen. En super frisk New Englend IPA fra bryggeriet Åben, og denne Lupulini IPA var lige blevet tappet på flaske ugen før.
Endnu en lille overraskelse fra Henrik / Beer Shoppen. En kaffe Stout fra Trolden Bryghus med det lange navn “Grumpy Brewer’s Early Morning Wake-Up Kick In The Nuts Dark Jamaican Roast Hipster-Approved Southern Style Molasses Tipsy Barrista Macchiato Coffee Stout”.

Onsdag d. 20 februar var vi 29 medlemmer samlet til årets finaleølsmagning, hvor vi blandt de 8 kandidater skulle finde hvilken øl som lokalafdelingen i Fredericia ville indstille som årets danske Ølnyhed 2018.
For første gang afholdte vi et arrangement i på Bülows Kaserne, da Generalen jo som bekendt er lukket, og samtlige lokaler på Det Bruunske Pakhus var optaget.
Lokalet var ganske udmærket, men borde og stole opstillingen blev lidt primitivt, da vi måtte supplere med andre lokaler, for at havde pladser nok.
Desuden manglede vi et lille køkken, eller blot en håndvask, men ellers fungerede det helt fint.
Vi lagde ud med en herlig kold velkomst øl fra Ugly Duck, en Amarillo & Citra IPA som tilbage i 2013 blev kåret som årets ølnyhed i kategorien under 6%.

Herefter gik en officielle finalesmagning i gang, og første øl blev præsenteret af Anders Ousen, Pink Fart & Unicorns fra Amager, hvor Anders også gjorde rede for den nye udvælgelsesproces for kandidater til årets danske ølnyhed 2018.
Næste øl tog Henrik Feldthaus fra Beer Shoppen i Kolding sig af, en Schwartzbier fra Bang & Harbo som de kalder Dark Vader. Henrik havde reserveret samtlige finaleøl til os, og kørte turen fra Kolding for at deltage til vores finalesmagning - Vi takker Henrik for indsatsen.
Nr. 3 på stemmeseddelen var Mother IPA fra Coolship Brewing Company, og den tog vores formand sig naturligvis af.
En Black IPA var næste øl i rækken, Dirty Dozen 5.1 - Back In Black fra Small Batch Brewery, som er Bornholms mindste bryggeri. Uheldigvis var samtlige flasker yderst levende, da de alle skummede over, og man så måtte nøjes med 5 cl. i først omgang. Ville man havde de sidste 5 cl. måtte det efterfølgende skænkes fra en rød plast skabelkasse.

Halvvejs i smagningen blev der serveret brezel, pølser og ost, og her havde Henrik en lille overraskelse med til os. En super frisk New Englend IPA fra bryggeriet Åben, og denne Lupulini IPA var lige blevet tappet på flaske ugen før.Fra en NEIPA til den næste, som også var den femte øl i rækken, Hazed & Infused fra Flying Couch. Denne blev formidlet af Robert, og her måtte næstformanden desværre beklage, at der kun var 5 cl. til hver, da den tilgængelige mængde på markedet var yderst begrænset.

Så kom skiftet til de tunge mørke øl, som flere havde ventet længselfuldt på, men inden vi skulle smage den sjette øl, havde Henrik endnu en lille overraskelse med til os.Da vi kun fik 5 cl. af den forrige øl, havde Henrik en nyhed med til os som vi skulle smage på. En kaffe Stout fra Trolden Bryghus med det lange navn “Grumpy Brewer’s Early Morning Wake-Up Kick In The Nuts Dark Jamaican Roast Hipster-Approved Southern Style Molasses Tipsy Barrista Macchiato Coffee Stout”. 
Øl nr. 7 var Sort Samo som var "håndbryggernes" Bang & Harbo's anden øl i feltet, og igen var det Henrik der præsenterede denne.Anders tog sig også af den anden Amager øl, Black Nordic Skies, og her kom vi for første gang på 10%. Kuno sluttede af med feltets sidste øl, Blod Sved & Tårer fra Det Lille Bryggeri, som mange havde store forventninger til, men de blev desværre ikke helt indfriet.

Samtlige 29 stemte nu på deres personlige favorit, og herefter blev stemmesedlerne indsamlet, hvor formanden og næstformanden gik afsides, for at tælle sammen.
Resultatet af vores finaleølsmaning kan ses i billedet til højre side, men vinderen for lokalafdelingen i Fredericia blev Dark Vader fra Bang & Harbo med 8 stemmer.