Januarudsalg
Som det blev holdt i din lokalafdeling Halsnæs

Januar er for mange tid for at rydde op. Derfor havde formanden været på hans private lager og finde nogle gode øl. Der alle havde nogle år på bagen. 

Lidt af aftens øl.

Denne gang var det igen Charlotte, der stod for maden. Menuen var biksemad med spejlæg. Det var som altid et lækkert måltid, som blev nydt sammen med en ny stjerne på den danske ølhimmel.

Vi havde nemlig verdenspremiere på Øl-laboratoriets første øl - en frisk IPA, som var tappet dagen før - så den skal lige hvile et par uger, men har et fint potentiale.

Tillykke til Per med den flotte debut.

Smagningen var som sagt en oprydning på formandens private lager.

De fleste af de øl, der blev smagt var udløbet allerede i 2003. Men som de fleste ølentusiaster ved, så bliver mange kun bedre af at blive gemt.

Der var flere spændende øl imellem. Bordet rundt gik snakken som altid om de smagte øl. Meningerne var delte, men genrelt var der enighed om, at de var spændende at prøve.

Der blev snakket om, at næste møde ville blive ligeså godt. Der skal vi jo smage de ældre beligske øl, som formanden ligger inde med.

Midt i mødet blev der afholdt en lokal quiz med 10 lokale/øl spørgsmål. Et enkelt spørgsmål var der fejl i, dem der lavede quizzen beklager.

De pæne præmier gik til de dygtige, der havde flest rigtige. Faktisk var der flere, der have 8 og 9 rigtige og en enkelt med hele 10 rigtige.   

 

Der lyttes

Under mødet fremviste Ove vores nye kalender, som i de disse dage er ved at blive omdelt til alle medlemmer.

Der blev også  fortalt om forårets arrangementer.   

Håndbryggerlaug

Endnu en gang var der stor interesse for håndbryggerlauget - hvor man håber at komme til at udveksle en masse viden - samt få pæne rabatter på indkøb
 
Vores håndbryggerlaug starter op med et møde i Krudthuset. Onsdag d. 2. februar 2011 kl. 19.oo

Krudthuset, Krudtværks Alle 15b, 3300 Frederiksværk


Håndbryggerlauget starter op som en følge af at vi har over 20 medlemmer som allerede brygger, eller er interesseret i at brygge deres eget øl.

Danske Ølentusiaster Halsnæs serverer en øl under mødet, og tager nogle glas med. – Har du selv noget øl (håndbryg – som du vil præsentere for dine kolleger?)

Vi har også nogle oplæg til foreningsregler mv.  – og kan hjælpe med op-start af hjemmeside (under lokal-afdeling Halsnæs)

Bryggerlauget starter med en invitation fra os, om at afholde et fælles ar-rangement d. 10. maj 2011, hvor I kan fortælle om jeres øl, og vi i fællesskab kårer den bedste håndbryggede øl fra Halsnæs Kommune.

Og så skal vi jo bruge øl til sommerfesten lørdag d. 4. juni 

Formand Jan med sine håndbryg
 
Ølfest i Valhal

Lørdag 29/1-11 er der igen ølfest i Valhal.

Der kommer mange spændende bryggerier, bl.a. er vores formand Jan til stede med en baley wine på 14%. De heldige smagte den på Januar mødet.

De lokale drenge fra Black Rooster kommer også. Mon ikke de har deres nye whiskystout med?

Den endelige udstillerliste kan ses her  

Entreprisen er som sidste år 30kr (20kr. for medlemmer af DØE). Smagsprøverne fås for 5 kr.

  

Vi er nogle, der tager bus 320(bemærk nyt nr.) fra Frederiksværk kl 10:41 til Frederikssund station, derfra er der ca. 10 min. at gå. 

Har du lyst til at følges med os andre, så mød op på Frederiksværk st.

Ellers håber vi at mødes med dig dernede.

 

Der er udskrevet valg

Så skete det endeligt.

Årets valgkamp blev skudt igang 15/1.

Det er dog ikke politikerne vi skal stemme på, men ganske som vi plejer på denne tid årets danske ølnyhed.

I år er der ikke mindre end 590 øl at vælge imellem. Det hele foregår på ale.dk og første runde løber endtil 31/1-11. 

Derefter kan vi i hele Februar stemme på de 10, der har fået flest stemmer.

Det er vigtig at så mange som muligt stemmer, da det er med til at sikre bredden i finalefeltet.

Stem ved klikke her.   

Fra bestyrelsen skal der lyde en opfordring, til at stemme lokalt.

Varm øl

Flere har henvendt sig om, hvor de kan købe ultra pres. Derfor vil Ove samle bestillingerne sammen og bestille direkte fra importøren.

Vil du bestille nogle flasker, så kontakt Ove her

Stormøde
Næsten hele bestyrelsen til stormøde

Den 22 og 23 januar var 4 ud af 5 bestyrelsesmedlemmer til stormøde i Fredericia. Her mødes alle lokalafdelinger en gang om året til en snak om vores forening. Det blev til et par hyggelige dage, hvor vi fik udvekslet ideer til bl.a. kommende møder.