Øllets Dag

 

Øl er en kulturel tradition i Danmark, og danskerne fortjener øl i alle afskygninger, ikke mindst her i fæstningsbyen.
Netop derfor var Ryes Plads, som hvert år på den første lørdag i september, omdøbt til Humletorvet for at danne rammerne for Øllets Dag i Fredericia.
Lørdag d. 7 september kunne øl i talrige variationer kunne opleves og smages på Humletorvet for ellevte gang, hvor den traditionsrige fejring af det alsidige øl foregik.
Vejrguderne var i den grad med os, og formanden kunne kl. 10.00 erklære Øllets Dag for åben i strålende solskinds vejr.

 

I de mange stande rundt på Humletorvet, kunne de næsten tusinde besøgende smages på mere end 220 forskellige øl, fra den meget brede mangfoldighed øl universet kunne tilbyde.
I løbet af dagen havde udvalgte bryggerier på deres stand annonceret, nogle helt specielle time-smagninger med eksklusivt øl i begrænset mængder.
Følgende danske bryggerier og øl-virksomheder var repræsenteret på Humletorvet i de mere end 40 forskellige stande.

 

Bryggeriet Vestfyen, Indslev Bryggeri, Ugly Duck Brewing, Frejdahl, Willemoes, Carlsberg, Husbryggeriet Jacobsen, Munkebo Brewery, Hyldals Bryghus, Bryggeriet Refsvindinge, Frederikshavn Bryghus, Trolden Bryghus, Hornbeer, Dansk Mjød, Vestslesvigsk Bryghus, Hancock Bryggeri, Skanderborg Bryghus, Randers Bryghus, To Øl, Wintercoat Beer, Eliska Tjekkisk Øl, Bryghuset Kragelund, Bryggeriet Åben, Rise Bryggeri, Skagen Bryghus, Fur Bryghus, EUC Lillebælt undervisningsbryggeri, Syndikatet, Beershoppen Kolding, Thisted Bryghus, Den Belgiske Ølmand, Ebeltoft Gårdbryggeri, SuperBrugsen Erritsø, Bøgedal Bryghus, Grauballe Bryghus, Depotgårdens håndbryggere, Ørbæk Bryggeri, The Man Behind Beer, Holbæk Bryghus, Bryghuset No.5, Herslev Bryghus, Bryggeriet Skands, Hoppe Beer, Fredericia Brewpub og Slagter Gregersen.

 

De besøgende kunne også møde håndbrygger fra Depot Gården, som på dagen bryggede øl, og fortælle om selve bryg-processen.
Samtidig kunne man også få en god øl-snak med bryggerierne, samt medlemmer af Danske Ølentusiaster i Fredericias lokalafdeling.

 

Vores ”hus orkester” Harpin’ Wolf and the Black Sheep, spillede formiddags Blues til de besøgendes store fornøjelse.
Men i år havde vi booket endnu mere live musik, som altid er med til at give en hyggelig og festlig stemning på Humletorvet.
Så først på eftermiddagen kunne lokalafdelingen præsentere Mikkel Ørligur, som spillede en bred pallette bestående af nogle af de største danske og udenlandske pop- og rockhits.

 

Som altid kunne de besøgende stemme om de bedste øloplevelser, på Øllets Dag i Fredericia. Både årets bedste øl og årets bedste bryggeri på Øllets Dag kunne der stemmes på, og hvor resultatet af afstemningen bliver offentliggjort på årsmødet, der afholdes den 10. oktober ( læs mere om årsmødet under arrangementer ).Tak til alle der besøgte Humletorvet i de syv timer lokalafdelingen afviklede Øllets Dag i Fredericia, og ikke mindst velkommen til nye medlemmer af Danske Ølentusiaster.
Der skal også lyde en stor tak til alle bryggerier og øvrige øl-virksomheder for Jeres velvilje til at støtte op om Øllets Dag i Fredericia.
En stor tak til alle vores frivillige-hjælper og medlemmer i Øllets Dag udvalget, for uden Jeres indsats havde vi ikke kunne afvikle et så fantastisk arrangement.
Der skal lyde en særlig tak til Erling Juhl for hans store og utrættelige arbejde med at aftale og afstemme med alle bryggerierne.

 

1-2-3 Højt skum ....