Frederikshavn lokal afd.

Problemer med at læse nyhedsbrev, kan det ses her

Nyhedsbrev Juni / Juli 2018

Næste medlems arrangement.

Ø smagning

Vi skal smage øl fra Danske øer.
Med omkring 190 bryggerier og 78 beboede øer i Danmark, så er spørgsmålet hvor mange øer har så et bryggeri.
Det er ikke sikkert vi får svar på det ved denne smagning, men vi kommer til at smage noget øl  som mange steder er lavet i bevidstheden om at bruge de lokale råvare og der med give øllet deres egen smag.

Hvornår:        Lørdag d. 25. august 2018,
                     kl. 16.00 – 20.00

Hvor:             Maskinhallen, Skolegade 8, Frederikshavn
Pris:               175,- kr inkl. pizza til aftenmad
Tilmelding:    Senest d. 19. aug kl. 18.00
                      Tilmelding her
                      kun 25 pladser

Lyse nætter = lyse øl ?

Indrømmet formanden har aldrig været til de helt lyse øl eller hvede øl. Men med en varm forsommer og de lyse nætter, er det lidt tungt at sidde og drikke mørkt / sort øl.

Så uden helt at være bevist om det er der blevet smagt på lidt af hvert i den lyse genre.  I min moden alder har jeg for første gang smagt SOL, og den gled da ned med velbehag. Der var nu også 28 grader i skyggen.
Af de lidt mere sjove ting der er smagt er øl fra Rusland og Hviderusland, den ene leveret i 2 liter plast flaske med skrue låg.  Meget lys i farven og meget smags neutral, så hurtigt gled der 2 dåse øl ned i varmen. Lidt efter følte man sig lidt ”omtåget” 2 øl på det der viste sig at være på knap 6%. Jo jo man skal passe lidt på.

Af andre sjove ting der er smagt Kronenbourg blanc, Albani Witbier, Budweiser m.fl.
Så der er rig mulighed for at få tørsten slukket.

God sommer – højt skum
Formanden

Brystmælk prøven – skal sikrer rent vand til øl produktion…..

…. Eller hvordan var det lige det var i det forrige århundrede. 

Jo  jo Peter fra Ugelris Gaardbryggeri  kom godt rundt i Danmarks historien med relationer til øllet. De 23 medlemmer der deltog i vores sidste medlems arrangement med Ugelris fik  en på opleveren. 

Det startede med at Peter – brygmesteren selv – måtte beklage at der var sket en fejl i antallet af de øl han havde med. Det var blevet til 12 forskellige !, men som kompensation på det var der øl alibitum under smagningen. Så det mente vi godt vi kunne leve med.

Peter kom ind på hvordan han startede sit gårdbryggeri som vingård, men at vinproduktionen nu var skubbet i baggrunden  for at bruge kræfterne på øl produktion.  Sidste  skud på stammen fra Ugelris er whisky produktion, som stadig er ny men det ser lovende ud.

Udover historien om Ugelris, fik vi også meget levende fortalt om anekdoter i Danmarks historien med relation til øl brygningen, så lattermusklen fik sig også en tur ind imellem.

Til at skylle historierne ned med smagte vi på øllet, det vil gå for hvidt at fortælle om de enkelte øl, men under et kan det nok konkluderes at det var høj kvalitet og smagte fantastisk. Peter fortalte at han ikke var meget for at tilsætte smags stoffer (lakrids – chokolade – hyldeblomst) som ellers er meget moderne i tiden. Så det er de rene varer der bliver brugt i produktionen af øllet. Vi fik smagt lidt af hvert, lige fra hvede øl – pilsner – frokost øl – IPA – Bock – porter m.fl. 
Tror at alle der deltog, kan tilslutte sig det var rigtig dejligt øl som smagte fantastisk. Håndværk af høj klasse.

Efter smagningen sluttede  vi dagen af med smørrebrød og fælles hygge. Her var det rigtigt dejligt at se folk hyggesig og selv om der var fodbold i fjernsynet, blev man ”hængende” og snakken gik lystigt til vi skulle ud af lokalerne.

NB. Hvis nogle skulle tænke hvor kan jeg købe øl fra Ugelris, så er nærmeste sted syd for fjorden.

MEN MEN, vi har jo Erling ( EC Møbler, Hørmsted)  Ved han har snakket med Ugelris om af få deres øl i butikken, men om de på nuværende tidspunkt er kommet vides ikke. Men man kunne jo lige dreje inden om og kigge hvis man er på de kanter.

 
Bestyrelse:
 • Formand
  Carsten Jørgensen
  carsten.joergensen(at)ale.dk
  Tlf. 24852232

 • Jørn Leander-Skov Jensen
 • Kim Christensen
 • Allan Jensen
 • Leif Jensen
 • Jan Højrup
 • Jens Houmann
Hjemmeside

Husk at alt nyt der sker i lokalafdelingen kommer på lokalafdelingens hjemmeside.

Så hold øje med: ale.dk/frederikshavn

Facebook

Lokalt i DØE Frederikshavn har vi også en Facebook gruppe hvor man kan se opslag fra det lokale.  Det kan dreje sig om tilbud, en god smags oplevelse eller et pludselig opstået arrangement. Så det er god grund til at melde sig ind på den lokale facebook gruppe

Afd. arrangementer 2018
 • 25. august 2018
 • 1. sept 2018 Øletsdag
 • 27/10 2018 Årsmøde
 • 5/1 2019 Nytår kur

Mere info kommer løbende

opdateret arrangement kalender kan ses på  http://www.ale.dk så sæt kryds i kalenderen nu.

Øllets dag

I Frederikshavn marker vi øllets dag  i vores gågade, faktisk to steder. i hver sin ende af gågaden.I sammenarbejde med Vinspecialisten i Frederikshavn og Vinoble i Frederikshavn, vil vi udenfor deres butikker uddele smagsprøver  og  og tale om det gode øl. begge steder i tidsrummet ca. kl. 10.00 - 13.00. Begge steder vil der på dagen være gode tilbud på øllet.