Årsmøde 2011
Som det blev afholdt i din lokalafdeling Halsnæs

Dette års årsmøde blev afholdt i Krudthuset, der var pyntet op så ingen kunne være i tvivl om at aftenens tema var oktoberfest.

Således heller ikke aftenens foredragsholder, der ikke var helt sikker på hvor han skulle ind. Men da han så de blå og hvide farver vidste han hvor det var.

Aftens program blev startet med suppe ganske som traditionen foreskriver. Denne gang havde Ove lavet en god kartoffel og ærte suppe efter tysk opskrift, med kød marineret i stout, og hele marinaden havnede i suppen. Dertil fik vi bacon, og det prisvindende gourmet rugbrød fra Centerbageren i Frederiksværk.

Det er bagt med blandt andet Vådbinder fra Halsnæs Bryghus. Et rigtigt godt brød, der varmt kan anbefales.

Til maden var der to forskellige tyske øl, enkelte havde oktoberfest tøj på og fik dermed et stort krus at drikke øllet af.

Ove fortæller om årets gang med heidi i baggrunden

Selve årsmødet blev overvåget af to personer udefra nemlig Niels Thimm fra region Nordsjælland og Bjarke Christensen fra landsbestyrelsen.

Niels Thimm blev valgt til dirigent, hvorefter Ove fremlagde bestyrelsens beretning om året der var gået.

Derefter gik vi til valget af bestyrelsen først skulle der vælges ny formand. Formand Jan Klarskov meddelte at han ikke ønskede genvalg som formand. Bestyrelsen vil gerne takke Jan for hans arbejde med at gøre vores lokalafdeling til det den er i dag.

Næstformand Charlotte Vibeke Petersen stillede op til posten, og blev derefter valgt.

Som ny næstformand blev webredaktør Martin Sørensen valgt.

Bestyrelsen ønskede som meddelt at udvide bestyrelsen med et par nye medlemmer. Det blev dog ”kun” til et nyt medlem, nemlig Gert Venø. Bestyrelsen havde opfordret ham til at træde ind i bestyrelsen, da vi mener Gert vil kunne komme med et frisk input. Vi byder Gert velkommen og håber på et godt samarbejde. Der var genvalg til Jørgen Dahl Jepsen, Ove Petersen og tidligere formand Jan Klarskov, der foresætter som menigt medlem af bestyrelsen.

Under evt. var der åben for spørgsmål og kommentar til lokalafdeling og landbestyrelsen. Charlotte fortalte om region Nordsjælland håndbryggerfestivalen, der afholdes i Hillerød d.19/11 fra kl. 11-17 i Kedelhuset.

Herefter sluttede årsmødet og vi kunne gå videre med det vi alle ventede på nemlig smagningen af tysk øl.

Marcus

Aftens smagning blev holdt af Marcus Henglein fra Bayersk Ølimport. Et lille firma fra St. Havelse der sælger bayersk øl via internettet se mere her.

Marcus havde 9 tyske øl som vi smagte på. Der iblandt et par stykker som bryggeriet ikke vil sende til Danmark, da de mener at transporten forringer kvaliteten. Men Marcus køber dem hos en grossist så vi danskere også kan nyde deres øl. 

Marcus fortalte kort om de bryggerier, vi smagte øl fra. Også om deres slogans. Der sjovt nok næsten alle handlede om sundhed for krop og sjæl. Jo de gode tyskere ved hvordan man sælger øl.

Det var meget forskellige øl vi smagte, men fælles for dem var at de ”kun” var brygget af malt vand humle og gær, spændende så mange smagsvarianter man kan lave med de råvarer.

 
De næste møder
19/11-11
Region Nordsjællands
25/11-11
Den store julefrokost
13/01-12
Ølmiddag sammen med kokkeskolen i Hundested

Midt i smagningen var der pause med lotteri, som jo altid er en underholdende begivenhed. Igen var der nogen, der løb med flere gevinster. Men ok overskuddet går til et godt formål, nemlig øl til vores julefrokost.
Efter smagningen lavede Marcus et super godt tilbud på de øl vi havde smagt. Det fik flere at købe øl med hjem til ølkælderen. Vi siger mange tak til Marcus for en virkelig hyggelig aften. Husk at besøge hans hjemmeside.

Vores nye medlem af bestyrelsen Gert Venø.

Her til  venstre ved et tidligere møde.