Konkurrenceregler

Al tekst på denne side blev brugt til information op til mesterskabet. Den er ikke længere aktuel.

I 2021 blev der konkurreret i to kategorier:

1. Lys ale/Hvedeøl (stilart 4A-4G og 7A+7C)

2. Mørk Juleøl (stilart 13B). Her skal man udmelde grundstilarten, der så er tilsat "julekrydderier".

Find stilartsbeskrivelser hos Danske Øldommere HER Det vil naturligvis være en rigtig god idé at læse beskrivelsen igennem, før opskriften sættes sammen.

Hver deltager må indsende én øl i hver kategori. Der er plads til 8 bryg af hver kategori - i alt 16 deltagende øl. Der skal indleveres 15 liter af hver deltagende øl. Til gengæld for øllet, deltager bryggeren naturligvis gratis, foruden at man naturligvis har chancen for at vinde hæder og nogle af de mange fine præmier og få sin øl bedømt af professionelle.

Øllet kan indleveres både på flaske og i fustage. Er det i fustage, skal Cornelius Ball Lock benyttes.

Tilmelding foregår ved at sende en e-mail til Michael Gorm, mgorm55@gmail.com.

Af mailen skal fremgå:

  • Øllets navn
  • Den valgte øltype (navn og nummer)
  • Bryggerens navn
  • Om øllet leveres på flaske eller i fustage

 

Tilmeldingen er åben til og med fredag 24. oktober 2021. Du kan tilmelde dig NU. 

 

 

Senest opdateret 18. november 2021

Hvem?

Hvem kan deltage som håndbrygger

For at deltage som håndbrygger i det fynske håndbrygmesterskab 2021, skal du have din adresse på Fyn med omkringliggende øer. Man må ikke drive eller på anden måde være involveret i kommerciel brygning. Kun medlemmer af Danske Ølentusiaster, Svendborg Bryglaug, Odense Håndbryggerlaug, Bryglauget på KMD og Østre Hæsinge Øl-laug kan deltage i konkurrencen.

Dommerpanelet 2021

Øllene bedømmes af:

  • Andreas Falkenberg (Ørbæk Bryggeri)
  • Jacob Hansen (Albani)
  • Preben Østerlid (Danske Øldommere)
  • Uffe Lindhard (Danske Ølentusiaster)

Praktisk arrangør:

De fynske mesterskaber i håndbryg arrangeres af Danske Ølentusiaster, Region Fyn