Belgisk aften
i din lokalafdeling Halsnæs
Sådan blev vi budt velkommen!

Februar måneds møde blev holdt i de belgiske farver.

Hele det store lokale i medborgerhuset Gubben i Hundested, skinnede i de smukkeste røde, gule og sorte farver.

Alt lige fra duge og servietter til de mange plakater var i det belgiske tema.

Der var lagt op til nogle hyggelige timer.

Øllet til maden var dansk

For at komme i den rette stemning, startede vi med Carbonade de Flammande. En belgisk ret, der dog var rettet til af Charlotte.

I denne dejlige ret har kødet været marineret i godt belgisk øl. Retten var smagt med rigeligt belgisk øl, der giver en dejlig sovs. Se opskriften her.

Til retten serverer mange kartoffelmos, men vi fik som det er rigtigt store pommes frites.


To af vores medlemmer (Michael og Lene Wilken) havde stegt dem.  

Vi siger mange tak for hjælpen.

Nogle af Jan trøjer.

Formanden var som altid klædt i i en T-shirts, der passede til temaet. Denne gang stammede den fra den hedengagne 24 timers ølfestival i Antwerpen.

Andre trøjer fra denne festival er lavet så man kan krydse af hvilke øl man har smagt. En ide DØE måske skulle tage op til vores ølfestivaler.

Formand Jan har flere gange deltaget i denne 24 timers ølfestival.

Denne festival er nu afløst af Zythos Bier Festival i byen Sint-Niklaas, det bliver i år fra 5.-6. marts.

Det flotte lokale.

Smagningen var Belgisk kult og det var nogle virkelige perler der var kommet frem fra formanden lager.

En øl var dog købt ind til lejligheden, nemlig Chimay 2010. Det var den første, vi smagte. Formanden mente, at vi lige skulle smage den nye årgang inden, vi gik til de ældre årgange.

Sammenlignet med de ældre årgange, var der ikke meget smag i den.

Læg mærke til årstallet

Ældre øl var lige hvad vi kom til at smage.

Med formandens ord var der øl fra forrige årtusind. Der var nemlig en Chimay fra 1999. Der var øl fra forskellige årgange frem til i år.

Det blev til en spændende rejse gemmen tiden, og utroligt spændende at finde ud af hvilke årgange der faldt i ens smag.

Vi smagte mange forskellige øl fra Chimay, Gouden Carolus til en sasion fra Dupont samt et par frugtøl.

 
Vi smagte også Cuvée van de Keizer fra Het Anker.

En øl der bliver brygget hvert år den 24. februar og ifølge bryggeriets hjemmeside kan alle hjælpe bryggeren den 24/2 fra klokken 06.

Men det var der næppe nogen af os, der nåede i år.

 
Næste møde
16/3-11
Fynsk forår.

Vi blev af vores medlem Michael Kaa,opfordet til at smage en øl.

Denne havde han købt i et lavpris supermarked på vejen hjem fra  vinterferie.

En spændende øl der dog ikke havde samme dybde i smagen som de andre af aftens øl.

Vi havde også denne gang en quiz med spørgsmål.

Den handlede om aftens tema, årets ølvalg men også et par lokale spørgsmål.

Ingen havde 10 rigtige men der var gevinster til de 8 bedste.

Spørgsmål og svar kan ses her.

Ove læser spørgsmålerne op.
Nyt medlem meldes ind
snakken går