Det femte fynske mesterskab i håndbryg

Så oprandt den 18 november 2017 - dagen hvor det femte fynske mesterskab i håndbryg skulle afgøres. Mesterskabet afholdes hvert 2. åe i regionens regi og traditionen tro lagde Albani lokaler til. Denne gang var mesterskabet rykket fra gæstestuen til det nye mikroibryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. med ind- og udkik gennem store vinduer fra og til Alkbanigade og Tværgade. Omgivelserne var helt rigtige med store øltanke som "kulisse. Godt 100 fremmødte kunne efter indskrivning og udlevering af stemmeseddel og smageglas, med berettiget stor forventning gå til baren og få en velkomstøl fra Theodor Schiøtz Brewing Co.

Kort efter kl. 12, bød den fynske regionsformand Hans Jørn Knudsen velkommen og løftede sløret for, at der var tilmeldt henholdsvis 10 og 8 øl i kategorierne India Pale Ale og Porter/Stout. Publikum skulle hver især vælge en øl i hver af kategorierne og afgive sin stemme. Stemmerne ville herefter blive talt op, dommeroanelet ville afgive deres vurdering og kåringen af vinderne af det femte fynske mesterskab i håndbryg kunne finde sted.

Jepser Larsen fra Theodor Schiøtz Brewing Co., der var en del af dommerpanelet sammen med Anders Coisbo fra The Man Behind og Allan Poulsen, Ørbæk Bryggeri, bød velkommen på bryggeriets vegne og så var det bare at komme igang med smagningen.

Tiden fløj afsted. Bemandingen bag baren var frivillige ølentusiaster fra Lokalafdeling Odense. Der var pænt travlt med at tappe fra fustager og sørge for at der hele tiden var øl på disken.

Omkring klokken 16.00 var publikums stemmer talt op. Der var en klar vinder i begge kategorier, hhv nr. 7 og nr. 19. Spændingen var stor. Hvad sagde dommerne? Joh, såmænd det samme som publikum!

Så skulle der skrives diplomer og Hans Jørn Knudsen kunne offentliggøre hvilke navne, der stod på diplomerne:

1. pladsen i India Pale Ale gik til Ole Brødsgaard, Svendborg, der desværre var forhindret i at møde frem. Oles øl var en single Hop Citra IPA og hans præmie var et bryg af vinderøllet hos Albani og en invitation til en brygdag på Indslev Bryggeri.

1. pladsen i Porter/Stout gik til Michael Brøchner, Ringe og Rasmus Steen Pedersen, Ørbæk, for deres Christmas Cherry Porter. Deres præmie var et bryg af vinderøllet hos Ørbæk Bryggeri og et gavehkort fra Danish Outdoor.

Som lidt ekstra skum til publikum, blev der trukket lod mellem de afgivne stemmer om nogle sponsorgaver, herunder en Julegavekalender fra Humledrik, Gavekort til Flakhaven og til Kong Volmer. Derudover en række fine øl fra Indslev Bryggeri.

Til de tre dommere var der som tak for indsatsen øl fra Midtfyns Bryghus.

Vi glæder allerede til det 6. fynske mesterskab i 2019.

 

 

1. pladsen i Porter/Stout kategorien gik til Michael Brøchner, Ringe og Rasmus Steen Pedersen, Ørbæk (billedet) for deres Christmas Cherry Porter. Vinderen af kategorien India Pale Ale, Ole Brødsgaard, kunne desværre ikke være tilstede på dagen.

Indtryk fra dagen

Albanis nye mikrobryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co. lagde 18. november 2017 lokaler til det femte fynske mesterskab i håndbryg.
Dagens dommerpanel: Jesper Larsen (Theodor Schiøtz Brewing Co), Anders Coisbo (The Man Behind) og Allan Poulsen (Ørbæk Bryggeri)
Dagens vinderdiplomer. Der var fuld overensstemmelse mellem øldommere og publikum.

Håndbryggerne

India Pale Ale (6A-6D)

Hans Strudahl Larsen & Bodil Grue Larsen

Thomas Madsen

Morten B. Schmidt & Vivi Gammelmark

Preben Østerlid

Gert Poulsen

Klaus Rehkopff

Ole Brødsgaard

Christian Scheffel

Henrik Nielsen

Jannik Nielsen

Porter/Stout ((A-(E)

Bo Andersen

Klaus Rehkopff

Gert Poulsen

Bo Hvidkær & Torben Glargaard

Morten B. Schmidt & Vivi Gammelmark

Henrik Nielsen

Hans Strudahl Larsen & Bodil Grue Larsen

Michael Brøchner & Rasmus Steen Pedersen

Ialt 18 øl fra 13 bryggere/bryggerpar