Smagning af fynske øl
Hjemmebragt af din lokalafdeling Halsnæs

Det er en af årets første dage, hvor man kan føle forårets komme.

21 medlemmer er tilmeldt smagningen af fynske øl.

Allerede da vi ankommer, kan vi dufte aftens menu. Bestyrelsesmedlem Jørgen er godt i gang med de bløde løg til hakkebøfferne.

Lokalet emmer af forår flot pyntet med ny udsprungne grene, påskeliljer og de altid flotte dækkeservietter, der hver gang omhandler aftens tema.

Formanden Jan i samtale efter at have nydt maden

Maden var som sagt jo gode danske hakkebøffer med masser af bløde løg samt hvad dertil hører. En ret vi har fået før og gerne vender tilbage til. Denne gang var sovsen smagt til med en god stout.

En stor tak til Ove for at han igen ville tage en firdag og lave mad til os. Det er jo med til at gøre, at vi kan holde maden på en billig pris.

Endnu en gang havde ”Åvejens Bryghus” taget noget dejligt øl med til maden. Denne gang en Brown Ale med lakrids og kaffe tilsat.

Mens vi nyd øllet til maden, var der flere der forslog, at de startede eget bryggeri.

Nogle af de dejlige øl vi smagte.

Under smagningen smagte vi på øl fra både Indslev Bryggeri og Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Mere præcist 4 øl fra Indslev og 6 øl fra Gundestrup.

Den ene øl fra Gundestrup blev dog serveret som varm øl efter en opskrift fra Gundestrups hjemmeside. En øl der i duften mindede en del om gløgg.

Gundestrup er jo kendt for deres Valle Bock med valle fra osteproduktionen, men de laver også andre gode øl. Rundt om bordet var der enighed om at, det var gode øl, der kom fra Ditlev Jørgensens hånd.

Men som altid var der et par øl der delte vandene, deriblandt deres Barley Wine. Nogle mente at den var for sød, mens andre nød den.

Men det er jo det er det gode ved at møde op til vores medlemsaftener. Der er altid en god debat om de smagte øl.

Ove og Martin havde delt fremlægningen imellem sig så de hver havde sit bryggeri. Det blev til en fortælling om bryggerierne og deres historie. Blandt andet hvorfor Gundestrup stadigvæk laver ost og hvorfor der var ostevoks på nogen af flaskerne. Vi hørte også om at Indslev Bryggeri før i tiden kun bryggede hvidtøl. Ove havde fundet en etiket fra deres frokost hvidtøl. Vi fik også forklaring på hvad stakitøl er.

Der var også fire øl fra Indslev deriblandt deres prisvindende Sort Hvede. Men en af finalelisterne i kampen om årets ølnyhed nemlig Hvede I.P.A. var dog ikke så humlet som nogle af os havde ventet. Deres Jule Hvede var næsten alle meget glade for. Det særlige ved Indslev er jo at alle deres øl er hvedeøl.

 
Næste møde
6/4-11
Besøg af Dagmarbryggeriet.

Pausen blev brugt til at sælge lodder, de heldige vandt øl eller en pose pasta fra Vielanker i Tyskland. De er udformet som et skummende krus fadøl.

Igen var der stor interesse for konkurrencen, hvilket jo er herligt da overskuddet går til øl og andet godt til vores sommerfest d. 4/6.

Højt skum
Ølfestival

Husk at tilmelde dig som frivillig på årets ølfestival i tap1 fra 26-28/5.

Det giver en særligt oplevelse at se alt det der foregår rundt om selve udstillingen.

Det er også en fremragende mulighed for at møde andre ølentusiaster fra hele landet.

Det meste af din lokalbestyrelse er frivillige og har været det i flere år.

Der er mange forskellige arbejdsopgaver, så der er noget for alle.

Der er forplejning, mens du er på vagt, og en særlig gave efter din sidste vagt. Derudover får man en polet pr time man arbejder. Dem kan man jo bruge, når man har fri, og skal smage på det gode øl.

Læs meget her eller spørg på næste medlemsmøde.