Hvilken sort øl?

Så er årets første møde afholdt, og 30 glade medlemmer fra Halsnæs og omegn var mødt op til en kanon smagning, temaet var sort øl, og der var mange nuancer af sort, men alle var enige om at selv om det så sort ud – så smagte det godt. 

Det er jo januar, og december har været dyr, så vi skulle have en billig men god smagning, og begge dele blev opfyldt. Billig, ja kr. 100 for både øl og mad, så kan det vist ikke klares bedre. Velsmagende, også det blev opfyldt, da Charlotte og Ove havde været i køkkenet og brygge en velsmagende Peber – tomatsuppe sammen. Til den blev der serveret modstykket til en sort øl, en Man Behind – Beijing, og hvad den manglede i farve, ja det havde den rigeligt af i smage. 

Efter den lækre mad blev dagens gæst præsenteret: Jens Bekke fra landsbestyrelsen, som havde lyst til at kigge forbi og smage på lidt øl. Jens fortalte lidt om sit forhold til øl og arbejdet i landsbestyrelsen. 

Så gik vi over til at smage på de lækre øl, og  vi fik bekræftet at Belgien godt kan finde ud af at lave både Imperial Stout og Porter. Og vores små øer Møn og Fanø tog gladeligt kampen op med en fantastisk Honning Porter og en spændende Milk Chocolate Stout

Til sidst satte Ove dagens højdepunkt på bordet: Ugly Duck Three Merchants – som kun kan købes i Kvickly Allerød og Middelfart samt i Superbrugsen i Herlufmagle. De 3 berømte ølkøbmænd i COOP gruppen, samtidig kom Ove også med det kedelige budskab, at Bo stopper, han skal være sælger for Thisted Bryghus. Så denne øl må vel nærmest betegnes som en gravøl. Og det levede den op til. Mørk og meget kraftig og særdeles velsmagende.