Kongeøl
En historisk aften i din lokalafdeling Halsnæs

Efter at pinsesolen havde danset, kunne vi afholde vores "kongeaften". 14 personer havde valgt at tilbringe en aften på kontoret.

Efter at vi havde bestilt øl til maden, kom Maise med maden - en lækker gryderet, der bestod af kalkun i karry og kokosmælk.

Under maden gik snakken om det lokale vi sad i, et lokale med sin helt egen stemming. Det er noget ganske særligt sidde i det lidt rå lokale med udsigt udover Hundested havn.

Der blev også talt lidt om ølfestivalen, det kan jo ikke rigtigt undgåes. 

Inden smagning fortalte Ove om vores første sommerfest. En fest der bliver holdt i Melby, med masser af godt øl og tændt grill. Læs mere til højre

Aftens tema var jo kongeøl. Et tema vi som havde bøjet en smule. Det skulle være øl fra de gamle bryggerier, men er havde da sneget sig et enkelt yngre bryggeri ind.

Vi startede med at konstantere at det ikke er alle øl, der bliver bedre af at blive gemt, Holmegård Classic smagte lidt hengemt.

Vi gik hurtigt videre over så dejlige øl som Ale no. 17, Brøckhouse Galathea,Hancark Old Gambrinus Dark og Herslev Schwarzbier. Alle øl der er konge.

Det var lykkes os en finde en historie til alle øl.

Der blev i løbet af aften snakket end del opskrifter, der blev givet mange gode ideer videre. Bestyrelsen er ved samle opskrifter med øl til vores hjemmeside, har du en du vil dele med os andre så send den hertil

Aftens unge øl kom fra Dagmar Bryggeriet i Ringsted, der havde været så venlige at tappe to liter af deres nye øl.

Hagbard bryg er nemlig ikke kommet på flaske endnu, men vi hentede to liter på bryggeriet.

Det var en øl der overraskede en del, den har lækker maltsmag uden at være for sød og så er den opkaldt efter en kongesøn.

Det var en rigtigt hyggelig aften, hvor vi igen kunne glæde os over at se nye ansigter. Vi håber at se jer igen.

Vi var også glade at se så mange kvindelige medlemmer, faktisk var 1/3 af de fremmødte kvinder.

Der blev også lavet en del reklame for vores nyoprettet facebookgruppe. Så er du på facebook, så meld dig ind her. I den gruppe vil der være nyheder om øl og alt det i skriver. Brug den evt. til at lave aftaler om at mødes på et godt ølsted eller gode ideer til bestyrelsen

Højt skum
 
Sommerfest
Så er der sommerfest

Den 19. juni er igen en stor dag i vores afdeling. Der holder vi vores første sommerfest. Det er hos Allan Reerman Østersgårdsvej 9 3370 Melby.

Vi starter kl 14 men bare kom når det passer jer. 

Indtil grillen er varm kl: 18 hygger vi os med øl og mulighed for div. spil.

Vi sørger for salat.

Kødet tager I selv med. 

Der er tv med fodbold til dem der vil det.

Vi vil prøve at lave sommerfest med smagsprøver. Formanden har flere øl med men hvilke vil han helst holde hemmeligt, da de er meget sjældne.

Der vil være muligt for at overnatte på grunden så man ikke behøver skal sørge for transport.

Vi sælger det hele øl, cider og sodavand. men tag også gerne øl egne øl samt familie og børn med.

Håber mange vil tilmelde sig og gøre dagen, aften og måske natten til en god oplevelse.