Pub Crawl

Et rekord stort antal på hele 37 medlemmer, havde valgt at bruge denne lørdag på vores faste juli aktivitet, nemlig den årlige Pub Crawl rundt på diverse udskænkningssteder inden for volden.
Der var naturligvis en stor overvægt af medlemmer fra lokalafdelingen i Fredericia, men også Peter fra Aabenraa, Leif fra Varde, og John fra landsbestyrelsen som er medlem i Aarhus C. have fundet vej til Den Engelske Pub på Ryes Plads, som var start stedet.

I strålende solskinsvejr bød vores formand kort velkommen, og gav ordet videre til næstformanden, som fortalte om dagens forløb, og afstemte med de fremmødte, så der kunne reserveres borde til fællesspisning senere på dagen.
Til dem som var med for første gang, fortalte næstformanden også om afstemningen om årets udskænkningssted, hvor der gives karakter i fire kategorier, Øl-udvalg, Pris, Hygge, og Betjening.
Besøgsstedet som ender med den højeste karakter i løbet af dagen, vil på årsmødet modtage et diplom, som årets udskænkningssted i Fredericia 2019.
De besøgssteder der samlet får de laveste karakter, må sidde over næste år, og vige pladsen for dem der pga. lave karakterer, ikke var en del af ruten sidste år.
På den måde sker der en årlig rotation mellem de 4-5 laveste rangeret udskænkningssteder som får et nyt besøg af os, et par år efter de blev fravalgt.

Efter velkomst og informationer, samt en enkelt øl på første sted, hvor øl sortimentet på de godt 20 haner primært er Carlsbergs portefølje, dog med undtagelse af 2 fra Stone, begav den stor gruppe sig fra Den Engelske Pub mod besøgssted nr. 2 som var hos Mair’s.
Har blev rigtig mange glædeligt overrasket over flere nye spændende øl fra bryggeriet Bevog, bl.a en Berliner Weisse med rabarber og hindbær eller en Sour IPA med mango, mens andre tog et sikkert valg, en Schamichlaus naturligvis.

Næste stop var Café Mums, som ikke var med på ruten sidste år, pga. en lav score i 2017, og øl udvalget og prisen var sandsynlig årsagen. Men hyggen på terrassen-prammen, fejlede bestemt ikke noget i det fantastiske vejr.

Så gik vi nord på, og via de gamle jernbane spor ved Tøjhuset fandt vi frem til et af Fredericias autentiske brune værtshuse – Bodegaen Havfruen, vor Helle havde plukket en lille fin buket blomster til ejeren undervejs.
Her var øl udvalget endnu mere begrænset, men prisen var til gengæld på et helt andet niveau, og stemningen er her altid hyggelig.
Her hilste vi på en gruppe læder klædte herre, som lige skulle hvile deres øre for en stund, da de var gæster på Metal Magic Festival.

Efter en kold håndbajer, forsatte vi nord på mod til Klodshans, som er et af de få brune værtshuse som har øl på fad.
Vi måtte sande at den store gruppe DØE’ere satte et pænt stort pres på betjeningen når vi ankom, og servitricen på Klodshans fik virkelig sit at se til.
Specielt da det viste sig at deres fad med Murphys Stout var for gammelt og inficeret. Servitricen tog det pænt og der var ingen problemer at få den byttet til en anden øl, f.eks. en Blå Thor.
Vi gik her i gårdhaven, og fremførte Krage sangen, som blev efterfulgt af 1-2-3 HØJT SKUM.

Nu gik vi mod det femte udskænkningssted som var Hos Josef, og nu var gruppen lidt mere langstrakt, så presset i baren var knap så massivt.
Her stod Ole fra Middelfart og tog i mod os. Han havde taget cyklen fra Middelfart, og ville følge os resten af dagen – det var så fornøjeligt.
Det var kun de første der fik mulighed for at bestille en Leffe Brune, da salget normalt var temmelig sløj for denne Belgiske øl, så ejeren havde derfor valgt at tage den fleste med hjem i privaten.
Mange valgte her en sand klassiker - Gammel Carlsberg Porter, som blev indtaget både i baren, rundt blandt bordene, og i den lille gårdhave.
Hos Josef har været med på samtlige Pub Crawls i Fæstningsbyen siden den første i 2011, men om den er med næste år er usikkert, da stedet er sat til salg.
Vi hilste her også på Jan som er ejere af Rådhuskroen, og som var vores besøgssted nr. 8. Men Jan skulle i gang med et kortspil om kolde øl Hos Josef, så han valgte at holde lukket resten af dagen desværre.
Det gjorde så at vi måtte droppe vores stop hos Rådhuskroen, men havde så en lille halv time i overskud, som vi kunne bruge ved næste sted, som var VinMedKant.

