Torsdag den 11. november bød på en spændende ølsmaging ved bryggeriejer og brygmester Rene Hansen fra Det Lille Bryggeri på Fredericia BrewPub, som 51 medlemmer havde tilmeldt sig.

Det Lille Bryggeri blev i 2020 kåret til årets bryggeri efter i en årrække at have ligget i top 5.
Rene havde valgt at tage 8 spændende øl med, som havde en gennemsnitlig alkohol-procent på små 8,6%. De gav på dejligste vis lidt varme og højt humør på en ellers lidt mørk november-aften.
En interessant og nyttig detalje ved alle øl fra "Det Lille Bryggeri" er "Facts for nørder"; Bag på flaskerne står oplysninger såsom IBU samt brygge- og tappedatoen – oplysninger som Rene mener er langt vigtige end "Bedst før".
Øllene blev præsenteret i 2 sæt af hver 4 øl, hvor der var sørget for rigeligt med snacks ind i mellem.

Første sæt:
1. "Big Bang", en spændende øl med champagne-gær og frugt-sirup på 9,3%
2. "Imperial Bærliner Weise", en Berliner Weise på 7,9% med solbær, der er syrnet ved at tilsætte malt ved lav temperatur, derefter fjernet & kogt.
3. "Something More Hoppines" – en velsmagende New England Style IPA på 5,3%.
4. "Humlemord" på 8,8%, der har fået sit navn fordi, der er brugt enorme mængder humle – og har da også en IBU på 100! Undervejs fortalte Rene om hans og "Det Lille Bryggeri"s spændende historie. Hvordan han som uddannet pædagog sammen med faderen og broderen tilbage i 2002 åbnede en specialølsbutik. For senere, som nogen af de første i Danmark, at starte import af special-øl i større stil. I 2015 sprang han så ud som brygmester og bryggeriejer - et håndværk Rene på imponerende vis har tilegnet sig, som kendetegnes ved eksperimentering og fokus på kvalitet.

Andet sæt:
5. "Julebryg", en belgisk inspireret julebryg med koriander på 7,4%, der er kåret til årets julebryg hele 3 gange.
6. "Julebryg Vintage 2021" er egentlig blot Julebryggen på 10,7%, med umiskendelige Barley Wine noter. Rene oplyser om, at det er sin sag at skalere en bryg op i alkoholstyrke – det er ikke gjort med blot at gange mængden af alle ingredienser op!
7. "Magic Christmas Gift in a Bottle" på 10,2%. En sødlig og mørk øl med laktose og muscovado-sukker.
8. Nisse Elixir på 9,9%, der er lagret på egetræs-spåner og har portvins-noter.

Henad kl. 21:15 var selve ølsmagningen forbi, hvor Rene derefter beredvilligt stillede op til spørgsmål og gav mulighed for at købe øllene fra smagningen – en flittigt brugt mulighed.

Mangt en deltager benyttede sig af muligheden for at nyde en øl eller 2 i baren inden enhver gik til sit efter en dejlig smagning.