Ingredienser, 2 personer
Et stykke lammekød på ca. 600 g – f.eks. bov
2 fed hvidløg
en flaske Røde Ran
en halv citron i skiver
et par kviste rosmarin
2 allehåndebær
2 enebær
salt & peber
Tag dit kød og snit nogle små lommer i det – ca. 1-2 cm i bredden.
Snit hvidløg i skiver på tværs og fyldskiverne ind i lommerne på kødet
Tag en frysepose på ca. 4 liter og fyld krydderierne og citronen i - læg kødet i posen og hæld halvdelen af øllen over kødet – og drik resten, den er god!
Få så meget luft som muligt ud af posen og slå en knude.
Massér kødet godt og lig det i køleskabet indtil næste dag – vend det gerne lidt rundt, så øllet rigtig kommer ind i alle kroge af kødet.
Tilberedning: tænd ovnen på 250 grader og placér kødet i et ildfast fad sammen med den overskydende væske.
Giv det 15 minutter ved høj varme og skru derefter ned på 125 grader og lad det stå i 2½ time.
Kødet tages ud, og hviler i 15 min.
Server kødet med årstidens lækre grøntager, til pasta eller til en lækker salat.
– og en Røde Ran ved siden af!