VinMedKant havde flyttet lokaler i forhold til sidste år, så der var ikke langt til besøgssted nr. 7 i Løve strøget.
Her var der tjekkisk øl på fad, og to køleskabe fyldt med kolde øl. Øl udvalget var meget varieret og en af nyhederne var Red Wedding fra Fanø bryghus, som Niels valgte at drikke af glaskrus med hank.
Steen prøvede en lækker Hazelnut Brown Nectar fra Rogue, og Anders valgte bl.a. en Session IPA fra Ebeltoft Gårdbryggeri, mens en lille håndfuld blev disset af de øvrige, da de så deres snit til at tage et glas rose – fy fy.

Efter en lille times tid, og et par øl hos VinMedKant, var det tid til fællesspisning og besøgssted nr. 9 Urbania Street Food. Men inden måtte vi lige havde taget et fællesbillede.
Sidste år blev Urbania Street Food kåret som årets udskænkningssted, og øl udvalget var igen meget opløftende. Stort udvalg i flaske øl lige fra Duchesse De Bourgogne til KBS, og bl.a. bryggeriet Åben fra Kolding på fad.
Medlemmer af DØE kunne ved fremvisning af medlemskort få 10% rabat både i baren og diverse mad-boder, som følge af den rabataftale DØE Fredericia indgik med dem sidste år.
Vi havde afsat en god times tid til fællesspisning, og flere nåede også en ekstra øl til dessert. Stemningen var i top, og vi fik råbt 1-2-3 HØJT SKUM flere gange under fællesspisningen.

Nu var vi i den grad klar til besøgssted nr. 10 Old Irish Pub, og her havde vi også lavet en rabataftale med stedet, som gav hele 15% på drikkevare.
Vi var faktisk de eneste på pubben, og der var tre tjenere i baren, så alle fik hurtigt en kold øl. Udvalget var som tidligere og forventet primært Carlsbergs sortiment, hvor de fleste valgte en Grimbergen eller Guinness.
Aftensolen stod perfekt til at sidde ude foran Old Irish Pub, og nyde en kold øl fra fad, mens nogle få valgte at sidde indendøres, og dermed ikke for langt væk fra fadøls hanerne.

Fra Old Irish Pub var der ikke langt til Generalen, faktisk kun 50 m. med desværre var Generalen ikke på kortet i år, da den lukkede d. 31 dec. sidste år, hvor lokalerne blev sat til salg.
Men vi gjorde nu alligevel et lille hold foran Generalen, for at mindes mange gode stunder, både ifm. tidligere Pub Crawls, og ikke mindst vores mange måneds arrangementer igennem årerne.
Næstformanden kunne dog berette, at hvis der ikke snart blev fundet en køber, ville Generalen med stor sandsynlighed genåbne i den kendte, eller i et helt nyt koncept.

Næstsidste sted var Casino Bodega som har været med på kortet i alle årerne, og et af de kendte brune værtshuse i byen, med billige øl, live musik, billiard og lidt røg.
Her kunne man få en kold Black Bird fra Fuglsang for 15,- kr. men de fleste valgte nu en Rød Tuborg, som ved de fleste foregående år.
På vores Pub Crawl i 2017 var der ikke et eneste medlem, som valgte en anden øl end Rød Tuborg, da vi sad i gårdhaven.
Kent og Allan var nu i veldigt godt humør, og valgte her at give en ekstra omgang Rød Tuborg.
Det kvitterede vi alle naturligvis med et 1-2-3 HØJT SKUM, og flere indtog derpå dansegulvet, til tonerne fra bl.a. ”Venner kom og se ….”.

Ruten rundt til byens udskænkningssteder havde snart nået sit mål, som i år var Bræddehytten og dermed besøgssted nr. 12 og det sidste.
Igen et af de autentiske brune værtshuse i byen, hvor facaden blev renoveret sidste år, men indvendig havde intet forandret sig, og forsat kun flaske øl.

Vi var nu igennem det års Pub Crawl rute, men ikke alle havde fået nok af øl og det gode selskab.
Så Lasse tog initiativet og førte os på Qtip - Pool House, hvor han havde sørget for 3 billardborde til fri afbenyttelse. Her blev nydt en øl eller to, inden nogle valgte at sige tak for i aften, mens andre drog videre ud i nattelivet.

Bestyrelsen vil gerne sige tak for et helt fantastisk fremmøde til alle i glade medlemmer, og ikke mindst alle jer der var med for første gang.
Også en stor tak til jer medlemmer som kom fra andre lokalafdelinger, nær som fjern, og valgte at bruge lørdagen samme med os, på vores udvalgte udskænkningssteder.