½ l vand eller mælk (lunken)
100 g gær
150 g sukker
500 g mel
50 g smeltet eller blødt smør/margarine
2 æg
10 g salt
300 g mask
Gæren smuldres i den lune væske, sukker blandes i.
Melet blandes i (hold 100 g tilbage til senere)
Smeltet margarine, æg, salt og mask tilsættes.
Dejen røres godt igennem.
Det skal være en blød dej, som slipper skålen – det sidste mel tilsættes lidt ad gangen til det slipper.
Dejen hviler 30 – 40 min, og formes til boller.
Bollerne pensles, og hæver ca. 15 – 20 min, hvorefter de bages ved 225 C i ca. 10 – 15 min. til de har en pæn farve.
Kan også laves som brød – så kan man med fordel slå dejen ned efter første hævning, hvorefter den hæver igen – ca. 20 – 25 min. Bagetid er ca. 10 min længere.
© Copyright Danske Ølentusiaster