April 2008: Halsnæs Bryghus !

fra Lokalforening Halsnæs:

 

Denne mails indhold
 • Den forgangne påskeølsmagning i marts
 • April måneds arrangement, et besøg i Hundested
 • Lidt om maj måneds arrangement, i Frederiksværk
Påskeølsmagningen i marts 2008

Med god tilslutning - også af endnu ikke medlemmer - smagte vi først nogle kommercielle eksemplarer af påskeøl for lige at afstikke, hvordan påskeøl kan smage og hvordan en øl skal bedømmes. Indtagelsen af smørrebrødet påbegyndtes.

Derefter smagte vi i tilfældig rækkefølge omhyggeligt de 6 øl, som håndbryggere i Region Nordsjælland har brygget til denne lejlighed. Det viste sig svært at give points til den enkelte øl for at kunne vurdere dem bagefter. Det endelige resultat for Lokalforening Halsnæs blev:

 • Bryg 1: Tredjeplads
 • Bryg 2: Fjerdeplads
 • Bryg 3: Førstepladsen, vinderen
 • Bryg 4: På en delt femteplads
 • Bryg 5: Andenplads
 • Bryg 6: På en delt femteplads 

Derefter smagte vi et par yderligere kommercielle eksemplarer, mens stremmetællingen foregik.

Af dette arrangement lærte vi:

 • Hvis der ikke er stram styring kan et arrangement nemt vare rigeligt lang tid - der er altså nogen, der skal på arbejde næste morgen.
 • Forsøget med indkøbt smørrebrød var udmærket; vi skal dog lære at begrænse os - der var en del stykker smørrebrød tilovers.
Tirsdag, den 24. april kl. 19:30

Sæt kryds i kalenderen, sæt aftenen af, tilmeld dig straks!

Den ølmæssigt set store begivenhed i Lokalforening Halsnæs' område skal foregå i indeværende måned: Præsentation af 'vores lokale bryghus',  det kommende Halsnæs Bryghus i Hundested havn.

Godt nok var der i slutningen af marts et åbent-hus-arrangement, hvor I vel alle kom forbi og smagte to af det kommende bryggeris øl? Se yderligere beskrivelse her . Men det var for alle - og helst de, der ville købe aktier.

Torsdag, den  23. april, kl. 19:30 er der et formelt arrangement, kun for Danske Ølentusiaster hvor fremtiden for Frysen, Ndr. Beddingsvej 35, Hundested Havn præsenteres indgående for os. Brygger Peter Sonne vil præsentere stedet og øludvalg, både de to eksisterende bryg, men også forslag på påtænkte og kommende øl. En af ejerne vil fortælle om status - og måske foreslå dig at købe en aktie. Tilmelding nødvendig til nolte.larsen@get2net.dk eller evt. telefon 4777 0219 inden 16. april. Pris 75 kr.

Kim undrer sig over, at der endnu ikke tilmeldt flere, så tilmeld dig straks - og mød op!

Frysen ligger ude i havnen og lige over for Auktionen Café og Madhus.

Det skulle være muligt at tage Hillerød-Hundested-toget, da der er en forbindelse med Hundested-Rørvig-færgen, dvs. der køres helt ned i havnen med ankomst kl. 18:49.

Så er der kun få minutter at gå fra toget, forbi Auktionen og over på den anden kaj. Husnummeret, 35 er synligt flere stedet på bygningen.

 

Tirsdag, 20. maj: Aktivitetsudvalget udfordrer

Kl. 19:30 i Krudthuset, Krudtværksalleen 15B, Frederiksværk vil aktivitetsudvalget i Lokalforening Halsnæs hver medbringe, fortælle om og udfordre dig med en interessant øl.

Tilmelding vil være nødvendig.

Højt skum

Bestyrelsen, Lokalforening Halsnæs