Lørdag den 17. august stod den på den traditionsrige UD & SE (med DSB) udflugt - denne gang pub crawl i Sønderborg.

 

Præcis kl. 9:49 tørnede 22 forventningsfulde ølbersærkere aka Fredericias Ølentusiaster af sted med toget fra Fredericia banegård. På den 1,5 timers lange togtur blev såvel gane som stemmebånd smurt. Bestyrelsen havde sponsoreret to kasser køre-bajere til at slukkede den værste tørst med. Let-tilgængelige Albani IPA Mosaic og behagelige Rickys IPA, samt en flaske Pure Lakrids. Der var også en 6-pack Tuborg Rå til de få humleforskrækket :-)
Derudover havde Søren taget lidt godt øl med i form af to varianter af "Cola" - rettere velsmagende Stouts med en snært af hhv. Rom & Whiskey i 2-liters Cola-flasker(!).
To sange i form af varianter af hhv. nationalsangen: "Det er et øldigt land" og John Mogensens klassiker: "Så længe jeg har lever" blev lystigt sunget. 

 

På Sønderborg Station stod Sønderborg Ølentusiaster klar til at møde os i form af Lars Christian Olesen / lokalnæstformand og Lennart Grau / bestyrelsesmedlem. De havde forberedt en lille overraskelse i form af en første, ekstraordinær smagning/velkomstøl. Lokal bryg fra Mjels bryghus. En frisk øl af stilen Weissbier med frugt-noter. 
Mange tak for smagsprøverne Lars og Lennart !!

 

Således velankommet til Sønderborg gik det i raske skridt ført an af Lars og Lennart til første stop Restaurant Sundhalle, som er Sønderborgs ældste værtshus som ligger tæt ved stationen på Dybbøl siden.
Sundhalle har eksisteret siden 1870, og startede som værthus, men blev senere omdannet til spisested, derfor havde vi planlagt frokosten her.
Øludvalget på Sundhalle var noget begrænset, og de fleste valgte en Rød Tuborg, men den sande hyggelige og autentiske (havne) stemning var bevaret, inkl. bar og øl til favorable priser.
Til stor glæde viste det sig muligt at få den sønderjyske specialitet sol-æg med dertilhørende lille skarp / snaps, hvilket selvsagt alle ølentusiaster benyttede sig af.
Snart efter bugnede bordende med mægtige pariserbøfs, stjerneskud og højtbelagt smørrebrød i rundhåndede portioner.
Stemningen fik et ekstra løft, da Tex og Robert brød ud i fælles Kragesang, som alle snart sluttede op om. Efter på alle måder at få fyldt depoterne blev det tid til et afsluttende billede, hvorefter værtsparret ønskede god tur og vi drog turen straks videre. 

 

Pub crawlens næste stop, lige efter man er kommet over broen til Als, ligger restaurant Tove-Hallen, der er smukt beliggende nedenfor Sct. Marie Kirken, og ud til Als Sund.
Overvældet af det store antal gæster herskede der for en stund tvivl om der overhovedet var plads! Det var der så heldigvis i det tilstødende udendørsareal. Har var der et okay øludvalg, All Day IPA og Weihenstephaner på fad, samt Rochefort 8 på flaske, som blev nydt i festligt lag. 

 

Tredje stop var Café Kislings på Sønderborgs gågade, som startede Sønderborgs første gode ølsted - Kaffariet, og her stødte medlemmet Paul til vores gruppe.
Udover et rundhåndet udvalg af kaffe gør Café Kislings sig bemærket med med tre fadølshaner med spændende øl - fx en kaffe-IPA.  En gemt perle er gårdhaven, der straks blev taget i anvendelse og hvor såvel øl som enkelte kaffe blev nydt. 

 

Længere nede ad gågaden blev hhv. Café Ib Rehne Cario og Brøggeriet besøgt, som ligger side om side, og hvor begge bød på hyggeligt udendørs-miljøer på Rådhustorvet.
Udover traditionelt udvalg af Carlsberg & Tuborg, udmærkede Café Ib Regne Cario sig med et spændende udvalg af gin og tonic. Live-musik på torvet blev udnyttet til en svingom (eller to) med de altid danselystne ølbersærker fra Fredericia :-) 
En gang bryggede Brøggeriet deres eget øl, og fik som byens eneste Brewpub et ølmærket fra DØE. Det fine bryganlæg benyttes  ikke længer, og gærtankene har været tomme i længere perioder.
Brøggeriet får i dag leveret øl fra Royal Unibrew (Kissmeyer, Schiørtz og Shultz) - trist !

 

Turens næste stop var Fox and Hounds, som udmærker sig ved at være en pub i skotsk stil med en del specialøls-haner, og et lækkert stort udvalg af specieløl på flaske og dåser fra store dele af verden
( du kan se udvalget her ).
Fox and Hounds er Sønderborgs ubestridte bedste udskænkningsted, og her har lokalafdelingen i Sønderborg lavet en rabataftale for DØE medlemmere.
Vi prøvede bl.a. en Barrel Aged Innis and Gunn, Cambrian Root Salted Liquorice Stout fra Vibrant Forest Brewery, Harpoon IPA og en Belhaven Scottish Stout.
Den tidligere landsformand Hans Peter stødte til på Fox and Hounds, så nu var Sønderborgs Ølentusiaster rigtig flot repræsenteret med hele 4 medlemmere på vores UDogSE pub crawl.

 

På pub crawl'ens sidste stop Café Stjernen, som ligger lige over for Fox and Hounds, var det nu tid til velfortjent aftensmad ovenpå dagens strabadser. Bøf-bearnaise, Tinas Luksus Burger og Rådhussteak gled lystigt let ned akkompagneret af kolde øl, bl.a. en række tjekkiske på fad.
Desserten var der bred enighed om at skulle være flydende, og vi gik derfor over på modsatte side af gågaden, og retur på Fox and Hounds.

 

Da klokken nu hastigt nærmende sig afgangstiden 21:35, gik det nu tilbage i retningen mod banegården.
Vi tog afsked med vores nyerhvervede venner fra Sønderborg Ølentusiaster, Lars, Lennart, Paul og Hans Peter, og hvor bestyrelsen havde bestilt lidt til toget hos næstformanden Lars, som nu kunne overrække to kasser Fuglsang "Early Bird" som kører-øl, Chips, og en kasse cola til hjemturen, så ingen kom til at lide nød.

 

Hjemkommet til Fredericia var allersidste stop for de standhaftige "(Hos) Peter", der bor overfor banegården på Jernbanegade.

 

Vi vil gerne sige tak til Lars, Lennart, Paul og Hans Peter for at tage så godt imod os, og for at i ville bruge dagen på at vise os Jeres bedste og hyggeligste udskænkningssteder i Sønderborg.
1-2-3 Højt skum ...