En Little americaner smagning

Amerikansk Øl smagning

DØE Haderslev den 26/03/2011 ved Søren

Navn

type

%

beskrivelse

Billede

The

Duck-Rabbit Craft Brewery. – Märzen. (Fra: Farmville – North Carolina)

Märzen. Oktoberfest bier.

 

Lidt mørkereog sødere (Karamel noter) end den “tyske” Märzen. Duften er klassisk. Minder om en Lager. % Kan ikke findes oplyst nogensteder. Normalt ligger Märzen mellem 4-7%

 

 

 

 

 

 

Dark Horse Brewing – Perkulator. (Fra: Marshall – Michigan)

Dobbel Bock (En Kaffe Dobbel bock)

7,5

En Dobbelbock der var så almindelig vi ikke kunne udstå den. Vi tilsatte Organisk Kaffe fra vores venner ”The Ugly Mug Café” i Ypsilanti. ”HA! Tag den Tyskland, med jeres Reinheitsgebot” Svær at placere, da malt profilen ikke er fremtædende, Heller ikke som en Regulær DobbeltBock. Kaffe smagen er fremtrædende. (90 på Ratebeer)

 

Pretty Thing Beer – Jack D’or (Fra: Canbridge - Massachusetts

Saison

6,5

Relativt Humlet for en Saison øl. Meget frisk og tør,  med citrus noter.

Gærrester finds ofte I flaskerne. Enighed om at det er en rigtig god Amerikansk udgave af en Saison.

 

 

Cigar city – Humidor series IPA

(Fra Tampa Florida)

IPA

7,5

Jai Alei IPA lagret på ceder fade. En af de øl der har fået 100 point på ratebeer. Rank 8 som verdens bedste IPA. Orange . Stor Krone (skum). Bitter , citrus, Røg og lakrids – Cedertræ.

Port Brewing – Shark Attack (Fra: San Marcos – Californien)

Double Red Ale

9,0

Rødligt skær. Med et stænk af grapefrugt. Sødme fra malten. Alkoholen kan fornemmes. Holder sig frisk. Spændende smagsnuancer, men så kommer eftersmagen af humle og stikker dig en flad, og fortæller hvilken øl det er. (Port Brewing er ikke fesne med humlen) 98 point på Ratebeer.

 

Smuttynose Big A (Fre:Portmouth . New Hampshire)

Double IPA

9,2

Cascade og Nugget Er Humletyperne brygt I denne bryg.  Centennials tilsættes hvert 5 minut de sidste 30 minutter i kogningen. Chinook, sterling og nugget tilføjes fermenteringen.

99 på Rate beer opnår denne. Klassisk Double IPA. Meget bitter, naturligvis med snerten af citrus/grape som er meget tydelig i de humle sorter de har valgt.

 

Left Coast Brewing – Hop juice. (Fra: San Clemente – Californien)

Double IPA

9,4

5 forskellige typer humle. Over 4 Ugers fermentering. Left coast er efter deres egen opfattelse, en af pionérerne indenfor double imperial IPA. Klassik ”west coast” ale. Masser af humle, og bitterhed. Citrus noter,. Den høje % kan fornemmes.

Bronze medalje I 2006 til “great American beer festival)

 

Green flash brewing – Stout (Double stout)

(Fra Vista I Californien)

Stout (havre)

8,8

En fra “den gamle skole” stout, lavet på Green flash brewing made. Kraftig, kompleks og meget smagsfuld. Brygget med havre – højt protein indhold (et helt måltid) (99 på ratebeer) (IBU på 45)

 

 

Great Divide – Yeti  (Fra: Denver – colorado)

Imperial Stout

9,5

Man bliver fuldstændig slagtet i et orgie af smagsoplevelser. Helt sort bryg. Ristet kaffe, chokolade malt smag, med noter af brændt karamel. Meget stor mængde humle, med bl.a. citrus noter. IBU på 75!!!!!! Har også Rundet 100 point på Ratebeer.

 

 

Stone – Imperial Russian stout. (Fra Escondido i Californien)

Russian Imperial stout

10,5

Udkommer hvert år sidst på foråret. (Fordi de mener at varmen i luften passer med en øl, der serveres tempereret) Flere nuancer kommer til sin ret jo mindre kølig den serveres. Noter af Anis, solbær, kaffe og alkohol. Forvent den hældes ud som motorolie og smager endnu tykkere.

 (obs etiketten er fra 2008 edition)

Southern Tier – Choklat  (Fra : Lakewood – New York)

Imperial chokolade stout

11

Chokolade kaldte Maya’erne for gudernes spise.

Meget delte meninger om den øl på Ratebeer.

Den beskrives bl.a som en øl med et strejf af chokoladelinser, nutella, chokoladebudding, mars bar, m&m’s, Chokoladekage, cocio, etc.etc. Og et strejf af ristet malt.