Kongebryg er Niels Kiens og Martin Lynge.
De startede med at røge pølser og bage rugbrød sammen. Men der manglede jo noget, så for at fuldende billedet købte de et gasblus og en gryde og det var den boblende start på Kongebryg.
De ville skabe øl der er en konge værdig. Vi synes det er lykkes rigtigt godt.
De brygger i lokaler på den gamle kaserne i Næstved på bryganlægget fra Ølfabrikken i Tisvilde.
Kongebryg er kendt som et af de få mircobryggerier i Danmark, der bruger vådgær
Den er med til give øllet en ganske særlig smag men er også sværere at håndtere end tørgær.
De udvilker hele tiden nye øl her kan nævnes øl med mango og en brown ale med hasselnødder.
Sidstnævnte vandt Bryggeriet Skovlyst håndbryggerkonkurrence sidste år foran 14 andre gode øl.
Jan Eriksen fra Skjold Burne Vinhandel er ved at forhandle om at blive forhandler af deres dejlige øl her i området.
Vi håber mange vil møde op denne forårsaften og smage på øl vi ikke ser hverdag på disse kanter.