Det første fynske mesterskab i håndbryg

Lørdag 31. oktober 2009 inviterede Danske Ølentusiaster, Region Fyn, i samarbejde med bryglaugene i Odense, Svendborg og KMD, til fynsk mesterskab i håndbryg, der således blev afviklet for første gang.

Ca. 100 publikummer, bryggere, indbudte gæster, frivillige og øldommere fyldte den hyggelige Gæstestue på Albani til sidste plads og smagte med velbehag på de 15 bryg, som 12 fynske håndbryggere havde indleveret til konkurrencen. Der blev dystet i "Lyse øltyper" og "Mørke øltyper".

Øllet blev bedømt af publikum samt to dommere fra "Foreningen af danske øldommere", Hans Peter Jepsen og Claus Barholm Hansen. De professionelle dommere fandt niveauet ganske højt.

Arrangementet var en flot markering af, at vi kan noget med det dér øl på Fyn - og startskuddet til fynske mesterskaber i håndbryg som en tilbagevendende begivenhed.

Vinderne og dermed de fynske mestre i håndbryg 2009:

 

Publikum:

Lys øltype:

 1. Uffe Lindhard for en American IPA
 2. Søren Hansen for en American IPA

Mørk øltype:

 1. Claus Christensen for en Weizenbock
 2. Søren Hansen for en Porter

Øldommerne

Lys øltype:

 1. Uffe Lindhard for en American IPA
 2. Claus Christensen for en Weizen

Mørk øltype:

 1. Lars Bo Thomsen for en American Brown Ale
 2. Søren Hansen for en Porter

Vi siger til lykke!

 

Der var sponsorpræmier fra:

 • Midtfyns Bryghus
 • Indslev Bryggeri
 • Lund Teknik
 • Maltbazaren
 • Vejers Storkøb
 • R2Brew
 • Hancock v/Leif Skov, Vester Skerninge
 • Vinens Verden, Odense
 • KaffeKompagniet

Tak til jer og tak til Albani for lån af Gæstestuen.

Indtryk fra dagen

Hvor og hvornår

De første fynske mesterskaber blev afholdt 31. oktober 2009 kl. 13.00-17.00 i Gæstestuen hos Albani Bryggerierne, Tværvej 3, Odense.

75 publikumsbilletter blev sat til salg. Prisen 100 kr. For billetten fik man håndbryg, smageglas, sandwich, kaffe og masser af hygge.

Vinderne:

Uffe Lindhard tog 1.pladsen hos både øldommere og publikum med sin American IPA i kategorien "Lys øltype"
Claus Christensen vandt 1. præmien hos publikum med sin Weizenbock i kategorien "Mørk øltype". Claus tog sig også af 2. pladsen hos øldommerne i kategorien "Lys øltype" med sit bud på en Weizen. Claus fik senere sit eget bryggeri: Munkebo Mikrobryg
Øldommernes 1. præmie i kategorien "Mørk øltype" gik til Lars Bo Thomsen for sin American Brown Ale
Søren Hansen hev hele tre 2. præmier i land: Hos publikum for sin American IPA (lys øltype) og en porter (mørk øltype). Porteren faldt også i dommernes smag, så også her blev det til en flot 2. plads for Søren Hansen.