Nyhedsbrev September

Øllets dag er netop blevet fejret rundt omkring i det danske øl-land. Mange af lokalafdelingerne havde også i år valgt at fremhæve foreningens fødselsdag. Dette blev gjort ved at lave et medlems-arrangement eller et åbent arrangement hvor budskabet om det gode øl kunne spredes.

Vi havde i år valgt at lave et åbent arrangement i samarbejde med FUF og Handelstandsforeningen Frederik. Foreningernes Dag er en dag hvor alle foreninger blev inviteret ned i gågaden for at kunne reklamere for sig selv. Dette var vi ikke sene til at melde os til.

Lokalafdelingen Frederikshavn indtog Kallstorvet sammen med Nordenfjords Håndbryg kl.10.00 og der var folk henne og snakke allerede fra startsskuddet. Vi havde også den mest strategiske plads, lige over for Fætter BR, børnene blev sendt i Fætter BR, mens forældrene kom hen til vores stand.

 

Nordenfjords Håndbryg serverede smagsprøver til en flad ti'er og en hel fadbamse for 40kr. Der var i dagens anledning IPA på flaske til 25kr. Jerry's Bryghus havde desværre haft besøg af nogle af vores skandinaviske naboer og de havde tørlagt ham, 10 dage før det næste bryg var klar. "Højst usædvanligt, men et dejligt luksusproblem" udtalte den kære brygmester Erik. Til gengæld kunne Jerry's Bryghus servere noget af deres vidunderlige Hjerte-brød.

Ud over at servere godt øl og brede budskabet om det gode øl, kunne Lokalafdelingen Frederikshan også servere skønsang for det øl-interesseret publikum.

Koret Banketten kom forbi og gav et fantastisk ensemble af ølviser. I anledning af Øllets Dag havde Banketten omskrevet visen "Nu tømmer vi vort glas". Banketten sang med en sådan entusiasme, iver og styrke, at selv ikke Tordenskjoldsgarden kunne stoppe dem.

"Nu tømmer vi vort glas, for Øllets Dag" lyder efter min mening bedre end "Nu tømmer vi vort glas, for grødens gud.

(Video af ovennævnte sang ligger på vores Facebook-side)

Kl.13.00 pakkede vi vores stand sammen og gjorde klar til BeerWalk. 17 forventningsfulde øl-folk stod klar med billet, som blev vekslet til et glas og 8 smagspoletter.

Vores første besøg var hos Vinspecialisten, som venligst holdte lidt længere åbent, da vi var 10 minutter forsinket, her smagte vi på Bøgeskov Nectar Ale og Cherry Stout.

Næste stop var hos John Bull hvor den stod på Köstritzer Schwarzbier og deres egen John Bull Bitter. Dernæst fulgte den lange vandring til The Jolly Butcher hvor der var frit slag fra hanerne. Som bemærkning hertil, kan nævnes at Brewmaster Collection - india Pale Ale fra Carlsberg er en hæderlig, nem drikkelig IPA.

Sidste stop på turen bragte os til Frederikshavn's mest markante kendetegn, Krudttårnet, her stod Tordenskjkolds soldater klar med Dannebrog hejst og den røde løber langt frem. Der skulle selvfølgelig smages på Tordenskjold fra Skagen Bryghus (det siges, den smager nøjagtigt som Skawskum). Inde i Krudttårnet fik vi 2 små rundvisninger, den ene ved og om kanonerne og den anden om selve tårnet og flytningen.

Efter rundvisning skulle de sidste poletter bruges og en norsk Brown Ale fra Lervik Aktiebryggeri - Betty Brown, blev fundet frem. Tordenskjold var jo trods alt norsk.

 

Tusind Tak for en fantastisk Øllets Dag
ÅRSMØDE + ØLSMAGNING -  4.OKTOBER

Så er det blevet tid til Årsmøde.

Traditionen tro afholder vi Årsmøde efterfulgt af en spændende Ølsmagning. Nordenfjords Håndbryg kommer og afholder denne smagning for os.

Jeg vil gerne opfordre alle der har lyst til at medvirke i planlægning og afholdelse af vores arrangementer til at melde sig under fanerne og få en plads i vores aktivitetsudvalg.

Jeg kan allerede nu afsløre, Formanden og Næstformanden genopstiller.

For flere informationer og tilmelding, tryk på nedenstående link.

 

TRYK HER FOR INFO OM ÅRSMØDE
 
TAK FOR HJÆLPEN

Nordenfjords Håndbryg

Banketten

Jerry's Bryghus

Vinspecialisten Fr-Havn

The Jolly Butcher

John Bull

Tordenskjolds Soldater

Skagen Bryghus

Og ikke mindst

De frivillige Ølentusiaster som har gjort vores Øllets Dag mulig, både med planlægning og de praktiske ting på selve dagen.

HØJT SKUM TIL JER ALLE
NORDIC BREWFESTIVAL

Nordic Brewfestival i Arena Nord nærmer sig. Har du husket at købe billet?

Kunne du tænke dig at se en ølfestival fra den anden side af bardisken, så meld dig som frivillig.

Der bliver brug for netop din hjælp, enten som Ølambassadør for Danske Ølentusiaster eller som hjælpende hånd til udstillerne.