Lille Øllets Dag 2019  

Traditionen tro blev alle de tørstige medlemmerne i Fredericia budt velkommen i haven hos Mus og Tex lørdag d. 8 juni, til en dag der bød på smagning af mange gode håndbryggede øl.
Niveauet i år var virkelig højt, og hvor der var kælet for det gode håndbryg, med mange spændende øl-stiler og nuancer. 
Da formanden var ferieramt, bød næstformanden Robert os alle velkommen kl. 10.

Indledningsvis var der ikke mødt mange medlemmer op, men det ændrede sig heldigvis i løbet af dagen, og på nogle tidspunkter var der rigtig godt fyldt op i havne mellem pavillonerne.
Vejret drillede lidt i løbet af dagen, men det afholdt heldigvis ikke medlemmer fra at deltage, og hygge med hinanden og de gode håndbryg.

Lokalafdelingens hus/have orkester Harpin Wolf and the Black Sheep, kompencerede for de byger der ramte os, og forsangeren Claus trodsede regnen, og gave en solo på mundparpen midt i haven, mens alle medlemmerne søgte læ under pavillonerne.

Til dette arrangement var det positivt, at vi også kunne byde velkommen til gæster fra andre lokalafdelinger. Både fra Middelfart, Kolding, Vejle og så langt fra som Esbjerg havde medlemmere fundet vej til vores håndbrygfestival. Lokalformanden fra Vejle Astrid, ville i år se og smage på Lille Øllets Dag, og fem fra lokalbestyrelsen i Kolding havde også fundet frem til haven i år.
Vores nyvalgte landsformand Klaus Rehkopff og hans kone var også at finde bland de godt 100 fremmødte medlemmere, samt den tidligere brygmester på Indslev Bryggeri og gode ven af vores lokalafdeling Stefan Peter Stadler kiggede også forbi.
Tak fordi I alle kom og deltog i vores hyggelige håndbrygfestival, hvor spændvidden for det håndbryggede øl igen i år var stor. Lige fra de lyse alkohol svage og meget velsmagende øl, til de lækre, mørke, cremede, og lidt stærkere typer (kan vi vist godt sige).

I alt deltog 14 håndbryggere, og i år havde vi givet nogle wildcards til håndbryggere fra vores nabo afdelinger, således deltog Torben, Benny og Peter fra Vejle afdelingen.
Vi kunne i år også møde to håndbryggere fra Fredericia afdelingen, Dorthe fra Smallpot Brewery og Bjarne fra Nanobryggeriet Nordstjernen, som for første gang deltog på vores håndbrygfestival.

Lille Øllets Dag kunne i år byde på intet mindre end 35 håndbryg som medlemmerne kunne smag og stemme på, i konkurrencen om den bedste håndbrygget øl 2019.
Derud over var der nogle få ekstra håndbryg uden for konkurrencen, som bare var med fordi "vi gerne vil lade jer smage lidt mere godt øl", som der blev sagt.
Medlemmerne kunne bl.a. smage på en spændende frisk hindbær øl, to særdeles gode NEIPA, IPA'ere, stærke Russian Imperial Stouts, og ikke mindst flere Belgiske øltyper.
Efter at afstemningen var slut og stemmerne talt op, blev dette års vinder kåret, nemlig Brygværkstedet Depotgården med deres Belgiske Triple som fik hele 12 stemmer.
De vil få overrakt et diplom på årsmødet.
En delt anden plads gik til Peter Lorenzen fra Vejle med hans Black IPA, og en NEIPA fra Fæstningsbryggeriet.

Humøret for deltagere og de fremmødte håndbryggere steg i løbet af dagen, godt hjulpet på vej af lokalafdelingens Søren "Kok" og hans gode medhjælpere Pernille og Henrik, som igen i år havde knoklet i køkkenet.
Ved middagstid kunne medlemmerne tilkøbe en byg-selv-burger, som bestod af grillet pull-pork, og gode hjemmebagte burgerboller, samt lækkert tilbehør- uhm.
Som tak for indsatsen modtog Søren, Pernille og Henrik gavekort til Gin og Snack, og det samme gjorde Mus og Tex for igen at lægge have til.
Bestyrelsen er så glade og taknemlige for, at så mange vil knokle for at dette arrangement, og at vi igen igen igen må lægge beslag på haven på Kampmannsvej.
Også stort tak til Søren for tilberedning af byg-selv-burger, og ikke mindst alle håndbryggere for jeres velvilje til at udskænke jeres elskede håndbryg.

Bestyrelsen og LØD-udvalget vil også gerne sige tak til jer medlemmere der mødte så talstærkt op, det giver os virkelig mod på at fortsætte med at arrangere Lille Øllets Dag. Dermed kan Lille Øllets Dag forblive en fast tradition, så i medlemmere har mulighed for at smage på alle de herlige håndbrygget øl, og derved løbende kan lære mere om både øl i forvejen kender, men også udvide jeres øl-horisont.

Højt håndbryg skum ...