Så må sommerpausen vist være forbi. Der har forhåbentligt været adskillige grunde og lejligheder til at indtage lidt interessant øl, men nu skal vi til at studere det ekstraordinære øl.

Så din lokalforening Halsnæs indbyder:

Første arrangement: Hjemmebrygning af øl
Dete arrangement har ikke tidligere været annonceret, kommer nok i det nært forestående nummer af ØLentusiasteN, men nu er temperaturen kommet så langt ned at det er muligt eller oplagt for alle at brygge lidt øl hjemme - så man kan få det, lige som man vil have det (mængdemæssigt, smagsmæssigt, prismæssigt osv.).
Så derfor vil din lokalformand åbne dørene og vise hvor let og hvor lidt, der egentligt skal til for at håndbrygge eller hjemmebrygge.

lørdag, den 30. august fra kl. 10 til ca. kl. 18 vil din lokalformand brygge en øl, en portion i størrelsesorden 15 - 20 liter (måske en Frederiksværkøl: Smag af krudt?). Du kan kigge forbi, når det passer dig og se (, dufte, smage og opleve) hvad der foregår, få forklaret, hvad der har gået forud, vil foregå lidt senere - og hvorfor.

En meget grov tidsplan kunne være:
Kl. 10: Mæskning
Kl. 12: Gydning
Kl. 14: Kogning
Kl. 16: Afkøling
Kl. 18: Gærtilsætning.

Det foregår helt ude ved den nordøstligste kant af lokalforeningens område, ud til Arresø, på Tibirke Sand, nærmere bestemt Blåbærvænget 8. Du må nok orientere dig med et detailkort eller en GPS for at kunne finde det.

Der vil utvivlsomt falde nogle tidligere bryg af undervejs (relax, don't worry, have a homebrew).


Ingen tilmelding og arrangementet er gratis. Du skal kun have besværet med at huske det og komme derud. Brug af offentlige transportmidler er ikke oplagt.
Det vil dog være en oplagt lejlighed til uforpligtende at fortælle formanden dine ønsker til fremtidige arrangementer, smagninger, seancer etc.

Efterfølgende arrangementer:

Lørdag, den 6. september, kl. 10 - 13: Øllets dag:

Lokalafdeling Halsnæs kan fejre sin 1 års fødselsdag, men vil fejre foreningens 10 års fødselsdag.

Vi vil have opstillet en bod midt på Nørregade i Frederiksværk, på den lille plads, der hedder Valsetorvet (ligger for enden af Valseværksbroen, der fører over Kanalen og er for enden af Valseværksgade).

Vi vil i hvert fald sælge smagsprøver af lokale øl. Kom forbi, kig og smag. Du kan også få en tjans med at udskænke....

Der er vel ingen grund til at reklamere for det kæmpe arrangement 12. - 14. september, European Beer Festival, på Vesterfælledvej 100, København V?

Du har vel meldt dig som frivillig? Ellers er der stadigvæk nogle få ledige pladser.

Vores allerførste møde i Hundested:

Den 25. september  kl. 19.30, i medborgerhuset "Gubben",  Nørregade 11, Hundested: Oktoberfestbier i særdeleshed og andre gode tyske øltyper i almindelighed:

Luft dine Lederhosen og din Dirndl; tysk tyrolermusik må du dog nok undvære og at måtte danse på bordene...

Oktoberfestøl er aftenens hovedtema, vi skal ikke smage dem alle sammen, men nogle stykker. Så sparer du denne gang at tage til München...

Nogle velsagtens sjældnere, men stadigvæk velsmagende øltyper er fremskaffet som kontrast og for at udvide vores tysk-øl-horisont og afrunde mødet.

Medlemmerne fra Hundested har det for en gangs skyld nemt - og skal selvfølgelig møde talstærkt op; vi andre bør tage toget: 18:45 fra Ølsted st., 18:57 fra Frederiksværk st., i Hundested kl. 19:19. Derefter ca. 4 minutters gang.

Den 21. oktober kl. 19:00: Årsmøde og et efterfølgende medlemsmøde i "Krudthuset", Frederiksværk. Dagsorden for årsmødet ifølge vedtægterne.

Lokalforeningen giver en lille en under dagsordenen.

Bagefter vil en repræsentant for netbutikken Øltorvet fortælle om foretagenet og servere nogle af deres produkter. Bliver der monstro lejlighed til at købe lidt med hjem?

Højt skum

Bestyrelsen, Lokalafdeling Halsnæs